[TUNNETILA]

22. marraskuuta 2012Aamulla se valtasi minut! Voimakas tunnetila. Vein tyttäriäni kouluun. Matka sujui kuten normaalisti. Jätin heidät kadun varrelle, siihen kohtaan johon aina jätän. Vilkutettiin. Tein perinteisen uukkarin ja ajoin uudelleen paikan ohi. Isompi tyttö oli juossut jo kaverien luokse, mutta pienempi seisoi kadun varrella yksin ja itki. Pysäytin auton välittömästi ja juoksin suloisen murheellisen tyttöni luoksi. Kysyin "Mitä nyt?" Tyttö kertoi kyyneleet poskilla, että koulu loppuisikin yhdeltä eikä kahdelta. Minä siihen "Okei, älä välitä, äiti tulee hakemaan sua sitten yhdeltä eikä kahdelta". Tämä tyttö on herkkä. Hän osoittaa avoimesti tunteitaan. 

Kerron joka aamu tytöille päivän suunnitelman ja ajan jolloin heitä haen. Nyt pieni herkkikseni oli murheissaan, koska aika muuttui ja äiti oli jo lähdössä. Onneksi huomasin tyttöni kyyneleet. Halasin häntä ja pystyin tuntemaan helpotuksen. Hyvästeltiin ja hyppäsin autoon, joka hyrräsi käynnissä kadun varrella. Vilkutin, ajoin eteenpäin ja purskahdin itkuun. Samaan aikaan radiossa soi Eros Ramazzotti.

Pohdin kotimatkalla äidin roolia. Äiti on sankari, joka saapuu tilanteisiin, kuten supermies [nainen]. Äidin läsnäolo saa ihmeitä aikaan. Lapsen luottamuksen määrä on käsittämätön. Silti se äiti olen vain minä, kaikkine virheineni. Epätäydellinen, mutta silti niin täydellinen. Tämä äiti on tunteellinen. Purskahdan usein itkuun. Tästä kerrasta edellinen pyrskähdys tapahtui, kun samoisen tyttäreni maitohammas irtosi muutama päivä sitten. Olen tunteellinen tapaus. Joskus huvittaa itseänikin. "Tunteellisen höpsön" elämä on värikästä. Olen kuten pitkä räsymatto, jossa on monia elämän kutomia erivärisiä raitoja. 

13 kommenttia

 1. Ihana teksti, ihana tyttö & ihana mamma <3 Mä kans eilen herkistelin ku kuuntelin sitä samaa biisiä minkä laitoin blogiin sillon kun kummityttö syntyi, herkkis siis minäkin! :)

  VastaaPoista
 2. Äidin kyyneleet...Ymmärtää vain toinen äiti :))
  Se on sitä äitinä olemisen ihanuutta...

  VastaaPoista
 3. Hei sinä tunteellinen räsymatto, täällä toinen sellainen :)

  VastaaPoista
 4. Eih, ihana!

  Juuri tuo oma epätäydellisyys vs lapsen silmissä kaikkivoipuus on tosi rankka homma. Mahtavan ihana ja niin pelottavan vaikutusvaltainen suhde.

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne