[?]

3. syyskuuta 2012?

Välillä kysyn itseltäni: Mikä minusta tulee isona? Sillä juuri nyt, en tiedä. Olen aina halunnut kätilöksi ja haluan vieläkin. Olen hakenut kätilön opitoihin jo kolme kertaa, enkä päässyt. Olen aina ollut erittäin määrätietoinen ja sisukas haaveammattini suhteen, mutta jollain lailla tilani on tällä hetkellä epästabiili. Pohdin jopa luopumista haaveestani. Voiko niin käydä? Minulle? Yleensä en luovuta. Minulla on opiskelupaikka Vaasan Ammattikorkeassa, hoitotyöhön. Opiskelut tulisi aloittaa pian. Olen suunnitellut lukevani ensiksi sairaanhoitajaksi ja sen jälkeen kätilöksi jollain muulla paikkakunnalla, josta kyseinen erikoistumis pätkä löytyisi. Asiaa hankaloittaa nyt se, että mieheni sai paikan Åbo Akademista ja aloitti täydennyskoulutuksen. Hänestä tulee reilun vuoden kuluttua pätevä erityisopettaja. Emme voi yhtäaikaa opiskella. Taloutemme ei sitä kestäisi.
Entä jos tekisin jotain aivan muuta? Opiskelisin maalariksi tai kiinteistövälittäjäksi. Vai sisustussuunnitelijaksi? Tuunari duunariksi? Taivaanrannan maalariksi? Vai perustanko sen jätti perheen, josta niinikään haaveilen [virne]? Pohdin näitä siksi, koska minun on melkein pakko hakeutua pian töihin. Kotihoidontuella me emme elä ja maksa lainaa. Entiseen työhöni Vaasan keskussairaalassa en tällä hetkellä voi palata, sillä osastolla  ei tällä hetkellä ole tarvetta. Se hiukan harmittaa, sillä rakastin sitä työtä. 
En ikinä uskonut, että minä määrätietoinen 40-vuotias joudun näitä asioita miettimään tässä elämäni vaiheessa. Ihmetyttää sekin kuinka vähän saa krediittejä työkokemuksesta esimerkiksi kouluun haettaessa. Olen työskennellyt hoitoallalla yli 10 vuotta, joista ensimmäiset 8-vuotta vanhusten kotipalvelussa ja loput sairaalassa. Välillä valtaa tunne siitä, että tätä ei juurikaan arvosteta. Voi kuitenkin olla, että tulkitsen asioita väärin. Tuntuu kurjalta, kun nuoret suoraan lukiosta vetelevät mennen tullen ohitseni [virne]. Tuon heitin virne kasvoillani. Tottakai nuorten on päästävä opiskelemaan!
Ihana kun minulla on tämä blogi! Vielä ihanempi on se, että minulla on teidät siellä ruutujen takana! Sain purkaa tämän teille, kun mies pakeni Lappiin. Kiitos siitä! Mukavaa viikkoa!

15 kommenttia

 1. Älä luovu haaveestasi! Tavalla tai toisella se varmaan toteutuu, kunhan maltat odottaa ja järjestellä asioita. Sinulla on vielä pitkä työura edessä!
  t. Toinen nelikymppinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa muutenkin olla hiukan väärä päivä tämä maanantai pohtia alkavia opintoja ja kaikenmaailman juttuja. Mieskin kun on pois ja aika paljon tehtävää täällä ;)

   Poista
 2. Onneksi näköjään joku muukin pohtii tätä kysymystä! Täällä nimittäin on kans samantyylisiä mietteitä. Nyt on yksi suunta valittuna mutta portin läpi päästäkseni on vielä odotettava paria hyväksyntää.. jospa viikon parin päästä olisi taas hieman viisaampi (tai jos tätä valintaa voi viisaaksi sanoa ;D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitä on varmasti monta. Tsemppiä Myyrälle! Kyllä me ollaan muutaman viikon kuluttua viisaampia:)

   Poista
 3. Kyllä, unelmiaan kannattaa aina tavoitella ja elää niihin suuntaavasti. Mutta joskus kannattaa myös istahtaa hetkeksi ja miettiä, onko se pitkään ylläpidetty unelma vielä tänäänkin unelmani, haluanko edelleen sitä vaiko kenties jotain muuta.
  Ja kyllähän tuota taloudellista puoltakin joutuu miettimään.
  Itse työskentelen sosiaalialalla, ja olen työn ohella opiskellut itselleni myös uuden ammatin. Pitkään pohdin, lähteäkö/uskaltaako yksityisyrittäjäksi...Olen edelleen kuitenkin turvallisesti kuukausiliksalla sos.alalla, mutta unelmissa kuitenkin siintää ehkä jotain muuta...

  Ei lakata uneksimasta, ja olkaamme rohkeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mun unelma on edelleenkin kätilö. Se on aina sitä ollut ja tulee olemaan. Ongelmia ja pohdintaa aiheuttaa just talous ja se et miehenikin sai opiskelupaikan just nyt:/ Mun luonne on sellanen, että olen todella pitkäjänteinen ja tähän asti on aina ollu niin vahva fiilis siitä, et kätilö musta tulee ja kaikki järjestyy. Olen hakenut suoraan kätilöksi opiskelemaan jo kolme kertaa pääsemättä ja se hiukka latistaa ;) No ja kuten sanottu ei varmaan kannattais pohtia näitä just tänään....maanantait on mitä on ja muutenkin tylsistyttää kun se mies on pois niin monta päivää:/ No lunastin paikkani AMK:sta ja aloitan sairaanhoitajan opinnot kevyesti. Siihen opiskelu aikaan on laskettu hiukan viivettä eli jonkin aikaa voi olla tekemättä juuri mitään. Tsekkaan viel avoimenkin mahdollisuuksia. Onneksi olen melko energinen yleensä ;) Terkkuja! <3

   Poista
  2. Hiljaa hyvä tulee, sano mummo lumessa,vai miten se meni?
   Pitkäjänteisyys on ihailtava piirre, sitä toivoisin itselleni hippasen lisää...
   Mukavaa maanantai-iltaa ja alkanutta viikkoa:)

   Poista
 4. Ymmärrän sua täysin jossu muakin raivoo kun ei saa työkokemuksesta (kans 10vuotta hoitoallala olleena) mitään credittiä kun kouluun hakee vaan samat harjottelut ja perus opinnot pitää toistaa. sinä päivänä kun saan hyvitystä työkokemuksestani niin luen sairaanhoitajaksi, ihan vaan siksi että keniassa tarvii melki olla sairaanhoitaja. Mutta älä unelmastas luovu! Kätilöksi haluaisin minäkin jos vaan uskaltaisin, oon silti enemmän mieluri!tsemiii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan naurettavaa...kun on paljon kokemusta alalta ja vielä 40-veenä ja neljän lapsen äitinä...siis elämänkokemustakin...ja sitä ei juuri lasketa. Mitä ymmärsin tänään niin kaikki kokemus pitää vielä lisäksi tentata ja näyttää koulussa eli ei sais niin kun mitään suoraan. Surkea systeemi:/ Noh, ilmoittuduin kuitenkin nyt läsnäolevaksi ja aloitan tekemällä joitain kursseja jos sopii aikatauluihin. Niillä on joku lisäaika siinä eli voin odotella et J saa Åbo Akademian opinnot melkein valmiiksi ennen:) Ootteko muutamassa Keniaan? Hali sulle ihana! Kävin muute Jelpparis ja alkaan tekeen joitain iltoja :)

   Poista
 5. Tämä lähes 40-vuotias tuntuu olevan vähän samanlaisessa tilanteessa. Selkeästi on taas tienhaara edessä elämässäni. Olisi vaihteeks kiva jos työstä tulisi hyvä mieli ja ettei työ veisi kaikki voimat vapaa-ajasta...to be continued :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niitä tienhaaroja tulee vastaan tasaisin väliajoin. Näyttäis olevan liikkeellä tätä 40-kymppisten pohdintaa ;) Tuntuu hurjalta, kun mulla ei varsinaisesti ole nyt työpaikkaa johon palata:/ Vanhustenhuollossa on töitä tarjolla ja melko paljonkin eli kyllä mä joitain iltoja töitä voin tehdä. Lainaa ei tässä vaiheessa enää voi ottaa...kun sitä jo on ;) Terkkuja sinne teille <3

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Pidä unelmistasi kiinni. Ota selvää, voitko suorittaa joitain opintojasi pelkällä kirjatentillä? Vois kuvitella, että kaikissa opintojaksoissa ei olisi läsnäolopakkoa ainakaan sulla, jolla on noin paljon työkokemusta. Selvitä tämä heti opintojesi alussa. Jos sulla on jo ennestään suoritettuna avoimen amk:n kursseja,vaikka ihan toiselta alaltakin, niin selvitä voitko hyväksiluetuttaa ne vaikka vapaasti valittaviin opintoihin.

  Uskon, että innostut opiskelusta, kun pääset vauhtiin. Ikä ja työkokemus tuovat itseluottamusta. Jos mahdollista, niin pyydä tarvittaessa apua kotiarjen järjestelyihin läheisiltä ja ystäviltä. Pyydä joustoa myös mieheltäsi, sillä välillä on sinunkin vuorosi opiskella. On tärkeää, että tuette toinen toistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kiinni pidetään :) Mies on itse päässyt juuri opiskelemaan ja vielä sellaselle linjalle jolle on vaikea päästä. Hänen opintonsa vaikuttavat siihen, että hän saa vakinaisen työn kun valmistuu. Toisaalta hänen opintonsa kestävät vain reilun vuoden, koska hän vain täydentää. On totta että aikuisena motivaation on kova ja opiskelu on jopa kivaa. Opiskelin lähihoitajaksikin vasta reilu 30:senä...ruotsissa. Olen vapaa-ajan ohjaaja pohjiltani. Soittelinkin jo koululle ja tapaan opinto-ohjaajan pian ja suunnittelemme tarkemmin. Valitettavasti mulla ei ole suoritettuna mitään amk juttuja. Suunnittelen tekeväni juuri noin, että suoritan kursseja joilla ei ole läsnäolopakkoa ja mahdollisesti jotain myös avoimen kautta :) Tämä homma on nyt ihan hyvin hanskassa ja kuten sanottu oli hiukan väärä päivä pohtia syviä tuo maanantai;) Kiitos vinkeistä!<3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne