[JÄLLEEN KYYNELIÄ]

17. tammikuuta 2013

Äidin murheet voivat olla suuria tai pieniä. Tänään tämä mamma itkeskeli autonratissa. Syy tähän oli, tieto siitä että vanhimmalla tyttärellä on hankaluuksia matematiikan kanssa. Tunnustan olevani melko herkkä ihminen. Pienetkin asiat saavat minussa aikaan suuria tunteita. Olen huomannut, että rakas tyttäreni on kuin kopio minusta. Me olemme vanhimman kanssa samanlaisia hyvin monella tapaa. Matikka on meidän yhteinen ongelman aihe.  Surkea fiilis tulee osittain siitä, että muistuu omat lapsuusajat mieleen ja se kuinka hankalaa koulu minulle oli. Paljastan teille tässä yhteydessä salaisuuden. Olin aivan onneton koululainen sekä ala, että yläasteella. Minun oli vaikea keskittyä ja kaikki muu kiinnosti minua enemmän kuin koulu. Jäin luokalle nelosella. Se tosin johtui osittain siitä, että olin kuoleman kielissä, kun umpisuoleni puhkesi ja aiheutti tulehduksen. Olin sairaalassa useamman viikon. Jäin paljon jälkeen ja opettaja näki parhaaksi, että kävisin neljännen luokan uudelleen. Niin tapahtui. Todistukseni on aina ollut onnettoman huono. Käyttäytyminenkin oli melko heikkoa. Matikan kanssa taistelin aina. Numero oli 5 tai 6. Kun pääsin 9 luokalta keskiarvoni oli 6,7. Olin nostanut sitä paljon viimesen lukuvuoden aikana. Se tästä! Hyvä minusta silti tuli. 
Tänään kuitenkin surin tyttäreni puolesta. Tavallaan naurettavaa, koska ei ole vaarallista jos matikka ei luista. Tiedän sen omasta kokemuksestani. Se ei ole avain elämän onnistumiseen. Tämän päivän herkistelyyn sekoittuu riittämättömyyden tunne äitinä. Mielessäni herää kysymys enkö minä ole tarpeeksi hyvä pitämään huolta lapseni osaamisesta? Teenkö väärin tai liian vähän? Itseasiassa tiedän vastaukset edellisiin kysymyksiin. Me olemme onnellisia. Kaikki on hyvin. Rakkautta ja hauskuutta ei elämästämme puutu! Elämää suurempia tunteita! Hyvää torstaita! Olette upeita!

16 kommenttia

 1. Tulevana luokanopettajana (ja itsekin huonona matemaatikkona) ymmärrän huolesi! Matikka alkaa varmasti sujua, kunhan tyttäresi saa hieman lisätukea : ) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Heh, ja homman nimihän on myös se että mieheni on matematiikan opettaja ja tätä nykyä laaja-alainen erityisopettaja ;) haha....mutta olen kuullut puhuttavan suutarin lapsista ;) Kiitos kommentista ja tervetuloa tännä <3

   Poista
 2. Huoh..Minä olen varmasti yhtä herkkä ja tiedän jo, että sama on edessä tavalla tai toisella-kyyneleet ratissa... Kiitos ihanasta kirjoituksesta... Ja kiva jos muutkin naiset ovat olleeet yhtä älyttömiä koulussa kuin minä! Aina jokin muu oli kiinnostavampaa.:D siunausta elämäänne! <3 Tanja

  VastaaPoista
 3. se on välillä rankkaa äitinä tunteilla! :) meillä on ekaluokkalaisella vaikeuksia kiinnostua läksyistä ja muistaa asioita. välillä saan harmaita hiuksia hänen kanssaan (esikoisella menee niin hyvin) mutta tämä ekaluokkalainen loistaa sitten muissa taidoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juuri noin... ja tämä kyseinen tytär on todella taitava laulamaan ja esiintymään. Lisäksi on aivan huippu enkussa. Eli osaa tosi paljon ja pystyy jopa keskustelemaan englantilaisen ystävämme kanssa :) Lapset on niin erilaisia. Ei ole aina helppoa ja erityisen vaikea on peitellä et itse vihaa matikkaa tai vihasi ;)

   Poista
 4. Oh! I know how you feel I have the same problem with my son, I never been good at math, I had so many problems at school because of that, I felt so behind the others kids and now my son have the same problem when we have to study for that material, but you know what, this is something that help me a lot, if they are happy and they have a teacher that is good with them I think is all that matter, I just take it day by day, because they are kids and for me I just want to see him happy so we are taking things as it comes, day by day with no pressure. Hopefully you can feel better, you will see everything is going to be ok and I know you are a great mother.

  Big hug!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Than´k you my sweet friend. I cried when I read your comment <3 You are awesome! Hugs! Are you using translator when you read my writings? Does it work? xoxo

   Poista
 5. voi meitä äitejä...
  itse olen kans yhtä tunteellinen sekä iloissa että huolissa, itku on herkässä...
  olet varmasti paras äiti omillesi!
  elämä on niin paljon muuta kuin matikan tehtävät. joskus nämä pienet asiat vaan tuntuvat niin suurilta ja tuntuu elämä jää paikoilleen juurikin vaikka matikan kanssa.
  itellä oman 17 v .pojan kans hieman eri ongelmia , mutta kouluun neki liittyvät.
  jaksetaan iloita niistä pienistä asioista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin:) Joskus tosiaan suhteellisuuden taju katoaa ;) Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 6. Itse olin täys tollo matikassa ja matikankirja lensi seinään useamman kerran. luojan kiitos poika omaa hyvän matikkapään, isänsä poika. koulu ei niin sujunut multakaan kauheen hyvin. ainakin kasi-luokka oli niin pirun tahmea, keskityin kaikkeen muuhun ja olin jossain muualla kuin koulussa ;) onneksi viisastuin ja nostin numeroitani. kyllä se siitä, ei kaikessa tarvi olla hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, ei kaikessa tarvi olla hyvä. Niin se on, kun sais sen vain taottua kalloonsa ;) haha. Terkkuja Retrosti modernille! <3

   Poista
 7. Minäkin teen anonyymin tunnustuksen. En oo koskaan osannu kertotauluja. Enkä osaa vieläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, taitaa olla loppujenlopuksi aika tavallinen juttu tämä ;)

   Poista
 8. olisitteko erilaisia oppijoita molemmat? meneekö oikea ja vasen tai esim. itä ja länsi helposti sekaisin? voisiko olla siis lievä lukihäiriö? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, tosin en tyttäreni kohdalla ole yllämainittuja asioita huomannut. Omalla kohdallani on juuri noin ja olen pitänyt itseäni aina hiukan lukihäiriöisenä ;) Vaikka en sellaista diagnoosia ole koskaan saanut. En tiedä milloin sellasesta voi puhua...koska en sitä elämässäni muuten tiedosta. Sanat menee joskus sekaisin ja kirjotus on kaikkea muuta kun oikeaoppista. Toisaalta siitäkin voisi syyttää enemmän laiskuutta ja sitä, että aina on kiire kun juttujani kirjotan. Hehe, niin ja sitä, että lintsasin yläasteella todella paljon. En juuri ollut matikan ja äidinkielentunneilla. Siinä oli varmasti suurin syy omiin vaikeuksiini koulussa aikoinaan...vaikea oppia kun ei osallistu opetukseen.
   Se on kuitenkin selvä, että erilaisia oppijoita varmasti ollaan. Luoteemme täsmäävät melko hyvin. Olemme hyviä kielissä, käytännön asioissa, empaattisuudessa, visuaalisissa asioissa ja musiikissa. Tyttäreni on loistava englannissa. Kirjoitta ja puhuu hyvin, vaikka on vasta 9. Lisäksi hän on loistava laulamaan ja esiintymään. Niin se vaan on, että meillä jokaisella on taitomme. Motivaatio on yksi vahva tekijä. Hän ei ole kovinkaan motivoitunut matikkaan. Ei siis tykkää aineesta. Noh, täytyy laittaa perheen isä hommiin. Mun mies on laaja-alainen erityisopettaja. Vaikka ainahan se on hankalampaa opetella ja keskustella oman isänsä kanssa. Siihen kun sekoittuu vahvasti tunteet ;) Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne