[PIENI HIMMELIKERHO]

4. joulukuuta 2012


Tänään tein jotain normaalista poikkeavaa. Itse askartelu ei minulle ole poikkeavaa, mutta se että lähden muualle askartelemaan muiden kanssa, on. Sain ystävältäni Annalta kutsun Vaasan Kaupungin Kirjaston pieneen jouluiseen askartelutuokioon. Olin innossani, sillä tuokioissa tehtäisiin Himmeliä. 
Paikalla oli sopiva määrä askartelijoita ja oppaana loistava himmelin tekijä Eija Koski. Olen täydellisen otettu Himmeli kirjasta ja siitä, että sain tänään tavata itse taiturin. Eija oli mukava persoona ja hyvä neuvomaan. Hänellä on myös yritys nimeltä EkoArt ja sen sivut löytyvät TÄÄLTÄ. Kannattaa kurkistaa! 
Ostin Himmeli kirjan ja lupaan esitellä sen teille myöhemmin. Se on mahtava! Kuvat ovat kauniita. Lisäksi kirjasta löytyy useiden himmeleiden teko-ohjeita. Täydellinen joululahja sanoisin. 
Otin ylläolevat kuvat kännykälläni askartelutuokion aikana. Niistä käy melko hyvin ilmi, kuinka kirjan sivuista tehdään himmeli. Nautin suunnattomasti siitä, että kirjaston vanhat poistettavat kirjat käytetään uudelleen näin upealla tavalla. Tämä on ekoaskartelun parhatutta! Kiitos lasteni hoitajille, Eijalle ja mukavalle askarteluseuralle! Jos haluatte, voin tehdä pienen filmin pätkän himmelin peruskuution tekemisestä. 

10 kommenttia

 1. Kiitos kuvista. Pari kysymystä vielä. Kuinka isoja paperit olivat ennen "rullausta" ja mitä lankaa siinä rullassa on? Näinhän se kurssailu myöskin käy jos ei ole aikaa olla paikan päällä. Olisi ollut kiva nähdä Eijan livenä ja tavata sinutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä <3 Kirjan koko, josta paperit otin oli 20x15cm. Noihin pieniin sitten puolitin sen sivun eli olisko ollut 15x10cm ennen rullausta. Näitä voi tehdä minkä kokoisia vain. Vieressä askarrellut rouva teki todella ison kirjan sivusta. Niistä tuli isoja ja upeita :) Lanka oli pellavalankaa. Kun paperista tekee ei tarvitse varoa sen hajoamista eli paksummatkin langat käy. Jos käyttää olkea sen pitäs olla jotain....hmmm muuta, mutta nyt en muista mitä se oli ;)
   Oli kyllä mainio kurssi. Suosittelin sun blogiaski yhdelle rouvalle joka oli kiinnostunut blogeista ;) Hali ja terkut

   Poista
 2. Hei Johanna. Itse tein ensimmäisen himmelini Tigerin mustista pilleistä.
  Erittäin hyvä video löytyi Käspaikka sivustolta.
  Aikamoisen koukuttavaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti koukuttaa ;) Sanoinkin kurssin vetäjälle et mihinkähän mä laitan kaikki ne himmelit joita mä nyt teen ;) Oli huippu nähdä, kuinka näppärästi Eija teki näitä hommia. Ihan huippu :)

   Poista
 3. obviously like your web site but you need to check the spelling on quite a few
  of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth however
  I'll surely come again again.
  my website: samson tobacco

  VastaaPoista
 4. Hei. Eikös se ollut niin että olkia käytettäessä oli ihan tavallista ompelulankaa - siis sitä mitä ompelukoneessakin käytetään.

  VastaaPoista
 5. Minäkin ostin jokin aika sitten tuon Himmelikirjan, tarkoituksena laittaa se pukinkonttiin,mutta oli niin kiva että se jäikin itselle ;P
  Mukava tuokio näyttää olleen.
  Filmipätkä peruskuutiosta toivottu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo...ymmärrän et jää omaan hyllyyn ;)

   Poista
 6. Todella hieno idea ja kivoja tulee himmeleistä :)

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne