[KARU TODELLISUUS]

15. maaliskuuta 2013Perjantai! Päivistä parhaimman kunniaksi räväytän arjen silmillenne. Monet pitävät minua super-naisena. Minua pidetään todella iloisena, tehokkaana ja superina. Asia ei ole kuitenkaan näin! Olen energinen ja ehdin toki tehdä paljon, mutta asialla on toinenkin puoli. 

Blogeissa inhoan sitä, että elämä niiden kautta näyttää niin hienolta ja hyvältä. Monet ottavat itsellensä paineita näkemänsä takia. Kerron teille muutaman asian. Ensinnäkin kuva valehtelee! Olen sen huomannut monet kerrat. Esimerkiksi silloin kun etsimme asuntoa. Esitteissä kuvatut talot ja asunnot näyttivät aina isommilta. Menimme näyttöihin ja päivittelimme ahtautta "oliko se todellakin näin pieni?". Kaikki näyttää hyvin valaistuissa kuvissa suuremmalta ja paremmalta. Kuvissa ei myöskään näy liat valkoiseski maalatulla seinällä, piuhat, pölyt tai likaiset ikkunat. Kuva otetaan vain yhdestä osasta kerrallaan. Kokonaisuus ei näy. Omissa kuvissanikaan, että näe esimerkiksi työhuonettamme joka on useinmiten kaaoksen valtaama.

Sitten minusta. Luulette ehkä, että olen aina raikas, iloinen, ahkera, positiivinen ja sporttinen, super-äiti. Totuus on kuitenkin se, että olen usein väsynyt, hiukset sekaisin, laiska ja kärttyinen nalkuttaja. Saatan joinain aamuina nukkua todella pitkään. Voin kevyesti vätystellä  ja katsella kuinka tiskivuori kasvaa. Otan myös itse paineita siivouksen suhteen. Joskus ärsyttää suunnattomasti tavara, jota meillä on kaikialla. Me asumme [2 aikuista ja 4 lasta] 100 neliön asunnossa. Tilaa on huonosti.

Niin ja se nalkutus. Voin olla välillä todella kärttyinen. Olen luonteeltani tempperamenttinen ja melko äkkipikainen. Minulla "kilahtaa kuppiin" herkästi. Kiehahdan liian helposti. Näitä te ette tiedä. Minä tiedän! Mieheni tietää! Minut pelastaa "suomalainen sisu". Sitä minussa on. Sen avulla luulen, että kaiken kaaoksen keskellä saan asioita tapahtumaan. Lisäksi osaan rentoutua ja olla välillä laiska. Suljen arjen silloin tällöin ulkopuolelle. Laitan ikäänkuin silmät kiinni ja korvat tukkoon. 

Teille ystäväni: Blogit eivät ole todellisuutta. Niitä lukiessa ja seuratessa kannattaa pitää mielessä, että kuvat valehtelevat ja todellinen arki ei näy. Nautitaan elämästä! Jokaisella meistä on hyvät ja huonot puolet. Jokainen on hyvä jossain ja huono toisessa asiassa. Keskitytään hyviin puoliin! Niitä on kaikilla! Te olette ihania ja ainutlaatuisia! Jokainen on arvokas ja hyvä jossain!

[Kuvat otin justiin. Judit ehti sillä välin hakea makkarapaketin ja levittää ne lattialle. Tyytyväisen näköinen!]


19 kommenttia

 1. Tsihiihiii! :) Kiitos hyvästä mielestä kuuluu sinulle Johanna!:)
  Tää oli niin hyvä juttu, tuttua minullekin :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, just noin meilläkin, varsinkin kärttyily :)
  Just ollaan otettu myyntikuvia kodista ja onhan se aikamoista silmänpalvontaa, kuten monet blogikuvatkin.

  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Tuo on niin totta. :) Mutta itse ainakin oletankin, että ihmiset ymmärtävät sen, miten blogistani välittyykin vain pintaraapaisu elämästäni muille ihmisille. Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna: Olen tässä vuosien varrella mulle tehtyjen kysymysten perusteella todennut, että kaikki eivät ymmärrä :/ Tai ehkä ymmärtävät, mutta jostain syystä siltikin uskovat bloggaajan olevan parempi kun itse. Terkkuja sinne <3

   Poista
 4. Kiitos tästä. Juurikin erästä siloteltua blogia lukiessani huomasin miten ahdistus alkoi kasvaa. Ja aina vaan palaan uudestaan sinne katsomaan, josko edes jokin asia olisi sillä kerralla vähän vinossa, likainen tai muutoin pielessä. Mutta niin ei koskaan ole. Toiset selittää sitä sillä, että haluavat keskittyä positiivisiin asioihin ja ikäänkuin itselleenkin korostaa kauneuden ja onnellisuuden näkymiä omassa elämässään. Mutta kun me kaikki kuitenkin tiedetään miten epätäydellisiä ja vajavaisia me itse kukin ollaan, niin mitä ihmeen hyötyä sellasesta vääränlaisen totuuden esittämisestä voi olla, hmm..? Onhan niitä kauniita kuvia tietty kiva katsella, täytyy vaan yrittää muistaa, ettei siinä ole koko totuus kenenkään kohdalla. Mä ainakin mieluummin kuulen myös niistä elämän nurjista puolista, vaikka itseni peruspositiiviseksi miellänkin. Ei negatiivisten asioiden olemassaolo tai niiden myöntäminen tee kenenkään elämästä sen kurjempaa, ehkäpä himpun verran inhimillisempää vain. Kiitos energisyydestäsi ja rehellisyydestäsi :)

  VastaaPoista
 5. Niin tuttua! Blogeista saa helposti kiiltokuvamaisen vaikutelman bloggaajien kodeista ja heistä itsestäänki. Kuvissa ei todellakaan näy kaikki. On helppoa rajata arjen sotkut ja kaaos ulkopuolelle, ja näyttää vain ne parhaat palat. Moni saattaa unohtaa, etteivät ne ole koko totuus. :)

  Ihana nähdä välillä arkisia kuvia tiskeineen kaikkineen!

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus, tykkään :)
  Tuttuja fiiliksiä. Olen kyllä oppinut ajattelemaan samalla tavalla: blogeissa näkyy vain pieni pala todellisuutta ja sekin saattaa olla kovin muunnettu. Mieluiten luenkin arjenmakuisia ja todellisia blogeja. Kiiltokuvat eivät kiinnosta.

  Meillä ollaan vähän sellaisia italialaisia. Käpy palaa ja usein, mutta sitten hetikohta halataan ja pussataan. Joillekin voisikin olla järkytys seurata meidän perhe-elämää, kun volyymit nousee ja käsillä huidotaan kuin mitkäkin pikkuitaliaanot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, italiaanot....just noin meilläki ja juuri toi et sekuntissa kärähtää ja sekuntissa leppyy ;) Itsekin olen miettinyt et saattaisi järkyttää jotain meidän elo....sillä metelitaso on joskus aika hurja

   Poista
 7. Haha, just näin! Mä oon oikein mestarinalkuttaja ja -huokailija mutta mun blogissa ei paljon kaunistella. Oonkin saanut kiitosta aitoudesta. Ja ystäväiseni, sitä oot kyllä säkin...aito, ja ihana! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kuulla että siellä on toinen todella temperamenttinen ihminen,nimittäin täälläkin kilahdetaan nollasta sataan sekunneissa jos niikseen tulee! ;)
  Ja arjen sotkuja on onneksi kaikilla, vaikka niitä ei blogeissa aina näekään.

  VastaaPoista
 9. Tämän inspiroimana päätin tehdä aiheesta oman postauksen:
  http://hurmioitunut.blogspot.fi/2013/03/jottei-arki-unohtuisi.html

  VastaaPoista
 10. No sitähän se on, kiva kun muutkin myöntää! :)

  Mukavaa viikonloppua Johanna!

  VastaaPoista
 11. Hassulta se kyllä tuntuu, että jotkut ajattelevat että bloggaajien kotona oikeasti näyttää aina siltä, mitä jossain sisustuspostauksessa näytetään. Ja ihan oma lukunsa on toi kuvien käsittely jälkikäteen, mistä en ymmärrä mitään kun ihan vaan iphonella räpsin omani. On siis varmasti joillekkin hyväksi nähdä tällaisia otoksia elävästä elämästä:) Ja Johanna,nätti teidän koti on sotkuista huolimatta, juuri siksi että ihmiset sen fiiliksen sinne kotiin luovat olemisellaan, ei sisustuselementit ja kalliit huonekalut.

  Tosin kyllä mä mieluummin katselen täällä blogistaniassa nättejä/inspiroivia kuvia kuin jotain pölyisiä nurkkia, koska niitä nurkkia voi katsella ihan kotonakin:)

  Ja minä, joka lähinnä postailen tuunailujani ja käsitöitä yms., en kyllä jaksaisi esitellä niitä epäonnistuneita tekeleitäni, joita tietenkin tulee tehtyä. Vaikka joskus vois tehdä sellaisenkin, kun välillä kait luullaan että kaikki aina onnistuu. No ei tasan onnistu:)

  Kivaa keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta, että on kiva kattella kaunista ja sellasta mäkin haluan pääpiirteissään näyttää ;) Mutta joskus on kiva et näkee muutakin, sillä epätäydellisyys tekee täydellisen :) Hmmm....mitähän mä nyt tolla tarkotin ;) Terkkuja! <3

   Poista
 12. Mukavan näköistä.. niin kotoista! Just tänään mietin, ett pitäiskö näyttää oma huusholli :) Aina on joku paikka vinksallaan!

  Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Kiitos inspiraatiosta. Linkitin sinut blogiini. :)

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne