Rakastunut kalkkimaaliin

22. syyskuuta 2014

Pink Kalklitir paint
Eileen teimme veljeni kanssa työhuoneen/oleskelutilan mintun värisestä seinästä roosan. Sain yhteistyökumppaniltani AVEOLTA kalkkimaalit tarkoitukseeni. Halusin haaleaa roosaa, mutta löysin vain ANTIQUE ROSE sävyn, joka oli makuuni liian tumma. Olin kuullut, että kalkkimaalien sävyjä voi sekoittaa keskenään ja niin teimme. Valitsin "Antique Rosen" pariksi IVORYN. Sekoitimme jauhot suhteessa puolet ja puolet. Kalkkimaali on mysteeri. Maalatessa se näyttää todella oudolta ja lopputuloksen näkee vasta kun maali on kokonaan kuivunut. Kalkkimaali on ostettaessa pussillinen jauhoa. Sekaan lisätään vettä ja seosta hämmennetään hyvin. Valmis litku suditaan seinille isolla maalipensselillä. Olen rakastunut kalkkimaaliin! Niin helppoa! Kyseisellä maalilla maalaaminen ei ole juurikaan verrattavissa tavallisella maalilla maalaamiseen. Tätä sutiessa saa olla suurpiirteinen. Ei ole haitaksi, vaikka jälki on hiukan epätasainen. Mikä mukavinta, ei kämppä haise maalilta. Tuotteessa on mieto kalkin tuoksu, joka haihtuu melko nopeasti kuivumisen jälkeen. Koska työhuoneemme seinän pohjaväri oli vahva, maalasimme sen kolmeen kertaan. Pussillinen riitti. Tulos on upea! Lopullinen sävy on pehmeä ja hillitty mattaroosa. Otan parempia kuvia myöhemmin, jotta pääsette näkemään. Suosittelen sydämmellä!

12 kommenttia

 1. Kiva sävy! Mites tuon kalkkimaalin saa pois? Ajattelin että jos sattuu vaikka kyllästymään niin mitäs sitten tehjään? :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää aivan täydellisen ihanalta!

  VastaaPoista
 3. Oi sinä ihana, kun olet testannut tätä!
  Itellä harkinnassa keittiön seiniin :)

  Miten on, soveltuuko esim ikkunapokien maalaamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luuen et ei ole paras mahdollinen maali pokille. Mä teen listan kysymyksistä joita olen saanut ja hommaan niihin vastaukset :) Pysy kuulolla! Suosittelen seinille lämmöllä. Upee ekologinen tuote ja ainut hengittävä maali :)

   Poista
 4. Moikka! Kalkkimaalia on ihanaa maalata. Teinn vähän aikaa sitten postauksen lastenhuoneen seinästä jonka maalasin kahdella kalkkimaalilla "liukuvärjäämällä".. Tuli aika kiva ja erilainen seinä

  VastaaPoista
 5. Moikka, mä kans pähkäilen jos miksaisin Ivorya ja sitten jotakin ihan vaaleinta harmainta sävyä (Palladio/San saccario). Tarkoitus maalata iso olohuoneen seinä ja haluaisin saada väriksi vain aavistuksen harmaata... jännää!!

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne