Minimalistisia neuvoja

29. kesäkuuta 2014


Kukan lehti

Olen jo aiemmin kertonut fanittavani BECOMING MINIMALIST Facebook sivustoa. Olen edelleen sitä mieltä, että suurimmalla osalla meistä on liikaa tavaraa. Haluan liiasta eroon. Tavara häiritsee ja sekoittaa. Vaikka olen kirppisfriikki, en ole keräiljä. Kun tuon, myös vien. 
Becoming Minimalist sivujen ylläpitäjä Joshua Becker jakoi hiljattain blogissaan 15 VINKKIÄ MINIMALISTISENPAAN ELÄMÄÄN. Tykkäsin niin! Päätin jakaa vinkit eteenpäin lyhyesti suomennettuna. Olkaa hyvät!
 1. Heitä mainokset ja roskapostit heti pois. 
 2. Säilytä keittiötarvikkeet näkymättömissä, kuten keittimet ynnä muut hilavitkuttimet.
 3. Poista tänään 10 vaatekappaletta kaapistasi, joita et ole aikoihin käyttänyt.
 4. Kääri puhtaat vaatteet ja heitä likaiset suoraan pyykkiin.
 5. Lasten lelut kuuluu kaappiin/laatikkoon ei lattialle. Jos kaappi/laatikko tulee täyteen on aika laittaa pois.
 6. Laita lapset keräämään lelut joka ilta. 
 7. Täytä roskalaatikot/laatikot roskakuskeille. Pidä "kerää roskat, kierrätä päivä". 
 8. Kulje olohuoneen läpi ja puolita koristeiden määrä hyllyiltä ja muualta. Poista asiat, joilla ei ole merkitystä. 
 9. Tiskaa heti.
 10. Yhtenäistä kupit, kulhot, lautaset ja astiat. Samanmuotoiset astiat on helpompi pinota ja ne vievät siten vähemmän tilaa.
 11. Pidä kirjoituspöytäsi/pöytäsi puhtaana ja tyhjänä. 
 12. Pidä medialaitteet piilossa. Kaukosäätimet, DVD soittimet ynnä muut. Niitä käytetään melko vähän ja jos ne ovat piilossa ehkä vielä vähemmän.
 13. Säilytä tilaa ulkovaatekaapissa. On helpompi laittaa takki kaappiin, kun on tilaa.
 14. Pidä pöytäpinnat tyhjinä ja puhtaina.
 15. Lue lehti kerralla loppuun ja kierrätä heti. Jos löysit jotain mielenkiintoista leikkaa irti ja säilytä laatikossa.
Suosittelen lukemaan ohjeet kokonaisuudessaan, jos taidat englannin kielen. Niissä nimittäin on paljon muutakin. Todella hyvät vihjeet. Meillä on melko vähän tavaraa suhteessa siihen kuinka monta meitä on. Olen aina ollut innokas laittamaan pois ja järjestämään. Mieheni on toista maata. Tänään putsasin keittiön laatikkoja. Löysin 7 muovista leikkuulautaa sekä muutaman puisen. Mieheni mielestä olisimme säilyttäneet kaikki, sillä keittiössä tarvitaan eri leikkuulaudat eri raaka-aineille. Ymmärrän toki, että liha leipä ja vihannekset tarvitsevat omansa, mutta seitsemän?! Mieheni säilöisi lähestulkoon kaiken, koska sitä "saattaa" joskus tulevaisuudessa tarvita. Itse laitan helposti pois, jos havaitsen että tavaraa ei käytetä. Anyways! Kaksi leikkuulautaa lähti ja viisi jäi. Hyvää yötä!

10 kommenttia

 1. När jag började läsa din blogg mera aktivt för ett tag sen så blev jag samtidigt mer intresserad av den minimalistiska livsstilen också. Brukar kika in hos minimalisterna.se mellan varven. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härligt att få ha inspirerad någon <3 Måste kolla den där svenska sidan med :)

   Poista
 2. Todella hyvät vinkit. Heti kun palaamme reissusta kotiin, toteutan näitä varmasti. Kiitos kun vinkkasit näistä ja oikein mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Meillä käytössä melkein kaikki kohdat. Tosin ei mainoksia kiitos.
  Vaatteita en heitä kymmentä pois,kun kaapin karsin monesti vuodessa. Vanhat astiat saavat olla eriparia ja muoti-ja sisustuslehdet yhdessä pinossa.

  Se on jännä,että mitä enemmän karsii tavaraa pois sekä näkyvistä pois..niin sitä vähemmän sitä tavaraa kestää. Kohta missään ei näy enää tavaran tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no hyvä ja joo...totes kerran miehen kaverikin ruotsissa kun asuttiin et täällähän näyttää siltä kun oisitte just muuttamassa pois ;)

   Poista
 4. Sun pitäs ihan oikeasti tulla pelastamaan meidän koti kaaokselta. Oon ihan surkea kodinhoitaja, liikaa tavaraa ja himohastrausgeeni....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana <3 Täti laittaa huivin päähän ja essun eteen ja tulee karhaseen ens kerralla ;) Hali sulle ihana <3

   Poista
 5. Tosi hyvät vinkit, meillä tytär jo pitänyt saarnan mulle kuinka mä aina ostan kirjoja ja lehtiä,kun niitä on jo niin paljon ennestään. Hmm... :)

  http://www.lily.fi/blogit/tast-vinkkelist

  VastaaPoista
 6. ;) Joo, lehtiä mäki ennen säästin, mutta sit aloin laittaa pois niitäkin ;) No Dekoja on jemmassa muutama ;)

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne