Minimalistin lastenhuone

14. syyskuuta 2014

Marimekko mansikkavuoret

Kids room
Colorful kids room

Lastenhuoneetkin ovat muuttuneet sen jälkeen, kun tämä äiti alkoi karsimaan tavaraa. Jotkut teistä saattavat muistaa kuvan sängynaluslaatikon ja sen kuinka täynnä se oli tavaraa. Tavara on poissa! Älkää säikähtäkö, en ole laittanut kaikkea pois. Osa on jäljellä, mutta piilossa ovien takana. Tärkeimmät lelut, joilla lapset leikkivät eniten ovat helposti saatavilla työhuoneessa/oleskelutilassa. Kuvan huoneessa nukkuu kaksi lasta, siis nukkuu. Ainakin meidän lapsille riittäisi yksi nukkumahuone. Lapset ovat nukkuneet toistensa kanssa aina. Joinain öinä olen löytänyt kuvien sängystä kaikki lukuunottamatta Juditia. Henkilökohtaisesti olen aina kannattanut yhdessä nukkumista. Nukkuivat aikoinaan meidänkin kanssa, mutta sen tavan päätti luonto itse. Perhepedit on jees! Tosin on kiva, kun nykyään omassa sängyssä on tilaa. 
Haastan jälleen, tällä kertaa "perkaamaan" lelut. Lapset eivät tarvitse paljoa. Heidän on helpompi valita leikkikaluja joilla haluavat leikkiä, kun leluja ei ole "miljoonaa". Karsimisessa äidin kannalta parasta on se, että siivoamisesta tulee helppoa. Olen havainnut tämän  helpottavan myös lasten saamista siivoamaan. Hekin innostuvat helpommin, kun tietävät mihin lelunsa keräävät. Suosittelen!


12 kommenttia

 1. En ole erityisesti kannattanut lasten yhdessä nukkumista tai edes kummemmin ajatellut sitä, mutta meillä nukkuu yhä 10v ja 13v yhdessä. Tai oli heillä aikoinaan yhteinen nukkumahuone ja toinen huone palveli leikkihuoneena. Vuosia sitten on jo päädytty omiin huoneisiin, mutta isompi kömpii joka ilta pikkusiskon huoneeseen kerrossängyn yläpetiin nukkumaan. Yhdessä on mukavampaa ilmeisesti =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja aivan samoin olen ollut rennolla asenteella....eli vähä niin kun aivan sama ;) haha. Vanhin haluaa nukkua yksin ja sillä onkin oma luukku jo :) Onhan se kiva nukkuu yhes ja meillä hiukan pakkokin kun näitä neliötä on vain se 100 ja 6 henkilöä ne jakaa ;) Terkkuja <3

   Poista
 2. Perhepeti ja yhdessä nukkuminen. Kannatetaan.
  Muuten ihana kun ollaan samassa porttaalissa, tulee säännöllisesti luettua blogiasi.
  Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä <3 Joo, on tosi kiva! Tulee tosiaan monesti klikattua noiden sivupalkkienkin kautta ;)

   Poista
 3. Omalla tavalla kadehdin minimalistista ajattelu tapaa:) , ainakin siivouspäivinä. Mä oon niin toivoton krääsän kerääjä! Yritän aina vähentää tavaraa ja kuinka ollakkaan, kannan sitäkaksinverroin toisesta ovesta sisään:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tunnistan tuosta itsenikin....sillä vielä joitakin aikoja sitten kyllä ostin ihan liikaa kirppareilta. On helppo sortuu kerään kaikenlaista....se on helpompaa kun olla taitava jättämään ostamatta. Tosin nyt olen viime viikkojen aikana päässy sellaselle tasolle et jotenki se halu ostaa on pienentyny radikaalisti. Terkkuja Annulle! <3 Eikä siinä keräämisessäkään mitään vikaa ole kunhan vain pysyy pinnalla ;)

   Poista
 4. Näiden sun postausten myötä ajattelee itsekin sitä tavaran tarpeellisuutta. Ainakin sen olen saanut aikaan, että olen ostanut kirppiksiltä vähemmän kuin ennen, vaikka kaikkea kivaa on tullut vastaan. Seuraavaksi pitäisi saada kirppispöytä vuokrattua ja tavaraa siten vähennettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun voin inspiroida muitakin....Kyllä sitä tavaraa on paljon ihmisillä :/ Terkkuja Kirsikalle <3

   Poista
 5. Meillä nukutaan perhepedissä, kaikki viisi samassa huoneessa. Ei joka yö, välillä vanhin ärsyyntyy pikkuveljeen joka varastaa tyynyn tai jotain, mutaa useimmiten kuitenkin. Aikaisemmin oli nukkujoita vain neljä, mutta kesällä huomattiin että kun nuorimmainen ei enään pyöri ympyrää kun kello, niin mahdutaan neljä siihen 160 leveään sänkyyn, ja keskimmäinen nukkuu juniorsängyssä joka on ihan ison sängyn kyljessä kiinni. Ahdasta siis on, mutta usein olen niin väsynyt että vain simahdan ihan mihin asentoon tahansa. :)

  VastaaPoista
 6. Olen jo vuoden päivät karsinut...ensin lähti vaatteet ja 150 paria kenkiä (ainakin). Lasitavara/astiat kaapista oli seuraavana, vielä on jäljellä. Nyt karsin ihan urakalla, petivaatteista, pyyhkeisiin, ja ihan mitä tahansa kuvittelen tarvitsevani niin en tarvitse ja myyn pois tai kirpparille välittömästi. Saa nähdä löytyykö minusta pieni sisäinen minimalisti, olo alkaa ainakin keventymään huomattavasti:) Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeeta! Mä luulen et suurin osa ihmisistä tykkää kun tavara vähenee....niin, paitsi todellisest keräilijät ;) Terkkuja <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne