Sunnuntaifiiliksiä, kotikirppis ja lisää avautumista

28. syyskuuta 2014

Beautiful Woman

flea market
Floral wallpaper


Sunnuntai! Tänään olimme tyttöjeni kanssa kaupungilla ostamassa vaatteita. Fiilikset olivat korkealla ja pienet leidit "instagrammasivat" seikkailun. Iltapäivällä kävin tuttavani "kotikirppiksellä". Hän on muotoilija ja tekstiilitaituri eli myytävä tavara oli taatusti mielenkiintoista. Ensimmäisen kuvan oikeanpuolimainen nainen asuu nyt meillä. Kuka hän muuten on? En keksi. Tämä kirppari järjestetään uudestaan ensiviikon Sunnuntaina kello 14-17 osoitteessa Sahakatu 1. Suosittelen käymään! 

/Sen verran on lisättävä vielä kuntoiluun liittyen, että en todellakaan ole sen tyyppinen joka kuluttaa sohvan kulmaa. Armas ystäväni kommentoi asioiden priorisoinnista ja mainitsi, että aikaa on jos haluaa. Osittain olen samaa mieltä, mutta tämän hetkinen elämänmenoni on ollut todella vauhdikasta. Iltatyö hankaloittaa asiaa. On vaikea ehtiä mihinkään, kun tulee kotiin vasta puoli kahdeksan aikaan illalla. Lapset ovat laitettava nukkumaan ja seuraavan päivän menot suunniteltava. Viittaan liikunnalla näissä yhteyksissä aktiiviseen salitreeniin tai muuhun enemmän kuin kolme kertaa viikossa tapahtuvaan säännölliseen harjoitukseen. Toisaalta olen tehnyt viimeaikoina paljon töitä ja opiskelutkin ovat ottaneet oman aikansa puhumattakaan näiden neljän kouluhommista ja kuljetuksista. Takana on erittäin intensiivinen pätkä, joka on vaikuttanut vahvasti asiaan. Olen kuitenkin onnistunut tekemään lenkin noin kaksi kertaa viikossa ja se on jo sinänsä ollut voitto. Tietokoneen ääressä istun yöllä joten sitäkään aikaa ei voi vaihtaa liikkumiseen. Aamupäivät kuluvat lapsia kuskaillen ja Juditin kanssa kotona. Toki voisin ottaa hänet mukaan salille...tai noh, empä tiedä. Ei taitaisi tuon termiitin kanssa tulla salitreenistä mitään. Neiti nimittäin on sellaisessa iässä, että oksat pois. Pointtini koko jutussa on vain se, että toivoisin ettei "superjutat" kovin herkästi ja mustavalkoisesti painottaisi sitä, että "kyllä, ehtii jos haluaa" tai "jokaisella on 24 tuntia". Nämä asiat ovat niin monitahoisia. Ne eivät aina ole yhtä yksinkertaisesti ratkaistavissa. Lenkki on tänäänkin tehty eli käytän totisesti jokaisen mahdollisen vapaan liikkumiseen sikäli kun pyykkivuori ja muut kodinhoitovelvollisuudet sallivat. Ugh!/  

//Naurua! Melkoinen puollustuspuheenvuoro. Toivottavasti ymmärrätte yskäni oikein ja osaatte lukea rivien välistä pohjimmaisen ajatuksen. Henkilökohtaisesti toivoisin superkuntoilijoilta hiukan eri tyyppistä kannustusta. Tuntuisi mukavalta saada tsemppiä muilla sanoilla, kuin aiemin mainitsemilla . Taidan olla kärkkäällä päällä tänään. Parasta mennä nukkumaan.//

13 kommenttia

 1. Tuon liikunnan kohdalla puhuisin mieleummin aktiivisuudesta. Joku voi kokea olevansa kovin liikunnallinen köydessään neljä kertaa viikossa tunnin verran hikoilemassa kuntosalilla tai jumpassa. Tämä sama ihminen saattaa tehdä istumatyötä, kulkea autolla joka paikkaan ja istua sohvalla iltaisin (kun ei ole siellä salilla). Toinen tyyppi taas siivoaa kotia, pukee lapsia, nostaa lapsia, kantaa lapsia, pelaa, leikkii, leikkaa nurmikkoa, tekee kuperkeikkoja, kävelee työssään, nostaa työssään, jne. Tämän toisen tyypin aktiivisuus ja liikkuminen on todennäköisesti suurempaa, vaikkei hän erikseen käykään "urheilemassa".

  Toki kunnon hikiliikunta ilman lapsia tekee hyvää. Aina siihen ei vaan ole mahdollisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja muuten loistavia pointteja....aktiivisuus korvaakin mahdollisesti osan liikunnasta. Nykyään urheilevat ihmiset lähtevät monesti siitä, että hommat on suoritettava saleilla ja että vain se lasketaan liikunnaksi...onneksi ei kaikki ;)

   Poista
  2. Ei lisättävää jossun juttuun eikä tähän kommenttiin :)

   Poista
 2. Minulla on puolet vähemmän lapsia kuin sinulla, mutta viimeiset 8 vuotta ovat silti olleet yhtä lasten pyörittämää kuntopiiriä :). Eli hyötyliikuntaa á la lapsiperhe! Ei minun mielestäni kaksi lenkkiä viikossa ole mitenkään huono suoritus, vaan tosi hyvä juttu peruskunnon kannalta. Niin että onnittele itseäsi! Vinkkinä muuten, että itse olen löytänyt arkiliikunnan iloksi kahvakuulailun. Hyvinkin lyhyt treeni tuo hyvän olon - kotinurkissa, ei tarvitse lähteä salille. Netti on täynnä ohjeita :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Mulla on ollut hiukan ongelmallista keskittyä kotona tekemiseen :/ Olen hiukan huono siinä. Mulla on mies joka on supertreenari ja yrittää muakin saada tekemään kotona, mutta vaihtelevalla menestyksellä ;) Toi kahvakuula on aina ollut mielessä ja olen ostanut kahvakuulat kotiin, mutta nurkassa pölyttyivät. Voi että kun sais piikin itsekuria tehdä kotona lihastreeni. Terkkuaj Ninalle <3

   Poista
 3. Onneli sanoi just hyvin!
  Ja enpä tiedä jos kiireinen äiti asettaisi salitreenin lapsensa kanssa puuhailun edelle.... Hmmm itse en ainakaan työ- ja päiväkotipäivän jälkeen hetkeäkään harkitse vieväni lastani minnekään salin leikkihuoneeseen. Vaikka kuinka olisi trendikäs-pakko-juttu se salilla käyminen. Onneksi on liikkuva työ ja aktiivinen arki ja normipainoinen mamma olen vaikka en salilla käykään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan....ihan samoin ajattelen. Jollain konstilla pitäis saada hiukan lihaskuntoa kehitettyä....onneksi mullakin on ollut tuo fyysisesti aktiivinen duuni hoitoalalla eli ihan hyvä peruskondis on :) Terkkuja <3

   Poista
 4. Tuo kuvan henkilö on Marjatta Kallio, näyttelijätär, monessa suomalaisessa elokuvassa. Syntynyt v. 1924 :)

  Riitta.

  VastaaPoista
 5. Tunteja meillä kaikilla on sama määrä, se on totta.
  Mutta niin on totta sekin, ettei aina vain yksinkertaisesti ole mahdollista mennä esim salille, vaikka kuinka haluaisi.

  Mulla mies sellasessa työssä, että käväisee nukkumassa kotona, joten en voi mitenkään ajatella, että hän voisi niistä vähistä unista nipsaista aikaa pois. Tai minä en halua mennä salille kl 04 aikaan taikka kl 22 jälkeen.
  Mä haluan nukkua.
  Monelle salille ei edes saa ottaa lapsia mukaan, jollei sitten ole lapsiparkkia.

  Niin, eikä kaikilla ole iso-vanhempia, kummeja, kaimoja, setiä, tätejä lähettyvillä, ketä pyytää hoitamaan.

  Aikansa kutakin eli otetaan arjesta se aktiivisuus :)

  Pssst!
  Ihanan löydön olit (taas) tehnyt <3

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne