[35]

4. toukokuuta 2013Kaikki ei ole vihreää, vaikka on jo kevät. Tein pihaduunia tänään klo 10-20. Leikkasin 35 ruusupensasta. Uh, ei todellakaan ole suosikkipuuhaani. Itseasiassa haluaisin kokonaan eroon ruusupensasaidasta, mutta jotain tarvitsisi tilalle. Tällä hetkellä ei ole juuri ideoita siitä mitä se jotain olisi. Ainut mikä on käynyt mielessä on tyylikäs ja yksinkertainen valkoinen aita. Homma olisi tietenkin armoton, sillä vuosikymmeniä juurtuneet ruusupensaat ovat todella lujasti kiinni ja maasto on kaiken lisäksi todella kivistä. 
Laitoin tänään Facebookkiin ilmoituksen siitä, että täältä saa käydä kaivamassa itsellensä ruusupensaita. Muutama on jo kaivettu. Maanantaina eräs hakee vielä muutaman. Puutavaraakin meillä oli pihan kulmalla. Huusin naapurille, josko he haluaisivat polttopuita. Kyllä! Sinne meni. On todella mahtavaa tehdä näitä hommia näin. Antamalla siitä mitä  ei itse tarvitse ja saamalla sitä mitä joku toinen ei enää tarvitse. Kunpa kaikki maanpäällä tallustelevat ymmärtäisivät kierrättää ja uudelleen käyttää myös puutarhahommissa. Ilokseni olen todennut, että monet niin tekevätkin! Alimmainen kuva on otettu pensaiden leikkuun jälkeen. Tuossa kohdassa oli armottoman iso rönsyilevä Ruusupensas. Nyt siinä on jäljellä vain ruusupensaisen juuret ja hiukan oksia, joillekka odotan noutajaa. Kuvissa näkyvään kohtaan hankimme lisää multaa ja istutamme uuden nurmikon. Huoh! Ihan hengästyttää! Saunaa ja hyvää yötä!

Niin ja pidätän oikeuden olla menemättä kuntosalille tänän viikonloppuna [virne]

5 kommenttia

 1. Me kans eilen treenailtiin pihalla, koiran iso häkki ja koppi siirtyi noin 10 metriä edellisestä sijainnista ja hieman ehdittiin siinä sivussa siivoilla mutta kiitettävästi tuossa noin 5000m2 pihassa piisaa rapsutettavaa. Nyt odotan kasvimaalleni kääntäjää että pääsee istutuspuuhiin (niin jo aioin olla mitään laittamatta tänä vuonna).

  VastaaPoista
 2. On sulla ollut siellä duunia! Hieno idea tuo pensaiden kiertoon laittaminen - ja puukasan! Aurinkoista sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, on oikein hienoa kun ruusupensaat saavat jatko-aikaa jonkun toisen pihalla. Meillä on ollut myös usein tapana vaihtaa palveluksia mm. pihahommien suhteen, esim. traktorin omaava tuttu on vieraillut meillä usein ja mun mies on sitten käynyt niillä esim. muuraamassa aitoja. Kätevää, kun ei tarvitse rahaa vaihtaa välissä, vaan silloin saa jeesiä, kun sitä tarvitsee(ja osaa pyytää), kunhan on vain itsekkin valmis auttamaan:)

  Minäkin täällä eilen huhkin ison mahani kanssa nurmikoita haravoiden, ja illalla saatiin kalkit sinne viskottua. Aamulla olikin kiva herätä sateen ropinaan, sehän tuli kuin tilauksesta niin kalkit imeytyy, jihuu!

  VastaaPoista
 4. Mutta ruusuthan on ihania kun ne kukkii....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne....mutta meillä on niin monia lajeja sekasin ja osittain ovat aika huonokuntoisia....vaikka niitä ollaan nyt kahtena keväänä leikattu .Terkkuja rakkaalle Ruutille <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne