#DIYWeek1 / Ruusuvesi + kookoskuorinta

7. heinäkuuta 2014


Raikas ruusuvesi
Pinkin ruusun lehdet
Ruusunlehtiä
Luonnollinen kookoskuorinta

Kahvikuorinta

DIY -viikon ensimmäinen postaus! Rakastan itsetehtyä kosmetiikkaa. Kun olin nuori tein usein itse ihonhoitotuotteita. Keitin koivun, vadelman ja mustaviinimarjan lehtiä. Tein hienosta hiekasta kuorintavoiteita ja sukelsin järven pohjasta savinaamion aineksia. 
Tänään tarjoan kaksi suosikkireseptiäni luonnolliseen ihonhoitoon. Ensimmäisenä ruusuvesi. Niin helppo, niin ihana! Sen tekemiseen ei vaadita muuta kuin keitettyä vettä, ruusunlehtiä ja hiukan aikaa. Keitän litran vettä ja annan sen jäähtyä hiukan. Lähdevesi olisi optimaalisin vaihtoehto. Kun vesi on sopivan lämmintä leikkaan ruusunlehdet aivan pieneksi silpuksi ja sekoitan veteen. Tunti pari ja ruusuvesi on valmista. Valmis vesi säilyy parhaiten jääkaapissa. Ruusuvettä voi käyttää kasvoveden tavoin. Se jättää kasvoille ihastuttavan tuoksun ja raikkauden. 
Toinen DIY-tuote, jota usein teen ja käytän on kookos/kahvi kuorinta. Siihen tarvitset kylmäpuristettua kookosöljyä ja kahvinpuruja. Itse laitan pieneen kuppiin puoli desilitraa kylmäpuristettua kookosöljyä ja ruokalusikallisen kahvinpuruja. Lämpimillä säillä kookosöljy ei ole kiinteää. Laitan valmiin seoksen hetkeksi jääkaappiin. "Sössö" ei näytä kauniilta, mutta toimii loistavasti viilentävänä kuorintana, joka jättää ihon pehmeäksi ja kuulaaksi. Suosittelen!!

8 kommenttia

 1. Itsetehty kosmetiikka on ihanaa! Miten kauan tuo ruusuvesi säilyy jääkaapissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, noin viikon. Itse olen tosin joskus käyttänyt vanhempaakin...ei se helposti pahene niin et ei vois ulkoisesti käyttää :)

   Poista
 2. Käytetyt kahvipöönät kelpaa kuorintaan, näin olen kuullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nekin ;) Mä oon todennu et tosi monet jutut käy....oon käyttäny hienoa hiekkaa, sokeria, karkeeta suolaa ja vaiks mitä ;)

   Poista
 3. Meilläkin just tehty ruusuvettä. Tyttöjen hajuvedeksi:)

  VastaaPoista
 4. Ihania ohjeita, pitääpä koittaa! :) onko nyt joku "virallinen" diy-viikko vai sinun omasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tällanen mun oma teemaviikko, jonka pidin viime kesänäkin ja joku toivoi uusintaa :) Ota vaan haaste vastaan ja pidä itekki ;)

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne