[VAVISKAA SUOMEN ÄIDIT | TREMBLE, ALL MOTHERS IN FINLAND]

23. huhtikuuta 2012

Huomenta! Meillä on tyyny käytössä! Itseäni huvittaa kaikki säännöt ja ohjeet tai lähinnä se kuinka ne eroavat maiden väillä. Meidän kolme ensimmäistä lastamme ovat syntyneet ruotsissa. Heti kun ruotsissa pääsimme vauvojemme kanssa kotiin, teki kätilö kotikäynnin. Ensimmäisellä käynnillä kehoitettiin ostamaan vauvalle tyyny. Niinpä meidän lapsillamme on alusta asti ollut käytössä tyyny. Suomessa tyyny on käyttäkiellossa. Uskomatonta, kuinka monet muutkin käytännöt eroavat näin naapurimaiden kohdalla. Juditilla on tyyny, jos tuota lituskaa nyt sellaiseksi voisi kutsua[virne]. Mukavaa maanantaita!

Good morning! We have a pillow for Judit! I am amused about the rules and instructions or more how they differ´s between country´s. Our three first baby´s are born in Sweden. When we came home with them, visited a swedish midwife us and told us to get a pillow for the them and so vi did. Here in Finland they say that you should not use a pillow for a baby. It is unbelievable how different rules they have between these country´s. Judit has a pillow, if you can use the word for that flat thing [grin]. Have a lovely monday!

13 kommenttia

 1. Meillä myös tyttö nukkunut tyynyn kanssa ihan vauvasta asti! :) Ihanan raikkaalta näyttää mustavalkoiset petivaatteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noihan on niin littanoita noi vauva tyynyt :) Mä tykkään noista raidallisista, ostin muuten Hemtexistä muutama kukaus sitte ja silloin myivät puoleen hintaan ja sit lähti siitä puolesta hinnasta puolet. Halvat oli! Mukavaa maanantaita! <3

   Poista
 2. You should use the word tremble, not shake.

  -Liv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you!! My english is bad...I know ;/ Thank´s <3

   Poista
  2. Sometimes I wonder if I should quit to write in english and let people use Google Translator. Have a great day! <3

   Poista
 3. Ihana raidallinen! Käytännöt ovat erilaiset ja lapset ovat erilaiset, jokainen tekee mitä oikealta tuntuu (tai siis pitäis luotta ennemmän itseensä). Meillä neljäs nukkunut vauvasta asti kaikki unet vatsallaan, pääasia että nukkuu, eikös;) Ihanat ne Sun jutut, ei vain kerkeä aina kommentoimaan...

  VastaaPoista
 4. Meillä Otto nukkuu kans tyynyllä. Huomasin muutama kuukausi sitten,että hän tykkää siinä tyynyllä nukkua joten siellä se on ollut pinniksessä siitä lähtien. Ottolla taitaa muutenkin olla joku tyyny fiksaatio, kun se aina halii kaikkia lattiatyynyjä jne.

  VastaaPoista
 5. Hassua, mulle ei missään vaiheessa neuvolassa taikka sairaalassa puhuttu sanaakaan vauvan tyynystä. Ei siis mulle tullut kokemattomana mieleenkään, että se olisi jostain syystä kielletty?!
  No meillä on Alex nukkunu sen lasten littanan tyynyn kanssa alusta asti ja eipä tuo ainakaan näytä haitanneen ;)

  On muuten ihanat lakanat kyllä!

  VastaaPoista
 6. Jep, käytännöt on tosi erilaisia!
  Saksassa esim. ei suositella että vauvat käyttäisivät peittoa sängyssä, vaan heidän pitäisi nukkua vain unipussissa, ja Suomessa tulee jopa äippäpakkauksessa peitto mukana! :-D

  Ranskassa suositeltiin että lapsen hampaita EI pestäisi hammasharjalla ensimäiset 3 vuotta, vaan vaan sormella vähän hieraistaan hammastahnaa hampaille.

  Eli näin nämä käytännöt vaihtelevat ihan jo täällä Euroopassa!
  Siitä päättelin että teen niin kun itse katson parhaaksi, nou hätä!

  VastaaPoista
 7. Me myös käytetty tyynyä ehkä jotain toisesta flunssasta asti ja viimeksi eilen mietin voisiko olla jotain yhteyttä sille, että lapsi ollut tosi terveenä koko ajan=) Meillä iso tyyny ollut käytössä. Lapsi nukkuu koko yläkroppa sen päällä. Lapsi 1v 8kk. Neuvolassa en ole asiasta keskustellut, koska olen arvellut heidän kantansa. Olen käyttänyt puhu vain neuvolan neuvojen mukaisista asioista-taktiikkaa eikä ole tarvinnut murehtia=)

  VastaaPoista
 8. Hauska lukea tällainen tieto, kun kolmas jo mahassani.. Ja laitoksella jo nukuttanut vauvan viereeni aikuisten tyynylle. Eikä kukaan ole koskaan sanonut, ettei saisi. Varmaan riippuu ihan neuvolatädeistä. Löysin tänne äsken, jatkan kurkkimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, joo taitaa olla eri tietoa asiasta myös täällä suomessa ;) No tyyny on kiva! ;) Tervetuloa ja toivottavasti viihdyt <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne