Kestävämpää arkea! Haluan läpinäkyvän säilytyksen!

6. marraskuuta 2014

Jätteenlajittelu systeemi
Ikea coffee

Led lights
Ikea kitchen

/Blogiyhteistyö-Ikea/  Olen Ekojohanna! Minua on kautta aikojen kiehtonut ekologinen elämäntyyli. Tutustuin hiljattain Vantaan IKEAN Kestävämpi Arki Kotonasi -näyttelyyn. Tavarataloon on rakennettu osasto, joka inspiroi ja antaa vihjeitä kestävämpään arkeen. Lämpenen ekoaiheille aina. 
Aamupäivästäni Ikealla jäi päällimmäisenä mieleen ruokahävikki. Suomalaiset heittävät vuosittain keskimäärin  23 kiloa ruokaa roskiin. Järkyttävää! Tunnen piikin lihassani! Täydennämme ruokavarastojamme, vaikka kaapit olisivat täynnä ja tähteistä voisi valmistaa kevyesti aterioita vielä seuraavalle päivälle. Tämä on meidän perheemme ongelma. Kuiva-ainekaappeihin jää puolinaisia pussin pohjia, jotka unohtuvat ja myöhemmin heitetään pois. 

Toinen asia, joka kiehtoi,  oli ruuan valmistus höyryllä. Ikealla on valikoimissaan iso kaksiosainen höyrykattila. Ruoka valmistetaan kattilan alatasolla. Ylätasolla hyöryssä valmistuu samalla, vaikka riisit. Toimiiko tämä? Erittäin kiehtova ajatus. Vain yksi levy kuumenisi. 

Muita mielenkiintoisia faktoja: Induktiotasolla ei synny hukkalämpöä. Ruoka valmistuu puolet nopeammin kuin tavallisella liedellä. Tämä tarkoittaa kuluttajalle ajan, energian ja rahan säästöä. 
Led-lamput kuluttavat jopa 85% vähemmän energiaa, kuin hehkulamput ja niiden käyttöaika on 20 kertaa pidempi. Ledejä olemme suosineet perheessämme jo pitkään. Vuoteen 2016 mennessä Ikea siirtyy kuluttajamallistossaan ainoastaan Led-lamppuihin. Ikeasta LEDARE led-lampun saa tällä hetkellä hintaan 2,49 €. Ei paha!

Yhteistyön puitteessa saan suorittaa ekoteon kotonamme. Helppous ja käytännöllisyys vaikuttavat suoraan ekotekoihimme. On paljon helpompi esimerkiksi kierrättää, kun systeemi on toimiva. Suurin ongelmamme on ruokahävikki ja sekavat kuiva-ainekaapit. Siksi valitsin projektikseni kuiva-aineiden ja ruuan säilönnän. Haluan läpinäkyvän säilytyksen! Haluan nähdä yhdellä silmäyksellä mitä kuiva-ainekaappimme sisältävät! Ugh! Luvassa kuvapostaus valmiiksi organisoiduista kaapeista. Pysykää kuulolla!1 kommentti

  1. Näin on meillä kaapit. Lasipurkeissa kuivaainekset jotta helposti näkee miyä missäkin on ja paljonko. Samalla myös kaikelle on paikkansa :) tuo höyrykattila kuullostaa kyllä mielenkiintoiselta !

    VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne