Laivafaktat

11. kesäkuuta 2014

Koska mieheni perhe ja ystävät asuvat Ruotsissa ja me itsekin olemme asuneet useamman vuoden, olemme matkustaneet laivoilla lukuisia kertoja. Laskin, että olemme yhdessä mieheni kanssa matkustaneet 32 reittiä [1 reittimatka=1 suunta]. Ensimmäiset reissumme Tukholmasta Turkuun ja takaisin matkasimme kaksin. Hyvin pian seuraamme liittyi ensimmäinen tyttäremme. Pian hänen jälkeensä joukkoon liittyivät myös pikkusisko ja velikin. Olemme siis pakanneet vuosien saatossa melkoisen määrän velliä, vaippoja, rattaita, tuplarattaita ja vaikka mitä mukaan Suomenlomille. Lupasin jakaa muutaman "laivafaktan" perheemme reissuista. Näin:

1. Käytämme vain ja ainoastaan VIKINGLINEA. Kuulumme Vikingklubiin, joka alentaa tuntuvasti matkojemme hintoja. 
2. Matkustamme aina päivälaivalla. Se on reilusti halvempaa. Varaamme kuitenkin aina hytin.
3. Meillä on aina omat eväät mukana aamuksi. Ruoka syödään laivalla, siellä missä maksetaan annoksen painon mukaan.
4. Nukumme koko perhe hytissä alkumatkan 8-12. Kyllä! Uskomattomalta kun se kuullostaakin...Syödään aamupala ja mennään nukkumaan.
5. Rattaita emme ole koskaan ottaneet laivalle. Kantoreppu on toiminut parhaiten vauvoille.
6. Lapset  rakastavat laivalla hengailua. Minäkin hiukan, mutta vain kesäisin.
7. Laivamatkailu talvella on ollut kamalaa. Suunnilleen joka suuntaan on tuullut minun makuuni  aivan liikaa.
8. Tulen pienestä merisairaaksi, urgh!

Mitenkä teidän laivamatkanne sujuvat? Sen verran voin kertoa, että risteilyjen hohto on kohdallani himmentynyt. Kun laivamatkailu on ollut niin sanotusti pakollista, säännöllistä ja usein toistuvaa on se vaikuttanut asiaan. Nykyään olen huomannut nauttivani laivalla matkustamisesta hiukan enemmän, koska reissaamme vain kerran vuodessa ja aina kesäisin.4 kommenttia

 1. Tänään lähdetään laivalle. Lapset rakastavat laivailua ja vanhemmat Tukholmaa, kaikille siis jotakin.

  VastaaPoista
 2. Meillä on nauttimisen kiintiö täyttynyt jo aika päiviä sitten. Lasten ollessa vielä koululaisia asuimme ahvenanmaalla ja molempien suku oli Turussa, joten silloin matkustettiin aika usein. Sitten muutettiin takaisin Turkuun, mutta mökki oli ahvenanmaalla ja taas matkustettiin.Taas muutettiin takaisin ahvenanmaalle ja mies kävi täältä töissä Tampereella yli neljä vuotta ja teki työmatkt - laivalla. Huh! Nyt ollaan enemmän täällä, mutta joskus vielä käydään Turussa tai sitten ostoksilla Ruotsissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se jatkuva laivamatkailu vie siit fiilikset. Mä inhosin yli kaiken niitä talvimatkoja :/ urgh. Onneksi enää ei tarvitse matkustaa kun kesällä :)

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne