Greigeä kalkkimaalia

19. toukokuuta 2014

Koulupäivä sujui hyvin. Tv-mööbeli vaneerista valmistuu. Tosin tänään tein pari mokaa, jotka viivästyttivät hiukan projektin etenemistä. Tekevälle sattuu! Palaan hiukan aiheeseen kalkkimaali. Sain ja hain viimetorstaina vakituiselta yhteistyökumppaniltani AVEOLTA kalkkimaalia. Sunnuntaina paikalle saapui uskollinen apulaiseni, pikkuveljeni Joona. Aloitimme maalaamalla makuuhuoneen katon valkoiseksi. Olen inhonnut kuultolakattua paneelikattoamme, piste. Seinille valitsin "Kalklitirin" CELADON PRIMO. Sävy on niinsanottu"Greige" eli ei harmaa eikä beige vaan siltä väliltä. Se on lämpimämpi kuin kylmä harmaa. 
Itse maalaaminen oli äärettömän rentoa ja helppoa. Pussin sisältö sekoitetaan 1,7 litraan kylmää hanavettä. Seosta hämmennetään huolellisesti vähintään 10 minuutin ajan. Pensselin tulee olla iso ja leveä. Suosittelen satsaamaan laadukkaaseen luonnonharjapensseliin. 
Kuten mainitsin maalaaminen oli helppoa. Sudittiin sinne sun tänne. Jos haluaa jäljestä tasaisen kannattaa sutia järjestelmällisesti. Jos taasen haluaa sekaisemman pinnan kannattaa sutia sikin sokin. Kieltämättä pelotti, kun olimme levittäneet maalin seinille. Huone näytti tummalta "savimajalta". Maali kuivui ja vaaleni nopeasti. Maalasimme kaksi kertaa. Ensimmäinen kerros kuivui alle tunnissa. Toinen kerros kuivui yhtä nopeasti ja ilalla saimme jo huonekalut paikoilleen. Mukava kokemus ja jälki on ihastuttava. Sävy sopii loistavasti makuuhuoneeseen ja rakkaalta mummoltani saamani kaapin kanssa. Kokeilkaa tätä kotona!

/Sävyt muuttavat huoneen luonnetta valtavasti! Varsinkin makuuhuoneeseen sopii pehmeät murretut värit./

16 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Tack <3 <3 <3 Det blev jättebra. Puss o kram <3 Hoppas vi ses på Åhlens igen ;) Vi kommer snart till K-holm ;)

   Poista
 2. Ihana lopputulos, vaikka näytti vähän pelottavalta aluksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin kauhiaa ;) Onneksi hyvä lopputulos <3

   Poista
 3. Hui, mulla olis mennyt pupu pöksyyn tuossa savimaja-vaiheessa :) Todella kaunista tuli. Oon harkinnut samaa maalia uuteen makuuhuoneeseemme (siirrytään yläkertaan nukkumaan koko porukka) ja kyllä taidan tuohon päätyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana. Joo hetken mietin et mitä mä valitsin ;) On toi tosi ihana ja niin helppo projekti. Vois laittaa vaikka valkoisen version eteiseen meillä. Sekin on kiva sen pinta :) Hali sulle ihana <3

   Poista
 4. Ooo, hieno tuli! Ja mahtavalta näyttää tuo kaappi peikonlehtineen uutta seinää vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pitää vaan laittaa tolle joku tukijuttu tolle kukalle :)

   Poista
 5. Uijjui, upeaa jälkeä. Tykkään kovasti! Ja tuo sävy on tosi magee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuli kyllä hyvä :) Terkkuja Marjutille!

   Poista
 6. Hienolta näyttää :).Mä olen myös haaveillut tuosta Kalklitir maalista. Makuuhuoneessa meillä on jo harmaat seinät, mutta ajattelin jos sängyn takaisen seinän tekisi tehosteseinäksi, hiukan tummemmaksi Kalklitir maalilla. Samaa mieltä siitä, että harmaa sopii makuuhuoneeseen oivallisesti, sillä on tosi rauhoittava vaikutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tää passais tummana hyvin tehosteeksi. Terkkuja Katjalle!

   Poista
 7. Noni, noin sen pitää olla! Tosi hieno!!

  VastaaPoista
 8. Onko noissa kahdessa viimeisessä kuvassa sama väri vai eri?

  Hyvältä näyttää enikeis :)

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne