[TORSTAI DIY, VAIKKA ON PERJANTAI]

14. kesäkuuta 2013
Hui hai! Eilinen hujahti ohitse. Tein jälleen iltavuoron keskussairaalassa. Olin suunnitellut kirjoittavani Torstain tee-se-itse postauksen illalla, mutta toisin kävi. Judit on flunssassa ja ilta menikin itkuisissa merkeissä, lasta lääkiten. Hoitsun hommat jatkuivat siis kotona. Jaan teille eilisen tee-se-itse vinkin. Osalle teistä tämä on tuttu-juttu. Rakastan itsetehtyjä tuotteita kauneuden hoidossa. Keittiön kaapeista löytyy parhaimmat tuotteet esimerkiksi ihon ja hiusten hoitoon. Kolme ohjetta:

Soodapesu hiuksille:
2,5 dl vettä
1 rkl soodaa

Etikkahuuhtelu:
2,5 dl vettä
2 rkl etikkaa

Kahvi&kookoskuorinta iholle:
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 tl kahvinpuruja
[Tämän seoksen voi myös lämmittää mikrossa]

Tässä muutama vinkki. Olen itse pessyt hiukseni soodalla nyt jonkin aikaa. Tulos on yllättävä. Olin todella skeptinen. Hiuksista tulee kevyet ja puhtaat. Soodaa ei kannata sekoittaa veteen liikaa, koska se kuivattaa hiusta. Sooda saattaa myös vaalentaa hiuksia jonkin verran. Olen havainnut, että soodalla pestäessä, ei tarvitse käyttää "hopeashampoota". Tätä kannattaa kokeilla! Etikkahuuhtelua en ole vielä testannut, vaan olen käyttänyt tavallista hoitoainetta. Pian kokeilen myös etikkaa. Googlatkaa "No Poo"! Löydätte todella paljon informaatiota hiusten pesusta soodalla.
Kahvikuorinnoista olen jauhanut jo kauan. Aivan mainio konsti kuoria iho. Kahvin voi sekoittaa lähestulkoon mihin vain. Olen aiemmin sekoittanut luonnonjugurttiin, tavalliseen puhdistusgeeliin, avokaadoon ja vaikka mihin. Tämän hetken suosikkini on ehdottomasti kylmäpuristettu kookosöljy. Öljyn voi hieroa kasvoille myös sellaisenaan ja jättää yön yli. Aamulla iho on kuulas ja kosteutettu. Myöhemmin julkaisen vielä Perjantaipäivän DIY:n! Mukavaa tätä päivää!

2 kommenttia

 1. Mä oon lukenu paljon noita "no poo"-juttuja vuosien varrella, kun mulla on maailman rasittavin tukka joka rasvottuu nanosekunnissa ja pitää pestä päivittäin.
  En tiedä miksi en oo vaan saanu kokeiltua tätä.
  No sun innottama mä nyt pesäsin hiukset soodalla - aika yllättävä juttu. Onne puhtaat! Taidankin jatkaa tällä linjalla jos tää jotenkin auttas tohon pikarasvottumiseenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! :) Mä tykkään kokeilla kaikenlaista ja tämä on kyllä hyvä :) Terkkuja serkkuseni <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne