Julistan sodan, oletko mukana?

27. elokuuta 2014

Positive Words
Tänään Keskiviikkona 27. Elokuuta julistan sodan! Sodan negatiivisuutta, skeptisyyttä ja valittamista vastaan. Olen todennut, että nykyihmisellä sinulla ja minulla on paha taipumus narista, valittaa ja asennoitua asioihin jo valmiiksi negatiivisesti. Tänään haluan pestä käteni siitä ja haastan sinut tekemään samoin! 
Olen kyllästynyt ainaiseen valitukseen ja marinaan. Me olemme "köyhiä", vaikka oikeastaan rikkaita. Kunnan ruoka on "huonoa", mutta meillä on aina ruokaa tarjolla. Yhteiskunnan "tuet" ovat liian "pieniä", mutta meillä sentään on tukia. Maailmassa on lukuisia maita, joiden asukkaat eivät saa minkäänlaisia tukia tai avustuksia. Nykyihminen on supertaitava valittamaan. Lähdetään aina liikkeelle itsestä ja omasta navasta. Minä! Minun lapseni, minun vihannekseni, minun aatteeni, minun tottumukseni ja minun oikeuteni. Tätä puollustellaan usein toteamalla aikojen muuttuneen. Nykyään meidän kuuluu saada vaatia. Ehkä näin osittain onkin, mutta mitä valitus auttaa? Ei mitään! Sanotaan, että "pessimisti ei pety", mutta millainen on pessimistin elämä? 
Tänään otan jälleen itseäni niskasta kiinni ja pyrin positiivisuuteen. Ulkona on harmaata, sataa ja myrskyää. Koti on sekaisin ja työt painavat päälle, mutta mitä sitten? Meillä ei maa järise. Säät ovat vaihtelevat. Tänään sataa, mutta huomenna saattaa jo paistaa! Sotkut ovat siivottavissa, eivätkä ne vaikuta ihmisen pohjimmaiseen onneen. Eilinen kaupasta ostettu kurkku oli osittain huono, mutta 95 prosenttia siitä oli ihan hyvä. Työtä on paljon, mutta minulla on töitä. Palkkani ei ole iso, mutta saan kohdata työssäni upeita ihmisiä ja olla avuksi. 
Nyt ystäväni, bloggarikolleegani, lukijani ja sinä siinä! Oletteko mukana? Puhutaan hyvää! Ollaan kilttejä, reiluja, avuliaita, kohteliaita ja uidaan positiivisuuden meressä. Nautitaan ilon auringosta ja toisistamme! Ystäväni jakoi FB:ssä tänään tekstin "You cannot save people, you can only love them" Me emme voi myöskään muuttaa ihmisiä, mutta rakastaa voimme! Ugh!

/Ja muuten, Dalai Lama on sanonut jotain erittäin viisasta. "Don´t  let the behavior of others destroy your inner peace."/

//Vastaa haasteeseen ja kirjoita vapaamuotoinen positiivinen postaus!//

EDIT: Hyvä pointti kommenttikentässä. Sota on negatiivinen ilmaus, mutta tässä minun sodassani aseina on roosat saippuakuplapyssyt ja panoksina pehmeet aatteet ja rakkauskuulat.

16 kommenttia

 1. Olen samaa mieltä!
  Tosin... joskus on paikallaan huomauttaa myös epäoikeudenmukaisuuksista vaikka tilanne olisi suhtkoht ok. Mutta se on eri asia kuin jatkuva valittaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, juuri niin...ei jalkamattona kuitenkaan ;)

   Poista
 2. Mä en oo mikään perus-pessimisti, mutten yllä aina jaksa katsoa niitä valoisiakaan puolia :) Yritän pääsääntöisesti suhtautua asioihin melko neutraalisti, mutta ehkä mä nyt yritän hinata ajatteluani ja suhtautumistani vähän positiivisempaan suuntaan. En kyllä uskalla luvata vielä mitään ;)

  VastaaPoista
 3. Oooo! Tää oli ehkä paras postaus ikinä! :D Ja kirjotin just ite vähän sivuavasta aiheesta omaankin blogiini <3 Ihanaa positiivista energiaa sai tästä taas! <3

  ❤: Lotta / My Happybubble

  VastaaPoista
 4. Oooo! Hieno ajatus, mutta tarviiko nyt sentään sotaa julistaa? Eikös sota itsessään ole jo melko negatiivinen asia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo no se oli aika vahva ilmaus ;) Mutta mä haluun roosan saippuakuplasodan ja ammuksina pehmeät aatteet ja rakkauspallot ;)

   Poista
  2. No, sehän muuttaa asiaa jo paljon positiivisemmaksi :D

   Poista
  3. Haha, eikö? ;) Terkkuja Katille <3

   Poista
 5. Voi mä just tänään aamulla mietin, kun pyöräilin kouluun saateen piiskaamana. Että mikäs minulla tässä pyörän selässä sadetakkipäällä, kun vastaan tuli ihmisiä ilman takkia kävellen. Ei enää harmittanut niin :) yritän olla mukana!

  VastaaPoista
 6. Ajatuksesi on mahtava! Ihmisen elämä menee, väistämättömästi, vuoristorataa. Ihmisellä on läpikäytävänä monenlaisia teitä, mutkia, mäkiä ja kuoppia matkan varrella. Minä menen tällä hetkellä aika kuoppaista tietä. Onnekseni ympärillä on ihmisiä, jotka jaksavat puskea ja vetää minut niiden pienten kuoppien reunalle. Toivon, että jaksan liittyä sotajoukkoihisi. Ainakin yritän. Tärkeintä minusta kyitenkin on se, että olet sitä mitä olet. Olet aito. Muuten et jaksa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ja vaikka ei kukaan meistä pysty täyteen positiivisuuteen, voi aina yrittää edes hiukan siihen suuntaan :) Ja joo, elämä on ylä ja alamäkee....eikä aina jaksa. Omalla kohdallani on ollut turhasta narisemista ja negatiivisia ajatuksia. Eriasia on sitten masennus tai muut tilat, joita ei vain itseään pryykkaamalla ja hejaamalla saa pois. Hali sulle Pauliina <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne