Viisi parasta vinkkiäni makuuhuoneen sisustukseen

19. lokakuuta 2014

Clothes rack diy
Clothes
Smart Storage

Hyvää Sunnuntaita! Lupasin eilen, että antaisin tänään viisi parasta vinkkiäni makuuhuoneen sisustamiseen/säilytykseen liittyen. Ne ovat:

 • Skippaa yöpöydät! Niille on liian helppo alkaa kasaamaan turhaa tavaraa. Jos välttämättä haluat yöpöydän, valitse malliltaan yksinkertainen. Yleensä yöpöydällä on valaisin, herätyskello ja kirjoja. Näille tavaroille voit hankkia vaihtoehtoiset säilytystilat. Valaisimet voi kiinnittää seinään sängyn yläpuolelle. Kirjat näyttävät kivalta, kun ne ovat kasattu esimerkiksi lattialle seinää vasten. Kirjakasan päällä voit säilyttää herätyskelloa. Myös pienet hyllyt ovat loistava vaihtoehto. Mitä vähemmän mööbeliä on lattiapinnoilla, sitä helpompi on siivota. 
 • Hanki makuuhuoneeseen vanha kaappi! Olen todennut vanhojen puisten kaappien olevan lujaa laatua. Usein ne ovat myös tilavia ja niihin uppoaa runsaasti tavaraa. Perin kuvien kaapin rakkaalta mummoltani, Eevalta. Kaapilla on tunnearvoa! Minimalismiin liitetään vahvasti ajatus siitä, että omistat vähemmän, mutta se mitä omistat on sinulle merkityksellistä. Tämä kaappi on sellainen. 
 • Yhdistele rohkeasti eri säilytystoimintoja. Liinavaatekaapissa ei ole pakko säilyttää pelkästään lakanoita. Toimintoja voi yhdistellä. Tällainen on tarpeellista, jos tilaa on vähän. Itse säilytän kaapissani liinavaatteita, pyyhkeitä, tuoksuja ja kynttilöitä. Liinavaatteet ovat asia, joista voit karsia. Niitä on helposti liikaa.
 • Piilota tavaraa tyylikkääseen laatikkoon. Minulla on makuuhuoneen nurkassa vanerinen säilytyslaatikko, joka kätkee sisälleen washiteippini. Siellä ne ovat piilossa, mutta silti helopsti esiin otettavissa. Jos olisin "kenkäfriikki" piilottaisin laatikkoon kenkiä. Piilopaikkoja voi olla monenlaisia. Sängynalusta on hyvä jemma. Hanki muutama iso muovinen litteä laatikko ja yllättäen saat lisätilaa säilytykseen. Meidänkin sängyn alla on yksi laatikko. Sitä ei edes huomaa.
 • Vaaterekki on mainio keksintö. Omani olen tehnyt itse. Postaus vaaterekki-projektistani löytyy TÄÄLTÄ. Rekki on nopea ja helppotekoinen. Vaaterekkiin on todella näppärä ripustaa. Sen olemassa olo vähentää riskiä, että vaatteet lojuvat sängyllä tai lattialla. Tee ripustaminen helpoksi. Karsi vaatteitasi. Uskallan vaittää, että suurimmalla osalla meistä on aivan liikaa vaatteita. Lahjoita/myy pois! Hyvä niksi on ripustaa vaatteet henkarille kerran nurinpäin. Jos löydät puolen vuoden kuluttua nurinpäin olevia vaatteita, et ole käyttänyt niitä ja voit laittaa ne huoletta kiertoon.

Muutamia ajatuksia makuuhuoneen sisustukseen liittyen eilisten kommenttienne pohjalta: 

Ilmeisesti on melko yleistä, että makuuhuone yhdistyy muihin huoneisiin tai toimintoihin. Jos näin on kannattaa valita muulle toiminnolle sopiva nurkka. Itse en valitsisi työpisteelle huoneen keskeisintä paikkaa, esimerkiksi ikkunan edustaa. Kannattaa välttää ikkunan peittämistä tavaroilla tai huonekaluilla. Hyviä ratkaisuja työpisteen piilottamiseen ovat esimerkiksi mediakaapit ja sekretäärit. On aina parempi, jos voit peittää paikan silloin kun se sijaitsee makuuhuoneen yhteydessä. Asenna esimerkiksi vaijeri seinästä seinään ja virittele siihen kangas/verho, jonka voit tarvittaessa vetää eteen. Piilota harvoin käytettäviä tavaroita siistiin laatikkoon tai kaappiin. Kaiken ei tarvitse olla kädenulottuvilla. Itseasiassa olen todennut useaan otteeseen, ettei työpöydällä tarvitse olla paljoakaan. Minun työpöydälläni on Imac, kynäpurkki ja värikartta. Käytä hyödyksesi myös seinät. Kiinnitä seinälle koukkuja, joihin voit ripustaa usein tarvittavia asioita. 

Birgitillä oli iso ongelma. Miehensä haluaa pitää TV:n makuuhuoneessa. Makuuhuone ei ole optimaalinen paikka TV:lle. Birgit, laita se kaappiin! Virnettä tähän väliin. Jos TV on iso taulu mallinen saattaisi senkin pystyä peittämään jollain konstilla. Toimisiko esimerkiksi rullaverho kattoon kiinnitettynä, jonka voisi vetää TV:n eteen. En tiedä. Tämä oli vaikea, koska en tiedä millainen huone ja TV on kyseessä. Tia pohti valaistusta tilaan jossa on vinokatto. Vinokatto on  valaistuksen suhteen hankala varsinkin, jos huoneen korkeus on matala. Tialla tosin korkeus oli riittävä. Itse laittaisin vinokatolliseen huoneeseen perusvalonlähteeksi upotetut valaisimet. Koristelamppusarjat ovat kiva lisä luomaan tunnelmaa. 

Makuuhuoneen tulisi olla rauhallinen tila. Tavara kuuluu, mielestäni muualle. Jos makuuhuoneessa kuitenkin on pakosta oltava työpiste tai muu toiminto, kannattaa turha tavara karsia pois. Keksi tapoja piilottaa. Unohda normaalikokoinen perinteinen kirjoituspöytä, jos se suinkin on mahdollista. Korvaa pöytä kevytrakenteisella sirommalla tasolla tai seinään kiinnitettävällä hyllyllä ja piilota.

Mikä romaani! Jaksoikohan kukaan lukea loppuun asti? 

7 kommenttia

 1. Jaksoin lukea! Mieli vaeltelee jo uusissa suunnitelmissa, mille sisustuksen kanssa rupiaisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, loistavaa!! Ainakin yksi luki romaanin loppuun ;) Joo, sisustaminen on päättymätön projekti ;)

   Poista
 2. Kiitos, tuo vaatetanko idea on kiva. Voisin toteuttaa noin korutangon tyttären huoneeseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tän vois tehä minikoossakin ja on taatusti helppo. Vois käyttää myös narua ja ripustaa seinää vasten :) Ole hyvä <3

   Poista
 3. Täydellisen kaunis tuo ensimmäisen kuvan silkkipaita! :o Saanko kysyä että mistä se on?
  Ja haluaisitko joskus kirjoittaa ja kertoa lempivaatteistasi? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Otan haasteen vastaan ja kirjoitan postin lempivaatteistani. Kiitos, raikasta kun saa ulkopuolelta ideaa <3 Tuo, paita on Åhlensin eli ostin ruotsista kesällä. Aivan täydellinen <3 Niitä oli myös sinisenä ja mustana. Mukavaa tulevaa viikkoa! <3

   Poista
 4. Ihania kuvia ja upea tuo kaappi! Mä oon just karsinut vaatekaappia, mutta vieläkin sieltä löytyy muutama sellainen juttu, josta en oo ihan varma.. pitäisinkö vai nou..

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne