Arki vie

23. maaliskuuta 2014Huomenta! Eilen tuli siivottua hullun raivolla. Edelleen on kohtalaisen siistiä. Blogin ulkoasu on muuttunut. Se ei ole vielä valmis. Toivottavasti silmänne kestävät hetken stilistisiä ongelmakohtia. Hion ja viilaan valmiiksi niin nopeasti kun ehdin. 
Täytynee todeta, että arki on vienyt vauhdilla. Kiva kuitenkin, että kuljemme kesää kohti. Tänään järjestämme vielä 11-vuotiaan "kaverisynttärit". Lähden siis askartelemaan!

/Ylimmässä kuvassa taustalla näkyy uusin löytöni, vihreä nojatuoli. Ostin sen Perjantaina SPR:ltä hintaan 4 euroa. Ajatuksena on verhoilla se uudelleen, kun suoritan koulussa huonekalun entisöinti/verhoilukurssin. Sellainen kuuluu valinnaisena aineena opintoihini./

//Kysymys: tiedättekö te miksi Bloggeri tekee kuvista söösiä? Hyvä ja skarppikin kuva muutuu monesti puuroksi kun lataa sen postaukseen. Miksi? Vai johtuisiko se siitä, kun kuvat pienennetään blogipostiin? Kertokaa, jos tiedätte. Nämäkin kuvat näyttävät paljon paremmilta iphotossani kun tässä. Harmittaa! No, aina ei voi voittaa!//

9 kommenttia

 1. Itse huomasin, että kun suurennan tai pienennän kuvia, ne sössööntyvät. Eli nykyisin tallennan kuvat siinä koossa, kuin haluan niiden näkyvän ja sitten siirrettyäni kuvat postaukseen painan "alkuperäinen koko" -napukkaa. Nätit on sun kuvatjoka tapauksessa, ja lukijana tykkään kyllä rakeisistakin kuvista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitti vinkistä! Täytyypä kokeilla tuota ....oon vähä aatellukki et siinä se juttu tapahtuu kun koko muuttuu....Terkkuja! <3

   Poista
  2. Nonni, paraniko? ;) Muuten julkasetko kuvat aina maksimi laadulla ja kuinka se vaikuttaa....blogissa...siis viekö jotenki enemmän tilaa? Haha, varsinainen tekniikkatumpelo kyselee..mut mä oon aika huono tällases ;)

   Poista
  3. Jos lataat bloggeriin (eli kuvat menee sun Picasa-albumiin) täyskokosena niin sun Googlelta saamasi tallennustila loppuu tosi nopeasti. Itse pienennän niin että pisin sivu 640px, mulla on tuhansia ja taas tuhansia kuvia ja vain joku 3% kuvatilasta käytettynä. :)

   Kuvien sössööntyminen johtuu "ihanasta" Googlen uudesta auto enhance-toiminnosta joka "parantaa" kuvia, rakeisuus näkyy mm. mustissa kuvissa ja mustavalkoinen saattaa muuttua seepiaksi. :P Tuon saa pois kun kirjautuu Google+ palveluun ja ottaa asetuksista täpin pois tuosta kohdasta. Sen vuoksi jouduin ton Google+ palvelun ottamaan käyttöön vaikken olisi halunnut. :P

   Poista
  4. Joo joo...siis mä pienennän aina 800 px oon tehny pitkään....haha, kantapään kautta opittua. Se oli vaan se laatu mitä meinasin et jos ne tallentaa maksimi laadulla viekö se paljon tilaa....koko on mulle pienennetty kuvis :)

   Poista
  5. Joo, tuo Googlen Enhance voi myös vaikuttaa, kuten Pieni Lintu arveli. Picasan käytöstä en tiedä, kun tallennan kuvat Lightroomin kautta, mutta kyllä se maksimilaatu varmaan tiedostokokoakin suurentaa. Kokeilemalla täälläkin mennään tietotekniikka-asioissa :) Terkut sinnekin !

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne