Sisustusaiheista pohdintaa ja kysymys.

4. marraskuuta 2014

Fantastic Frank

Green plants
white bedroom

Hyvää iltaa! Nyt fiilistellään aihetta sisustaminen. On äärettömän mielenkiintoista nähdä ihmisten sisustustyylejä. Olen kuullut valitettavan usein kuinka ihmiset tuomitsevat toisten sisustuksen rumaksi tai mauttomaksi. Rumaa ei ole  olemassa. Kuka määrittäisi ruman? Kauneus on katsojan silmissä sanotaan ja se pitää täysin paikkansa. Itse olen aina nöyrillä mielin, kun näen ihmisten koteja. Ei tulisi mieleenikään moittia eri tyylejä. Vaikka itse olen minimalisti enkä pidä paljosta tavarasta, ei se tarkoita sitä,  että tavaran kerääminen olisi väärää. 
Osa teistä tietää, että SUOMEN KAUNEIN KOTI ohjelma nostaa niskavillani pystyyn. Olen alusta lähtien pitänyt ohjelman nimeä surkeana. Kukaan ei pysty valitsemaan suomen KAUNEINTA kotia, ei kukaan. Oma makuni on muuten hyvin eriävä ohjelman ammattilaisten mielipiteisiin nähden. 
Sisustamisesta yleensä. Sisustaminen on helppoa, kun sen tekee itsellensä. Toiselle sisustaminen on kin jo huomattavasti hankalampaa. On kartoitettava todella tarkkaan toisen tyyli, mieltymykset ja toiveet ja toimittava pääpiirteissään niiden mukaisesti. Minulta kysytään usein vinkkejä sisustamiseen. Yksi omasta mielestäni parhaista vinkeistä on putsata ensin pohja. Käy läpi tavarasi ja laita turha pois. Puhtaalle paperille on helppo piirtää uutta. 
Sisustusalan opintoni ovat edenneet mukavasti. Suoritamme parhaillaan sisustustyönkurssia. Olenkin todennut sisustamisen olevan jotain aivan muuta, kun rottinkikorien ja vilttien sijoittelua. Monet mieltävät sisustamisen juurikin tyynyjen asetteluksi ja koriste-esineillä kikkailuksi, mutta sitä se ei pelkästään ole. Sisustaminen on syvempää. Se on muunmuassa seinien mittailua, materiaalien ja värien valitsemista sekä huonekalujen sijoittelua. Korit, peitot ja muut koristeet ovat vain se viimeinen silaus. Millaisia ajatuksia sisustaminen teissä herättää? Millainen on oma sisustustyylisi?

/Postauksen kuvat ovat FANTASTIC FRANKIN KOHTEESTA TUKHOLMASTA. Faller i min smak!/

8 kommenttia

 1. Olen samaa mieltä kanssasi siitä että Suomen kauneinta kotia ei voida valita, koska jo tässä ohjelmassa on niin monia eri tyylisiä kauniita koteja ja jokaisessa on jotain kaunista.
  Oma sisustustyylini on aika yksinkertaista, enkä tykkää ollenkaan liian romanttisesta, kiemuroista ja kullankimalteesta, ruusuista ym.
  Fantastic Frank faller också i min smak. Enkelt, ljust, inte för många färger!

  VastaaPoista
 2. Love it! and your blog look amazing!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you Mariela!!! <3 <3 Long time no seen. Hugs <3

   Poista
 3. Minusta on ihanaa katsella ko. ohjelmassa esiteltäviä erilaisia koteja, mutta kotien arvostelemisesta (liian koristeellinen, liikaa yksityiskohtia, liikaa jotakin tai liian vähän tms) ja arvottamisesta en myöskään pidä. Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa tapaa sisustaa.

  VastaaPoista
 4. Minusta taas ohjelma on hyvä lisä sisustusohjelmatarjontaan. Sisustuksia ja arkkitehtuuria voidaan arvioida. Arvioida arkkitehtuurin onnistumista, massoja ja aukotuksia, tilankäyttöä, maisemaan soveltuvuutta jne.. Suunnittelussa mittasuhteita, kuinka hyvin sisustus pelaa yhteen ulkokuoren kanssa, millaisia kontrasteja, jännitteitä ja sommittelua on käytetty jne.

  Paremmuusjärjestykseen näitä ei mielestäni voi laittaa, mutta nämä keskustelut avaavat sitä ovea, että sisustussuunnittelu on jotain aivan kuin sohvatyynyjen ja kausiverhojen valitsemista.

  Aiemmista sisustusohjelmista on jäänyt se työnosuus lähes kokonaan pois. Suunnittelu on ollut ostoksilla käymistä ja tyynyjen paikalleen asettelua. Sehän on niin kaukana sisustussuunnittelijan reaalimaailmasta kuin voi vain olla!

  Itselläni kohtaa ajatukset Suomen kaunein koti -ohjelmassa parhaiten sen arkkitehdin kanssa. Hän arvioi nimenomaa tilan toimivuutta ja isoja linjoja. Mutta kaikkien kommentit kuuntelen mielenkiinnolla. Aina voi oppia uusia katsomiskulmia asioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nimenomaan. Ohjelma on kiva katsoa, mutta juuri tuo "Suomen Kaunein" ärsyttää ;) Ja juu, ihmiset todellakin ajattelee sisustamisen olevan sitä peittojen heitelyä sohvan kulmille ja kynttilöiden sytyttelyä ;) Mutta totuus on toinen :) Samoin mä mätsään parhaiten sen miehen kans ;)

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne