Olohuoneen valaisin / millainen on teidän? + pieni arvonta

7. lokakuuta 2014

Simple minimalistic pendant


Minimal pendant light

Murakka scandinavian design

Sain blogiyhteistyön puitteissa joitakin aikoja sitten INNOLUXIN MURAKAN. En tiedä mikä valaisimessa viehätti, mutta tiesin heti haluavani sen. Minusta on mysteeri, mikä saa ihmisen silmän mieltymään. Itse olen lähestulkoon aina tiennyt mitä haluan sisustukseen. Visioni on useinmiten hyvin selvä. Murakka on muotoilultaan erittäin yksinkertainen. Hauskuuttakin löytyy, koska se riippuu luonnostaan vinosti.  Toiseksi vanhin tyttöni oli hyvin vaivautunut vinosta valaisimesta. Hän totesi minulle "mamma, tuo olisi saatava nyt suoraksi". Vinon unelmani on suunnitellut Juho Pasila. Tykkään! Kertokaa minulle millainen valaisin teillä riippuu olohuoneen katosta! Arvon vastanneiden kesken valoisan yllätyspalkinnon! 

/Tänä iltana on luvassa mielenkiintoinen HUMAN TO HUMAN seminaari. Tämä bloggari aikoo osallistua./

74 kommenttia

 1. Meillä on unelmieni iso kristallikruunu. Se on vähän liian iso, mutta rakastan sitä silti kovasti. Jotenkin tekee koko olohuoneesta hieman tyylikkäämmän :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 2. No meillä roikkuu olohuoneen katossa valkoinen IKEA:n Knappa Kaktus valaisin. Niitä ei ole tainnut olla enää muutamaan vuoteen myynnissä siellä. Mie kyllä mielelläni vaihtaisin sen johonkin hauskempaan lamppuun :)

  VastaaPoista
 3. Olemme asuneet tässä meidän kodissa jo yli kaksi vuotta eikä katossa vielä roiku mitään! :/

  VastaaPoista
 4. Meillä on olohuoneen katossa perintövalaisin; 50-60-luvun lamppu,jossa kolme erillistä roikkuvaa lieriöö ja teakpuinen kanta...vaatii vähän mielikuvitusta...mutta se on hieno!

  VastaaPoista
 5. Mulla on kynttiläkruunu. Keskellä kruunua on lasinen pallo, missä on iso energialamppu. En oikein enää tykkää siitä.

  voilooa@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Minä tykkään tuosta teidän valaisimesta! Kiva juju toi vinossa roikkuminen. Itsekkin tuota joskus miettinyt. Meillä olohuoneessa roikkuu Eero Aarnion Cake-valaisin. Haluaisin jo vaihtelua, mutta kun eletään mahdollisessa muutto tilanteessa, niin katellaan nyt rauhassa. :)

  VastaaPoista
 7. Vi har Flos Arco lampa. Den hänger ju inte ur taket men fungerar ändå på samma sätt :)

  VastaaPoista
 8. Meillä 2 valkoista plafondia. Tylsät! Joutaisivat vaihtoon ��

  VastaaPoista
 9. Meillä roikkuu Ikean peruslamppu. Valkoinen varjostin härpäke ;)

  VastaaPoista
 10. Meillä roikkuu olohuoneessa mun kirpparilöytö vuosien takaa. Iso musta peltinen varjostin. Kaunis elämää nähnyt, mutta itse kaipaan näin 7 vuoden jälkeen jotain uudistusta tuon vanhan tilalle.

  VastaaPoista
 11. Meillä katossa kaksi valkoista plafondia. Ei ihan perusmallia, ihan ok :)

  VastaaPoista
 12. Allekirjoittaneen olkkarissa roikkuu ikeasta hankittu valkoinen muovinen Knappa valaisin. ..Joka on lievästi pölyinen ja kärpäsen jäljissä. :D Pitäis tehdä asialle jotain? PS. Tosi nätti tuo sun valaisin!

  sanni-1992( a )hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Meidän uudessa kodissa ei roiku olohuoneessa vielä mitään valaisinta. Joku valoisa yllätys olisi mahtavaa kyllä saada, ettei tarvitsisi pimeässä istua! -Emily

  VastaaPoista
 14. Onpa hauska valaisin! Meillä on olohuoneen katossa on Innoluxin Amanda-plafondi, jonka on suunnitellut Lisa Johansson-Pape. Kun oikein ryhdyin tutkimaan, niin Innoluxia löytyy meiltä muualtakin (Lokki, messinkinen Lisa 450 Modern Art...). Lamppuja ei voi olla liikaa, eikö niin?

  VastaaPoista
 15. Fyndig lampa, det där. Gillar! Hos oss hänger största modellen av Ikeas Fillsta.

  VastaaPoista
 16. Minun kotonani katossa on vain tylsät ledit, ei ole osunut vielä mieluisaa katseen vangitsija-lamppua.

  VastaaPoista
 17. Olohuoneessa kaikki valaisimet upotettu kattoon :).

  VastaaPoista
 18. Hos oss hänger en stor fläktlampa i taket, som i nuläget inte fungerar. Så vi kör med en golvlampa från Clas Ohlson och en liten myslampa från ikea istället.

  VastaaPoista
 19. Olohuoneessa on iso musta varjostin Herttoniemen pihakirppikseltä.
  Hintaa taisi olla huimat 7 euroa.

  VastaaPoista
 20. Meidän olohuonetta koristaa joskus markka-ainana kirpputorilta ostettu vanha valaisin. Vähän ruostetta on mutta se on ajan patinaa.

  a.virkkunen (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Onpas makea lamppu! Meillä roikkuu olkkarissa kolmihaarainen 50-luvun lamppu, kuvut ovat valkoista lasia ja varsi kuparia.

  VastaaPoista
 22. Aivan törkeen hieno lamppu, tykkään tosi paljon!
  Tällä hetkellä kaksi rypytettyä plafondia ikeasta...tosin ihan tuossa vieressä Yki Nummen iso Lokki
  joten vähän kompensoituu esteettisyys :)

  VastaaPoista
 23. tuollaiset tylsät kohdevalaisimet:)
  emmi.saali a luukku.com

  VastaaPoista
 24. Olohuoneessa roikkuvat Norm 69 ja Lundian Loiste. Vähän tekisi mieli kierrättää valaisimia täällä kodin sisällä, mutta johtojen kanssa venkslaaminen ei houkuttaisi lainkaan.

  VastaaPoista
 25. Hei :). Olohuoneessamme on Asko:n kromi-sakarainen kattovalaisin, ikääkin on, sillä se on edellisestä kodistamme. Voi miten yksinkertaisen tyylikäs teidän valaisin on - tykkään! Arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 26. Meillä roikkuu olohuoneessa vanha pommihuoneen lamppu.Ihastuin heti lamppuun kun saimme sen ja sähkötyö ystävämme laittoi siihen uudet johdotukset.Oli edellisessa asunnossa eteisenlamppuna mutta tähän uuteen asuntoon laitamme vain muutaman kattolampun ja tämä on yksi niistä

  VastaaPoista
 27. Hei, olohuoneessa on Kartellin valkoinen Fl/y, pari vuotta jo ollut ja kovasti tykkään vieläkin. Lisbet

  VastaaPoista
 28. Meillä on se ikean pyöreä kukkalampou jonka nimeä en nyt millään muista!:)

  VastaaPoista
 29. Meillä on olohuoneen katossa se pienempi Ikean Maskros- valaisin :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Loisteputkivalaisin valaisee hyvin.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 31. Täälläkin on pelkkiä plafondeja. Saisi kyllä olla vähän tehokkaampikin tuikkuja näin talven kynnyksellä.
  Olkkarin plafondi on maitolasinen, ja koristeena neljä sisäkkäistä rinkulaa ;)
  Murakkasi on tosi sympaattinen!
  thlaspi(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 32. Voin kertoa ihan suoraan, että meillä ei roiku olohuoneessa muuta kuin paitoja tuolinselkämyksillä. Mieleistä kattovalaisinta ei nimittäin etsinnöistä huolimatta ole tullut vielä vastaan. :/

  VastaaPoista
 33. Me ollaan just (siis puoli vuotta sitten..) muutettu ja olohuoneessa edelleen väliaikainen ikean spottivalaisin... Mieleistä ei oo oikein vielä löytynyt. :( Kallis maku ja tyhjä lompakko ei oikein oo hyvä yhdistelmä. :D Terkkuja sinne. e1101012@edu.vamk.fi

  VastaaPoista
 34. Moderni kristallikruunu roikkuu meidän katossa =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Onnea 5-vuotiaalle blogille! Meillä on olkkarissa jonkinlainen "modernimpi" kattokruunu, kolme haarainen. Saatu ilmaiseksi miehen kaverilta, joka oli töissä jossain lamppuihin liittyvässä työssä ja ilmeisesti siinä oli ollut rikkinäinen pakkaus tai jotain... Ihan hyvä lamppu :)

  VastaaPoista
 36. Meillä on kristallikruunu,romanttinen,ei ihan perinteinen. Anne
  annelaukkanen09@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Valkoinen kristallikruunu viisihaarainen löytyy meiltä. Sofia
  chipmunk@hotmail.fi

  VastaaPoista
 38. Tuo Murakka on upea!!! Meillä on olkkarissa ja kaikissa makkareissa sama Elloksen valaisin, joka ei roiku, vaan on lähellä kattoa. Valkoinen kankainen, josta roikkuu pyöreitä kristalleja.

  VastaaPoista
 39. Olohuoneessa roikkuu alkeellinen valkoinen valaisinroikka, jossa ei ole edes varjostinta. Aluksi se roikkui jopa niin alhaalla, että ohi mennessäni törmäsin siihen pääni! En vain ole löytänyt mieleistäni.

  Kiitos ihanasta spontaanista positiivisuudestasi. Olen iloinen, että löysin blogisi loppukesästä!

  Pia V

  VastaaPoista
 40. Minulla on lähellä kattoa kohdekiskovalaisin, kun paikka osuus kulkureitin varrelle. Tosin ei tule paljoa käytettyä, kun miellyttävämpi valo tulee mielestäni jalka- ja pöytävalaisimilla.
  olivia(at)luukku.com

  VastaaPoista
 41. Meillä on tuommoiset tavalliset tylsät kohdekiskovalaisimet. Valaisevat kivasti mutta eipä ne juurikaan muuta virkaa toimita ulkonäöllisesti :D

  jensku_7@msn.com

  VastaaPoista
 42. Maalasin juuri olkkarin lautakaton valkoiseksi ja irroteltiin vaijerit, joissa ennen oli halogeenit. Nyt siis katossa ei roiku yhtikäs mitään! Odotan inspistä ja tulemme hetken toimeen jalkalampuilla.

  VastaaPoista
 43. Meillä roikkuu Ikean tyylikäs ja yksinkertainen, puoli metriä leveä musta lamppu. Tai siis varjostin ;) noin iso sopii isoon tilaan täydellisesti.
  Cadiis @ wippies.fi

  VastaaPoista
 44. Wau, onpa upean yksinkertainen!
  Meillä tällä hetkellä roikkuu katossa väliaikaisesti vain tylsä perus kohdevalaisin. Ollaan etsitty kivaa valaisinta, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt sekä makuun ja budjettiin sopivaa.
  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 45. Meillä ei ole vieläkään virallista kattolamppua roikkumassa vaikka ollaan puolivuotta tässä asuttu. Onneksi huonetta kiertää led/koriste tms. valaisimia ettei tarvitse pimeässä olla.

  VastaaPoista
 46. Meillä valoa olohuoneeseen tuo Ikea Väte valaisin! Edullinen ja simppeli (jonkun mielestä tylsä ja out), mutta tykkään siitä tosi paljon :) t. stiinapauliina

  VastaaPoista
 47. Meillä on olohuoneessa kristallilamppu. Ostin sen joitakin vuosia sitten Helsingin Stockmannilta ja kuljetin sen isossa laatikossa junalla kotiin. Onneksi juna ei ollut täynnä ja niinpä istuimme vierekkäin, minä ja lamppu :) Lamppu tuo hiukan bling-blingiä arkeen.
  - Sirpuli

  VastaaPoista
 48. Meillä roikkuu perus riisipaperilamppu, vaikka alunperin ostettiin aika kallis designvalaisin. Se ei sitten sopinut olkkariin ja tälle löytyi parempi paikka keittiöstä �� Lotta m

  VastaaPoista
 49. Muutimme 50-luvun rintamamiestaloon eli nykyiseen kotiimme vuosi sitten ja olohuoneen valaisin on edellisen omistajan peruja. :) Juurikin talon tyyliin sopiva viisihaarainen valaisin, jonka varjostimet ovat kukan muotoiset ja maitolasiset.

  -P (blues.drive.monster(a)hotmail.com)

  VastaaPoista
 50. Me ollaan avopuolisoni kanssa asuttu yhdessä 1½ v mutta en ole vielä löytänyt Sitä Oikeaa lamppua olohuoneeseen. Mutta sinulla oli vähän aikaa sitten postaus Minun/Min liikkeestä ja siinä oli kuva unelmieni lampusta (se missä oli paljon lasipalloja). Kävin ihailemassa sitä liikkeessä mutta en ostanut sitä (vielä ainakaan). En ole valitettavasti saanut avopuolisoni ylipuhuttua siihen.. :p Mutta ehkä se lämpenee siihen vielä jonain päivänä.. :)
  t. toinen Johanna

  VastaaPoista
 51. meillä roikkuu olohuoneessa country whitestä ostettu kristalli valaisin !!! olohuoneen reunoja kiertää halogeeni lamput!
  Muknana ollaan!! T:Arja
  arja.katariina@hotmail.com

  VastaaPoista
 52. ei ole kattovalaisinta!!!=)) pöytälampuilla mennään!!!
  jutska
  pilkku10@hotmail.fi

  VastaaPoista
 53. meillä on se ikean pyöreä paperinen kukkalamppu, jonka nimeä en nyt millään muista.. :)

  VastaaPoista
 54. Meillä on kristallivalaisin olkkarissa.Ollu jo parikymmentä vuotta - huh...sissos sentään, kun tuo aika rientää.
  josjakun(at)yahoo.fi

  VastaaPoista
 55. Ihan todella hieno lamppu. Ei mikään perus, sopivan hillitty ja kaunis joka tapauksessa! :-)

  VastaaPoista
 56. No tuo oli aika hauska valaisin enkä ole vielä muualla törmänytkään siihen! :D
  Meillä roikkuu olohuoneessa tuollainen krominvärinen valaisin, jossa metalli on taivutettu eri suuntiin ja jokaisen päässä on pieni lasipallokupu.. Hienosti selitetty ;) Yksi halogeeni näyttää olevan poissa pelistä lopullisesti.

  VastaaPoista
 57. Meillä on plafondi,jota ei juurikaan käytetä.
  malla.koivukangas@luukku.com

  VastaaPoista
 58. Ihan mahtavan hieno valaisin!
  Meilläkään ei roiku katossa vielä valaisinta, mitään sopivaa ei ole vastaan tullut. Sen sijaan valoa tuo pöytälamppu ja vanha kaksi osainen pallolamppu :)

  VastaaPoista
 59. Meillä roikkuu katossa kirpparilta hankittu kristallivalaisin.Pidän siitä.
  -Raksu-

  VastaaPoista
 60. Kristallikruunu löytyy meitin olkkarista. Tykkään siitä tosi paljon. ♥

  VastaaPoista
 61. Meillä on muutaman vuoden roikkunut "simpukankuorivalaisin". Tosin alan saamaan tuunauslamppuani valmiiksi ja sille pitäisi löytää paikka... Uusi valaisimesi sopii hienosti kotiinne.

  VastaaPoista
 62. Meillä roikkuu katosta viimeinkin valkoinen samettilamppu hapsuilla, semmoinen perinteinen mummolavalaisin Lamppu herättää usein sisustuksessamme keskustelua ja just siks tykkään siitä :)

  VastaaPoista
 63. 5-sakarainen kattokruunu ja ikääkin sillä jo on. Onkin tarkoitus ostaa uusi kun sattuu sopiva kohdalle.
  -leppäkerttu-

  VastaaPoista
 64. Meillä roikkuu todella graafinen musta kristallihkoinen?"?" valaisin, kruunuksi en tuota nimittäisi :D Haluaisin kyllä vaihtaa sen1! :

  VastaaPoista
 65. Täällä sisustusta ja pikeeta tunnelmaa luomassa on kaksi tummaametalli "kupua" joissa jännä kultaisen roaoinen sisäpinta. Tykkään vaikka saisikin valaista vähän paremmin,suurempaa aluetta.. :)

  VastaaPoista
 66. No nyt siellä roikkuu anttilasta tilattu bling bling , ennen oli joku perintö lamppu..Tosin en ole ihan sata% tyytyväinen tähänkään..Edelliseen olin 27% tyytyväinen.. NAINEN!! Mukana jännässä arvonnassa..Hauska juuri tuo vinoisuus....
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 67. Sellainen tuuletin/lamppu yhdistelmä

  pipsaksi@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Meillä on Lokki. Tykkään kovasti!

  Anna J

  VastaaPoista
 69. Meillä on sieltä minun/min kaupasta iso pelkkä lamppu johdon päässä. Octo muutti keittiön ruokapöydän päälle. Kiva tämä sinun blogi!!
  Looksninja

  VastaaPoista
 70. Hankin juuri olkkariin maitolasisen hyvin funkkistyyppisen valaisimen.
  Pidän yksinkertaisista ja selkeistä muodoista isoissa esineissä. Joku yksityiskohta saa sitten olla vähän romanttisempi.

  VastaaPoista
 71. Asumme avomieheni kanssa opiskelija-asunnossa, jossa oli valmiiksi olohuoneen/yleishuoneen katossa aivan susiruma plafondi, ehkä edellisen asukkaan tänne jättämä, syystäkin. Mielestäni valaisin polttaa lamppuja loppuun enemmän kuin laki sallii. Sisustajan silmääni se ei myöskään ole koskaan näyttänyt esteettiselle, eikä se aina tosiaan ole edes funktionaalinen. Plafondi, tai kuten armas äitini sanoo "ufo", on jokin todella perus halpisvalaisin. Pyöreä, maitomainen lasikupu, jota katossa pyhän hengen lisäksi pitää kiinni alumiinin värinen rengas ja kolme ruuvia. Olemme muuttamassa ensi vuonna uudelle paikkakunnalle ja jätän valaisimen kattoon mielihyvin.

  Kävimme tänään lataamassa bussikortit Stockalla ja jonottaessamme katselin vieressä olleita kattovalaisimia ja mietin, millainen olisi minusta täydellinen kattovalaisin. Toki tila, mihin valaisin tulee, vaikuttaa paljon, mutta pohdin mikä olisi mielestäni THE valaisin. Roikkuva sen ainakin pitää olla, ei plafondi tai spottivalo. Kenties Ikean Ps Maskros. Ainakin se jollakin tavalla sykähdyttää. Jotain hauskaa, kevyttä, vaaleaa ja valaisevaa siinä täytyisi olla.

  VastaaPoista
 72. Todella kaunis valaisin ja tuo vinous todellakin vangitsee! Meillä asennetaan kohta olkkarin kattoon tämä vintagelamppu:
  http://tarja-snowland.blogspot.fi/2014/10/vanha-kaakaonvarinen-pallovalaisin.html

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne