YÖ SAIRAALASSA

4. lokakuuta 2013Ulkona on tuulista ja pilkkopimeää "as we speak". Pimeys toi mieleeni Vaasan keskussairaalan yövuorot. Ne olivat jollain tavalla maagisia. Tykkään yöstä. Sairaalan käytävät ovat osittain hämärät. On hiljaista, mutta silti tietää että asioita on meneillään. Elämän koko kirjo tapahtuu sairaalassa. Muistan  hyvin, kuinka istuin kahvihuoneen nojatuolissa fleecepeitto päällä ja villasukat jalassa. Kello oli kaksi yöllä ja hörpin kahvia. Niin hiljaista, kunnes potilaskello soi. Laitoin työkengät jalkaan ja hiivin hiljaa pimeään huoneeseen. Katsoin taskulampulla tipan tippumista ja kuiskasin "minkälainen olotila?" Tunne on huikea, kun voi tarjota parempaa oloa, lämpöä ja empatiaa potilaalle, joka nukkuu yönsä vieraassa sängyssä, poissa kotoa. Se mitä joskus toivoisin olisi, että sairaalan käytävillä ja hisseissä soisi musiikkia, aivan kuten Grey´s Anatomiassa. Minulle kävisi esimerkiksi bändi Delay Trees, jossa ystäväni soittaa ! Kyseisen bändin kappale "Gold" soi yhdessä Grey´s Anatomian jaksossa. Huikeaa! Tämän musiikkijutun hississä ja käytävillä kirjoitin täysin pilke silmäkulmassa. Hyvää yötä! Tänä yönä  saan toivonmukaan nukkua! Ainakin pieni potilas on hyvin hoidettu ja lääkitty!

1 kommentti

  1. Kiva teksti :)
    Mulle tulee sairaalan yöstä mieleen esikoiseni synnytys, joka käynnistyi illalla klo 22. Aamuyöllä n. klo 4 mulla oli sylissä vastasyntynyt kääryle ja heinäkuun aurinko alkoi valaista maisemaa horisontista. Olo oli maailman väsynein ja samalla maailman onnellisin ♥

    Kummastakin synnytyksestä jäi mieleen, että ilman asiaansa osaavaa henkilökuntaa ei välttämättä olisi kumpaakaan lapsosta olemassa. Sydänäänet laskivat kummallakin kerralla ja kaikenlaista muutakin "jännää" tapahtui. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Pidän hoitoalan ihmisiä kyllä suuressa arvossa!

    VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne