JUST JOO

24. syyskuuta 2013
KUVA: ILTASANOMAT.Voi hyvänen aika! Nyt mennään jo aivan käsittämättömiin omimisiin. Eräs kuvataiteilija professori syyttää Marimekkoa plagioinnista. Kun katson yllä olevia kuvia, en näe mitään muuta samaa kuin värit.   Tyyliltäänkin ovat erilaisia. Kuka pidättää oikeuden heinään, taivaaseen ja pilviin? Kuka omistaa vihreän, keltaisen ja sinisen? Kenen omia ovat vuodenaikojen elementit? Olen hämmästynyt! Koko artikkelin voi lukea ILTALEHDESTÄ. Pöyristyneenä lähden nukkumaan, hyvää yötä!

|Lisäys: Aina ihana ja uskollinen lukijani HIETZU tiesi kertoa teoksen, jonka taiteilija kertoo joutuneen plagioinnin kohteeksi. Se olisi TÄMÄ. Edelleenkin olen sitä mieltä, että teoksissa ei ole samaa muuta kuin värit. Jo tyyli poikkeaa. Marimekolla on mustaa heinää ja Heljällä viljaa. Edelleen, kuka omistaa viljapellon? Ei ainakaan Heljä|

|Lisäys 2: lisäsin kuvan josta on kysymys. Kiitos vinkeistä kommenttikentässä edelleenkin. Vieläkin olen sitä mieltä, että plagioinnista ei todellakaan ole kyse. Ei kukaan voi pidättää oikeuksia peltoon, heinään, taivaaseen ja tuohon maisemaan. Tämän kaltaisia ja värisiä teoksia on maailma täynnä. Maisema on inspiroiva, eikä ole ihme että se vaikuttaa taiteilijoiden töissä|

18 kommenttia

 1. mä nauroin samalle jutut..törkeää huomionhakuisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no niinpä...aivan käsittämätöntä :/ Huvittavaa! "Aivan kun mun tekemä" ;) Sit noi pupujutut ym on kyllä aivan eri kaliiberia kun toi kuosi

   Poista
 2. No oho, olipa aika paksu kommentti taiteilijalta itseltään! Onko se patentoinut vihreän ja sinisen vai, haha :D

  VastaaPoista
 3. Kuvassa oleva teos ei ole se mitä Liukko-Sundström pitää plagioinnin lähteenä vaan ilmeisesti tämä viljapeltokuva. Vaikka samoja elementtejä on olemassa, ei kyseessä minusta tässä tapauksessa ole plagiointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Aika outo muuten et eivät ole saaneet kuvaa Iltasanomiin ja Iltalehteen siitä oikeasta teoksesta. Tai ehkä ovat lisänneet nyt...haha, mutta siltikin on kyllä kaukana plagioinnista toi juttu. Musta alkaa tuntua, että tuo on muoti-ilmiö---tuo Marimekko on plagioinu ;)

   Poista
 4. Mä nauroin myös! Ottaa silmän käteen ja....

  VastaaPoista
 5. Tulee mieleen lähinnä tämän taiteilijan huomionkipeys. Kyllähän tuollaisella väitteellä saa ilmaisen mainoskampanjan. Hahhaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just se...Vielä "Tunsin oloni raiskatuksi" aikasta vahva ilmaus

   Poista
 6. Hohhoijaa, tämä on jo tosi paksua. Tuskin kyseinen taiteilijakaan on ollut tässä maassa ensimmäinen kaisla/heinämaisemaa maalannut...

  Kiva ja raikas uusi ilme sun blogissa btw! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä....mua kyllä ärsytti ja kihahdin ;) Oi kiitti Pinja <3 <3 Mä oon nyt tyytyväinen itekki tähän lookkiin. Pitkään oli puolivalmis...kunnes ostin valmiin pohjan ja selkeytin hommaa :) Terkkui!

   Poista
 7. Voi hohhoi! Huomionhakua vaan. Nauroin itteki tolle uutiselle, että haloo. Mäki oon sit plagioinu monesti ko oon maalannu kaisloja, peltoja ja taivasta ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo ja kun noi on niin kun taideteos vs lastenkirja. Kivoja toi Heljä tekee, jos sen tyyppisetä tykkää. Mun tyyliin ei tällä hetkellä mene ja siksi ihmettelin myös....tuskin haaveilisin Marimekon sääpäiväkirja kuoseista, jos ne ois tarkka kopio Heljän työstä. Oonpa muuten käyny sen kotitilalla nuorena. Kiva paikka kylläkin :)

   Poista
 8. joooo täällä alkaa myös hieman rasittaa tämä touhu, ihan naurettava väite ja siis tuo raiskaus-juttu vielä.. nyt kyllä saa Heljä itse hävetä!

  VastaaPoista
 9. Älkää tuomitko väärän vertailukuvan perusteella! Osoitteesta http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288602639268.html löytyy kuva oikeasta teoksesta. Kyllä niissä paljon samaa on, mutta mielestäni myös niin paljon eroa, etten syyttäisi kopioinnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoitin alunperin jutun eilen ja silloin ei tuota vertauskuvaa vielä oltu julkaistu Iltasanomissa eikä Iltalehdessä. Lisäsin sen nyt tuohon, jotta ei johda harhaan tämä postaus. Kuten sanoitkin, ei kyllä kopioinnista voi puhua. Samoja elementtejä on, mutta niitä on monissa teoksissa :)

   Poista
  2. Voisin muuten heti saman tien hakea erään taulun ystäväni luota, joka on juuri noiden kaltainen. Kyseessä on todella vanha taulu....ja voisi siis syyttää plagioinnista sekä Heljää että Marimekkoa ;) Ja keramiikassa noi heinät ja väritykset ovat niin ikään todella yleisiä.

   Poista
 10. Samaa mieltä. Aika moni on varmasti nähnyt heinää ja taivasta :)

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne