[MILLAINEN SOHVA TEILLÄ ON?]

29. marraskuuta 2012

KUVAT: IKEA.

Millainen sohva teillä on? Me vaihdamme sohvan. Mustaa en halua. Nahkasohva olisi kiva. Monet ystäväni ovat kehuneet nahkaa materiaalina myös lapsiperheeseen. Useimmilla heistä on lapsia, mutta ovat silti valinneet vaalean sävyn. Itse en osta mustaa sohvaa vain siksi, että siinä ei näkyisi lika. Meillä on muutenkin paljon "ei lapsiperheille sopivia" huonekaluja, materiaaleja ja värejä. En ole koskaan valinnut sisustusta sen mukaan, että meillä on pieniä lapsia jotka sotkevat. On perheitä, jotka käyttävät sekalaisia huonekaluja ja ostavat uusia, kun lapset eivät enää ole pieniä ja sotke. Ajattelutavassa  ei ole mitään vikaa, jos itse on tyytyväinen. Sitä minä en kuitenkaan odota vaan ostan sen mikä silmää parhaiten miellyttää. Ehkä epäkäytännöllistä, mutta näin olen aina tehnyt. Elämä on lyhyt ja materia materiaa. Se vanhenee ja kuluu muutenkin, kuten sen kuuluukin.

Lisää Ikean sohvia löytyy TÄÄLTÄ!

15 kommenttia

 1. Mä tykkään meidän omasta täysillä! Vaikka on halppis ja kestää sen mitä kestää... tämä oli extemporelöytö kun oltiin tytön sairaalareissulla hesassa. Tilattiin kumminkin vasta kotona. Keinonahkaa ja saa näppärästi selkänojan kaadettua. Helppo pyyhkiä rätillä. http://villimyyra.blogspot.fi/2011/04/sohvakuume.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno! Mistä tuo oli ja hinta? Upea on! <3

   Poista
 2. Meillä on ollut aina nahkasohva, minulla taitaa olla peruja tapa omasta kodista :) Lasten kanssa ihan ehdoton, siitä on helppo pyyhkiä puglut ja pissat ja isompienkin oksennukset (yäk). Meillä lapset (tai no nyt jo nuoria) tahtoo sairastaa olkkarin sohvalla, olla lähellä kipeänäkin. Ainut ikävä puoli on nahan hiostaminen jos tykkää sohvalla päikkäreitä ottaa tai paeta kuorsaavaa puolisoa :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Mullakin on sohvakuume, mutten ole vielä nähnyt myynnissä sellaista kuin halajaisin: vähän retroa, värikästä ja hyvää istua. Tässä jutussa kuvituksena olevassa punaisessa sohvassa on vähän samaa ajatusta, pyöreyttä ja korkeat puujalat. Ehkä tyydyn metsästämään jostain vanhan sänkysohvan, sellaisen talonpoikaisen ja hukutan sen vaan tyynyihin ja peittoihin.

  Helsingin sanomissa oli hyvä sohvajuttu jokin aika sitten: http://www.hs.fi/koti/Nahkasohvasta+löytyi+nahkaa+vain+pinnalta/a1351306346780 Ei ollut jutun mukaan tonninkaan nahkasohva kummoinen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.freshdesignblog.com/2011/06/jonah-two-seater-red-sofa-from-made/ Tässä siis se punainen sohva.

   Poista
 5. Maskusta, 2011 keväällä kun oli se varaston tyhjennysmyynti tai vastaava ja hintaa huimat 99e tarjouksessa! On tarpeeksi siro ja eleetön. Ja hyvä istua! :) Yksi supersuosikkini on ikean klippan mustanruskealla nahalla. Joskus voisin niitä 2 harkita ostavani.

  VastaaPoista
 6. Ikeasta kottiutuu meidän uusi sohva joka täyttää kaikki vaaditut kriteerit. Kestää sitten minkä kestää. Uusia päällisiä siihen niin saadaan niinku omannäköinen tänne retromoderniin taloon.

  VastaaPoista
 7. Heh, saman kysymyksen äärellä olen ollut nyt, kun muutto lähestyy! Olen päätynyt vanhaan levitettävään laveriin. 20e ei tunnu pahalta hinnasta "vuodesohvasta". ;) No okei, siihen pitää ostaa pari patjaa ja päällystää ne ja isoja tyynyjä samaten eikä se silti ole varmasti maailman paras sohva. Mutta silti, tässä elämäntilanteessa se tuntuu sopivalta ratkaisulta: kaunis, kätevä ja edullinen. Ehkä se menee tulevaisuudessa lapselle sängyksi. Pitää vain saada ensin lapsi(a). ;)

  VastaaPoista
 8. Voi meille on suunnitteilla uuteen kotoon juuri tuo Ikean Karlsfors valkoisena! Miehen veljellä (jaa mikä se nyt on, lanko? :D ) on se ollu jo vajaa pari vuotta käytössä, ja neljän koiran (ISON ja sohvalla pötköttelevän) taloudessa ei ole mennyt siis miksikään! Ja eniten mua ainakin houkuttaa juuri tuo helppohoitoisuus, nahka kun vaan kaunistuu vanhetessaan, niinkö me naisetkin. ;)

  Tsemppiä valinnan vaikeuteen, know the feeling!

  VastaaPoista
 9. Meillä on pari vuotta ollut Junetin Zipper sohva. Kotiutettiin se Vepsäläisen Outletin tyhjennysmyynnistä ja maksettiin kolmannes tuotteen ovh:sta. Väri epäkäytännöllinen vaaleanharmaa, mutta päälliset on käytännölliset, kaikki saa pesuun, joskaan ei niitä ole tarvinnut vielä kertaakaan pestä.

  Tykätään tosi paljon mallista ja sohvan mukavuudesta.

  VastaaPoista
 10. Kappa, hyvää päivää rouva :) Googletin tota Ikean Karlsfors-sohvaa ja löysin tänne. Olipa kiva kun löysin! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! On se Google hyvä juttu, kun toi sut tänne. Tervetuloa! Ihana kun löysit <3

   Poista
  2. Eii, ja nythän mä vasta tajusin kuka sä oot;) Kappas, hyvää iltaa rouva <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne