ESTEETTISEN IHMISEN ELÄMÄ

21. tammikuuta 2014On erittäin antoisaa olla esteettinen ihminen. Tulin pohtineeksi hiljattain sitä, kuinka mukavaa elämä on, kun huomaa ja näkee pienenkin kauneuden ympärillään. Koen "oi" "vau"ja "upee"elämyksiä päivittäin. Se rikastuttaa! Kuvan muki sai minut pysähtymään kirpparihyllyn ääreen. Se oli hieno! Ostin kaikki kolme.
Estetiikka tulee kreikan kielen sanasta "aisthetike". Termi merkitsee "tiedettä siitä, kuinka asiat tunnetaan aistien kautta". Itse rekisteröin jatkuvasti yksityiskohtia ympärilläni. Näen ruostetta, pisaroita, jääpuikkoja, savupiippuja, rakennuksia, ikkunan pieliä, perustuksen kivetyksiä ja vaikka mitä. Tänään kuskatessani lapsia katselin kaupungin katujen yllä roikkuvia valaisimia. Ainakin täällä Vaasassa ne ovat tyyliltään hyvin yksinkertaiset ja tyylikkäät. Niihin ei helposti kiinnitä huomiota. Ne roikkuvat korkealla ja niiden näkeminen vaatii katseen kääntämistä ylöspäin. Suosittelen katselemaan kohti korkeuksia, mutta älkää tehkö sitä autolla ajaessanne. Itselläni on aiheesta noloja kokemuksia. Olkoon tämä alkuillan esteettinen kevennys! 

/Tänään alkaa MASTERCHEF SUOMI. En ole koskaan seurannut kyseistä ohjelmaa, koska olen tumpelo keittiöhommissa ja kiinnostus ruuanlaittoa kohtaan puuttuu. Tämän sesongin aion katsoa, sillä mukana kisaa YSTÄVÄNI Sam./

Lähetä kommentti

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne