Siivouksen kriittiset hetket

4. elokuuta 2014

Mess
Toys in a basket
Toys
Brio
Toys in a paperbag

Siivouksessa on muutamia kriittisiä hetkiä, jolloin tekemäsi valinta vaikuttaa tulevaisuuden siivoon. Naurun pyrskähdys! Mikä lause! Lauseen perusteella siivous kuullostaa mielettömältä tähtitieteeltä.
Joka tapauksessa havainollistan kuvin mistä on kyse. Ensimmäinen kuva kertoo sen tavallisen näkymän. Toisessa kuvassa mieheni on siivonut sotkun ja kerännyt tavarat koriin, kolmannessa kuvassa minä. Olen vuosien mittaan todennut, että parhaiten ja helpoiten sotkun saa siivottua, kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Tästä ei ole apua, jos siivooja "ähtää" kaiken hätäisesti säilyttimeen. Tavarat on vietävä suoraan niille kuuluville paikoilleen. Jos näin tekee pysyy siivo huomattavasti pidempään. Olen yrittänyt "kouluttaa" perhettäni tähän vaihtelevalla menestyksellä. 
Älkää ymmärtäkö väärin. Arvostan perhettäni ja miestäni . He sentään siivoavat ja yrittävät. Ilmeisesti on kuitenki myös heitä, joilla näin ei ole ja vaimot saavat siivota lähetulkoon kaiken itse. Olen tosin joskus "nöksähtänyt"miehelleni, joka väittää meillä olevan liikaa tavaraa. Tämä väitös perustuu siihen, että keittiövälineet eivät mahdu laatikkoon. Eivät ne mahdukkaan, jos ne sullotaan väellä ja voimalla, miten sattuu. Kulta, hyvin sä hommia hoidat. Minäkin jätän mukit pöytään, vaikka hän haluaisi minun laittavan ne suoraan tiskikoneeseen. Pyykinpesukin jää joskus laiskuuttani välistä ja mieheni joutuu peräänkuuluttamaan puhtaita sukkia. 
Siivotessa on tärkeä muistaa viedä tavarat oikeille paikoilleen. Silloin tilanne ei pääse koskaan liian sekaiseksi. Kuvissa näkyy Juditin maallinen leluomaisuus. Hänellä on vain kohtuudella leluja, pehmoja ja kirjoja. Less is more! Sainpa aikaan melkoisen stoorin siivouksesta. 

/MUTTA! Luin tänään ikäviä uutisia erään blogista. Ne muistuttivat jälleen elämästä. On aivan sama miten lelumme ja tavaramme keräämme, kunhan saamme pysyä terveenä. Pidetään nämä asiat mielessä!/

2 kommenttia

  1. Meillä on juurikin parhaillaan samanlainen pärekori lattialla, jonka sisälmykset levitettynä ympäri huushollia... Kuulostaa kovin tutulle, täälläkin tosin onneksi asuu siisti (mies)ihminen pitämässä järjestystä kanssani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tuo kori on niin hieno....yksi mun suosikeista :) joo, onneksi on miehet jotka pitävät siivoa. Mun mies on haka myös täyttämään ja tyhjään tiskikoneen....tekee sen aina :) Terkkuja Sannalle!

      Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne