[KIITOLLINEN]

27. tammikuuta 2013Tänään lähdin lääkäriin herra Hoon ja Juditin kanssa. Herra Hoo oli eilen todella korkeassa kuumeessa. Hän oli voinut välillä jo paremmin, mutta eilen poika oli aivan loppu. Judit niinikään itki koko eilisen ja tämän aamun. Ei auttanut muu, kun lähteä päivystykseen. Soitin rakkaalle äidilleni, joka lähti seuraksemme. En uskaltanut lähteä yksin kahden pienen sairaan kanssa, kun oma olokin on vielä surkea. Odotimme päivystyksessä vain tunnin. Diagnoosi herra Hoolle oli keuhkoputkentulehdus ja Juditille korvatulehdus. Molemmat saivat antibioottikuurit ja pullon Pronaxenia. 
Olen usein miettinyt kuinka hyvässä maassa me asumme. Voimme mihin aikaan tahansa vuorokaudesta lähteä tohtorille ja saada diagnoosimme. Antibiootit ja kipulääkkeet ovat saatavilla. Olen niin kiitollinen! Kahden lapsen lääkitykset maksoivat yhteensä 20€, ei paha. Itseäni harmittaa se, että päivystystä aina haukutaan. Toki siellä joskus joutuu odottamaan hiukan turhan kauan, mutta meillä sentään on sellainen. Sinne on jokaisella vapaa pääsy. Tällä kertaa odotimme vain hetken, viimeksi lähestulkoon 6 tuntia. Ei odottaminen minua haittaa. Tiedän, että kollegani tekevät päivystyksessä parhaansa. Olen usein vaihtanut muutaman sanan heidän kanssaan. Mukavia hoitajia ja he tekevät työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Se nn kuitenkin iso määrä ihmisiä, jotka joutuvat hakeutumaan päivystykseen. Me olemma tottuneet niin hyvään. Kaiken pitäisi toimia täydellisesti ja juuri minun tulisi saada hoito nopeiten ja parhaiten. Usein unohtuu, että maailmassa on muitakin. 
Siskoni on toiminut lentoemäntänä vuosikaudet. Hän on niin moneen kertaan puhunut siitä, millaisia nykyihmiset ovat matkaillessaan. Kaikki tänne! Heti! Nyt!
Haluan vain muistuttaa, että meillä on Suomessa kaikki hyvin. Muistetaan olla kiitollisia ja kiittää, vaikka joutuisimmekin joskus odottamaan. Itse yritän aina muistaa kiittää ääneen hyvästä hoidosta tai palvelusta. Toivon, että me nyt parantuisimme kunnolla. Tauti on ollut kamala ja pitkän sitkeä, mutta voiton puolella ollaan. 


Rakastan edelleenkin tätä kuvaani "Stetoskooppi rakkaus". Otin kuvan Vaasan keskussairaalassa, Naistentautienosastolla. Se oli eräs kahvitunti jonain viikonloppuna. Aurinko paistoi ja osasto oli rauhallinen. Olin huomannut gynekologien tutkimushuoneessa nämä kauniit stetoskopit. Hain ne sieltä näppäränä tyttönä ja asettelin  ne pöydälle. Tulos oli ihana! Onko tämä nyt sitä "omaakehua"? hehe. Tykkään kuvasta todella paljon! Siinä yhdistyy rakkaus ja ammatti ja rakkauteni ammattiini.


Lähetä kommentti

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne