Perkaa elämäsi!

13. elokuuta 2014

Green

BECOMING MINIMALIST sivuston Joshua Becker jakaa jälleen ajattelemisen arvoista asiaa. Postauksessaan 5 STEPS TO DECLUTTER YOUR SCHEDULE hän antaa 5 vinkkiä kuinka selkeyttää elämän aikataulua. Ne ovat vapaasti suomennettuna:

 1. Tiedosta totuus, et voi tehdä kaikkea! Meillä on rajattomasti mahdollisuuksia, mutta rajoitetusti resursseja niiden toteuttamiseen. On valittava asioita ja jätettävä turhat pois, ne jotka eivät vie meitä toivomaamme suuntaan. 
 2. Selvitä mikä itsellesi on tärkeintä! Ennen kuin suunnittelet on sinun tiedettävä mitä haluat saavuttaa ja millä tavoin. Selvitä millainen haluat olla, millaiset suhteet ovat sinulle tärkeitä ja mitä haluat saavuttaa.
 3. Kun tiedät tavoitteen voit alkaa suunnitella kuinka sen saavutat. Tämän jälkeen on suunniteltava reitti jota kautta pääset tavoitteeseesi. 
 4. Sano ei asioille, jotka estävät! Joillekin asioille on sanottava ei, jotta voit sanoa kyllä tärkeimmille asioille. Tulee asioita, jotka lannistavat. Joskus ne aiheutuvat epäterveestä käytöksestä tai muiden ihmisten yrityksistä lannistaa sinua.
 5. Löydä keino motivoitua ja käytä sitä! Mikä saa sinut syttymään, mikä motivoi? Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi. Älä anna turhien asioiden ryöstää elämältäsi. Selkeytä elämäsi ja tavoitteesi! 
Tämän kaltaisia asioita on hyvä miettiä, varsinkin syksyllä, kun kalenterit täyttyvät. "Less is more" myös elämässä ja siinä miten aikaasi käytät. Tiistaina sain kolmen lapsen lukujärjestykset, jotka alkoivat ja loppuivat eri aikoihin. Hengästytti! Tunsin kuinka stressaannuin. Arvatkaa mitä tein? Istuin sohvalle ja hengittelin syvään. Istuin ja tuijotin tyhjyyteen puoli tuntia. Helpotti kummasti. Take care! Ugh!

8 kommenttia

 1. Hyvä postaus ja tarpeellinen nyt syksyn ja menemisten tiivistyessä! Itsekin kirjoitin taannoin rajojen asettamisesta ja ein sanomisesta kaikenlaisille pitämisille - ne liittyvät tiiviisti itsensä rakastamiseen ja arvostamiseen :) Että osaa raivata tilaa niille omille tarpeilleen ja hyvinvoinnilleen.
  Hyvää syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Paljon sitä puuhaa turhien juttujen parissa ja aiheuttaa painetta itselleen. Terkkuja Tuulalle <3

   Poista
 2. Kiitos Johanna, kiva ajankohtainen postaus.
  Ja blogisi fontti on kaunis.
  Terveisin eukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Eukko! <3 Lämmittää mieltä <3

   Poista
 3. Tänkvärda saker nog... att sen få in det i sitt liv ochgöra det till en vana och få det att fungera är en helt annan sak. ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä ♥ Ajankohtaisia asioita. Tulossa syksy ja menossa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, yritän itse pitää tämän mielessä kun projekteja on monta ;)

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne