Compact Living 1 / 6 henkilöä, kaksi kissaa ja 100 neliötä

29. heinäkuuta 2014

Pieni eteinen
Sisustuskuva pinestä eteisestä
Ahdas pyykkitupa
Pitkä eteiskäytävä
Ikean Trones säilytyskaapit
Eteisen sisustus
Nyt tai ei koskaan! Pahoittelen heti alkuun kuvien laatua. Pitkä eteiskäytävämme on äärettömän haasteellinen paikka kuvata, pimeää jopa valoisaan aikaan. Koska monet teistä ovat jo pitkään toivoneet minun kertovan siitä, kuinka me mahdumme sataan neliöön, aloitan postauksien sarjan "Compact Living / 6 henkilöä, kaksi kissaa ja 100 neliötä". 
Esittelyssä ensimmäisenä eteinen. Kuvat kertovat melko hyvin miltä meillä näyttää. Tällä hetkellä meillä on tyhjää, koska matot eivät ole paikoillaan. Älkää välittäkö! Luonnollisestikin näen itse miljoonia virheitä ja korjattavaa. Sitä riittää! 
Meillä on pesutupa eteisessä. Kun tulemme ulko-ovesta sisälle, on vasemmalla puolella harmaat liukuovet. Ovien taakse kätkeytyy pesukone, kuivausrumpu, silitysrauta ja lauta sekä muuta siivoukseen liittyvää. Pyykinpesupaikan sijainti on outo, mutta siihen on syynsä. Pienessä talossamme ei alun perin ole ollut saunaa. Sellainen rakennettiin myöhemmin siihen tilaan, jossa pesukoneet muuten olisivat. Siksi siis! Pyykin pesu onnistuu näinkin, mutta olisi upeaa omistaa kodinhoitohuone. 
Kun jatkamme matkaa pikkueteisestä näkyy vasemmalla pitkä eteiskäytävä. Ihan kiva, mutta valaistuksen suhteen haastava. Tälläkään hetkellä valaistus ei riitä vaikka kattoon on upotettu useita lamppuja. Mattokin on hakosalla. Tarvitsisin nimittäin hervottoman pitkän sellaisen. Nykyisten vaatenaulakkojen kohtaan luvassa on muutoksia. 
Parhaat säilöt eteisessämme ovat, jos minulta kysytään, IKEAN TRONES KENKÄLAATIKOT. Meillä ei niissä ole pelkästään kenkiä vaan myös muuta. Jokaiselle lapselle on omat kolme laatikkoa ylhäältä alaspäin. Ylimmäisessä pipot ynnä muut, keskimmäisessä ulkovaatteet ja alimmaisessa kegät. Näihin mahtuu hyvin. Laatikot ovat numeroitu lasten iällä, jotta he tunnistavat omansa. Vielä kun saisi ohjelmoitua lapsukaiset laittamaan aina kaikki kuteensa paikoilleen. Taitaa olla "inpossible mission".

Parhaat vinkkini pienen eteisen organisointiin:

 1. Looginen järjestys. Kannattaa miettiä mitä oikeasti tarvitsee käden ulottuvilla, sesongin mukaan. 
 2. Litteä säilytys, joka ei vie liikaa tilaa pinta-alasta. 
 3. Nupit, koukut ynnä muut. Ne ovat oikeasti käteviä. On helppo laittaa esimerkiksi laukut paikoilleen, jos jokaiselle on oma nuppinsa. Myös lasten takeille on hyvä olla olemassa naulat. Olen todennut sen olevan ainoa keino jonka avulla he itse saavat jätettyä takkinsa muualle kuin lattialle.
 4. Vaatenaulakko verhon/liukuoven taakse. Perinteinen hattuhylly/naulakko on mielestäni katastrofi. Valitettavasti naulakkoon kerääntyy liikaa ja se näyttää sekavalta. Perinteinen vaatenaulakko näyttää kivalta kun sinkkytyttö ripustaa siihen nätin hellehatun ja nahkatakkinsa, toista on kun kuusihenkinen joukkue ripustaa toppavaatteensa. Ei nätti näky! Tähän liittyen teen hiukan muutoksia omassa eteisessä. Hössäkkä on saatava piiloon!
/HUOM! Meillä ei ole aina näin tyhjää ja puhdasta. Joskus pieni eteisemme pursuaa kaikesta organisoinnistanu  huolimatta kenkiä ja pyykkikaappi on täynnä likaisia vaatteita. Tämä vain jottei realiteetit unohtuisi. Pääasia on yrittää pitää tavaran määrä hanskassa ja hanskat tallessa/

//Ensimmäisen kuvan printti saatu MAGIA GRAPHICSILTA bloginäkyvyyttä vastaan//

5 kommenttia

 1. Hei - tuo Black "taulu" on niin kiva. Mistä olet sen löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa ihan postin lopussa on linkki Magia Graphics :) Klikkaa sitä! Sieltä löytyy tuo :)

   Poista
 2. Tack! Skall bli spännande serie att följa. :)

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne