Henkilökohtaista pohdintaa valittamisesta ja juoruista

14. heinäkuuta 2014


Kesäinen pyöräretki
Kesäilta merenrannalla

Auringon lasku

Maalattu roskakori

"Be happy"! Viime viikolla kolahti! Luin BECOMING MINIMALISTIN POSTAUKSEN "HOW TO COMPLEIN LESS". Kuinka valittaa vähemmän? Ihmiset, minä mukaan lukien, sortuvat usein valittamaan asioista. Vihaan, todellakin vihaan, nykyihmisten nurinoita mitättömistä asioista. Lähikaupan tuotteet ovat huonoja ja leipä kuivaa, hotellin patja on liian kova, naapurin lapset ovat liian äänekkäitä, bloggari kirjoittaa väärin yhdyssanoja, Halpahallin haalari on huono ja ja ja. Me olemme tottuneet liian hyvään.  Ollaan, minä mukaan lukien, kiitollisia siitä mitä meillä on. Ei keskitytä "valittamiseen". Ollaan mielummin hiljaa!
Luin myös postauksen "THERE ARE BETTER THINGS TO TALK ABOUT THAN OTHER". Kateus vie kalatkin vedestä ja juorut aiheuttavat armotonta vahinkoa. Viimeiseksi mainitsemani postaus alkaa loistavalla vertauksella. Se kuuluu näin: Eräs vanha sananlasku kertoo henkilöstä joka kuuli naapuristaan juorun ja kertoi sen eteenpäin. Myöhemmin juorua levittänyt ihminen tajusi, että se ei pitänytkään paikkansa. Hän tuli siitä murheelliseksi ja meni erään kunnan vanhimman luokse kysymään neuvoa. Vanhin sanoi hänelle: "Mene kotiin ja vie höyhentyyny ulos. Revi tyyny auki, levitä täytehöyhenet maahan ja tule huomenna uudelleen luokseni". Mies teki kuten häntä kehoitettiin. Seuraavana päivänä hän palasi vanhimman luokse. Vanhin sanoi miehelle "mene nyt takaisin sinne mihin levitit höyhenet ja tule sen jälkeen luokseni". Mies meni kotiin etsimään höyheniä, mutta ei löytänyt. Tuuli oli vienyt ne kaikki. Hän palasi vanhimman luokse ja myönsi "en löytänyt yhtään höyhenistä". "Näetkös" sanoi vanhin "On helppo levittää höyhenet, mutta mahdotonta kerätä ne takaisin". Superhyvä vertaus! Juuri näin se menee juorujen kanssa. 
Eletään omaa elämää, ei puututa toisten. On turha tuhlata aikaa muihin. Keskitytään omaamme! Blogimaailmassakin olisi äärettömä helppo sortua sättimään, marisemaan, vertailemaan ja  juoruamaan niin blogin kirjoittajana kuin lukijanakin. Ei sorruta siihen! Me olemme kaikki hyviä! Kun tekee itse parhaansa ja keskittyy siihen, ei tarvitse tuijottaa muiden tekemisiä. 

Miksi kirjoitan tätä? Erityistä syytä ei ole. Nämä asiat vain kolahtivat. En usko, että näistä on paha kirjotella ja muistutella itseään ja muita. Juoruihin en sorru, koska olen todennut niiden aiheuttamat karut seuraukset ympärilläni. Turhaan valittamiseen sorrun harmittavan usein. Haluan olla "Be happy" tyyppi, helppo ja lupsakka. Haluuthan säki?

/Tämän iltainen pyörälenkki oli mitä mainioin. Vieno tuuli puhalsi todella lämpimästi. Tästä tuli melkoinen romaani, mutta tarjoan sen teille tämän viikon päätöksen kunniaksi. DIY-viikon viimeisen postauksen julkaisen huomenna! Nyt luovitaan syvissä mietteissä! Hyvää yötä hurmaavat!/

14 kommenttia

 1. Niin totta! Ei ole kiva saada niitä "anonyymi"-kommentteja, joissa aina vain haukutaan ja päivitellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Anonyymien kommenttien taakse on helppo mennä piiloon ja puhua ilkeyksiä. Terkkuaj Jennalle <3

   Poista
 2. kyllä puhut asiaa,kun vaan itsekin sen muistaisi.juoruja kyllä vältä levittämästä,koska olen joutunut itsekin sen aiheeksi joskus täällä pikku kylällä,ilman omaa syytäni.ilmeisesti sen takia,kun tykkään olla omissa oloissani,enkä ole jokaisessa kissanristiäisissä.hyvää alkanutta viikkoa Sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo omakohtaiset kokemukset kyllä herättää näkeen juorujen vaarallisuuden :/ Terkkuja Tupu Hannele <3

   Poista
 3. Näin on. Sanomalehden mielipidetekstarit nyppivät täällä (ainakin meidän paikallisessa), joka keväiset koirankakka ongelmat, kesäisin mollataan tatuoinnit, talvisin toisten jouluvalot... Onneksi ne tietysti voi jättää lukematta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Just noin. Ja onneksi kaiken voi jättä omaan arvoonsa. Terkkuja Sannalle <3

   Poista
 4. Juurikin näin. Kun muistaa keskittyä positiivisiin asioihin ja etsiä ihmisistä ne hyvät puolet, elämä tuntuu paljon paremmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, on hiukan haastetta tässä mutta sentään tiedostaa ja yrittää parhaansa :) Terkkuja Merikukalle!

   Poista
 5. Kiva kirjoitus :)

  Meillä on paikallisessa sanomalehdessä sellanen "Lyhyet"-palsta, johon lukijat saa lähettää tekstiviestillä mielipiteitä ja voi hyvää päivää sentään, mutta osaa olla hankalaa joidenkin ihmisten elämä :D. Tai siis itseasiassa luulen, että heillä ei ole koskaan ollu mitään todellisia murheita (enkä usko, että sellaisia kestäisivätkään), kun on energiaa ja viitseläisyyttä valittaa milloin mistäkin. Keväällä yleensä koirankakoista (mikä siinä muuten onkin, että ennen niittenkin yli osattiin astua, mutta nykyvään vissiin ei ;)), naapuritontilta leviävistä voikukista, naapurin lapsista, jotka saattaa olla jopa niinkin kriminaaleja, että pelaavat palloa pihalla, naapurin isännän/emännän liian nuoresta/vanhasta nais-/miesystävästä jnejne.. Hohhoijaa :)

  Meillä on kotona sellanen kirjoittamaton sääntö, että jos joskus tekee mieli valittaa jostain, kantsii ensin miettiä, voiko kenties tehdä asialle jotain. Jos voi, niin sitten tekee, eikä enää oo aihetta valitukseen. Jos ei voi, niin asia ei varmaan valittamalla parane :D

  VastaaPoista
 6. Muuten teillähän on aivan loistava sääntö tuossa. Täytyypä toteuttaa :) Terkkuja Annukalle <3

  VastaaPoista
 7. Kyllä näin on asiat. Itsekin joutunut juorujen kohteeksi niin että sanomaani oli muunneltu vaikka kuinka ja sen takia joutui selittelemään jutun alkuperää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on ikävä kun joutuu viel selitteleen ite :/ Terkkuja Riinalle!

   Poista
 8. Kyllä. Kiitos tästä ♥
  Hyviä muistutuksia täynnä tää teksti.

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne