MILLAINEN ON HYVÄ BLOGI? Asiaa bloggareille ja kysymyksiä lukijoille

2. joulukuuta 2014

black question mark

Hyvää iltaa! Millainen on hyvä blogi? Tätä aihetta olen pohtinut viimeaikoina todella paljon. Kun perustin "Löytöni" vuonna 2009 ei blogeja ollut kuin murto-osa siitä, miten paljon niitä nykyään on. Luin alkuun blogeja hullun lailla. Nykyään tilanne on toinen. Minulla on vain muutama blogi, joiden tekstit luen. Lukemattomuuteni johtuu osittain lukihäiriöstäni. Koen näyttöpäätteellä lukemisen vielä vaikeampana kuin kirjan lukemisen. Lisäksi olen äärettömän kuvakeskeinen ihminen. Rakastan katsella kuvia. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Niin se vain on.
Luin tänään JANINAN postauksen siitä, että linkitys ei tee blogista suurta. Linkityksellä hän tarkoitti sitä, kun toinen bloggari linkittää omasta blogistansa toisen blogiin. Osa bloggareista saattaa luulla, että kun joku toinen linkittää omastaan hänen blogiin, tapahtuu kasvua. Samoin on mielestäni, kun saat linkkisi yrityksen sivuille tai olet mukana esimerkiksi lehtijutussa. Linkitykset nostavat kävijämäärää hetkellisesti, mutta eivät useinkaan kasvata blogia. Vain harvat linkityksen perusteella sivuille löytäneet lukijat jäävät blogin uskollisiksi ja pysyviksi seuraajiksi. 
Näiden ajatusten siivittämänä aloin pohtia blogiasiaa syvemmin. Mikä tekee blogista sellaisen, että lukijat haluavat jäädä? Olisiko blogin pitäjä ja blogin sisältö? Kyllä! Itse rakastan blogeja, joissa on ideaa. Sisältö on armottoman tärkeä asia. Jos minulta kysytään menestyksen avaimia bloggaamiseen annan vinkkinä hyvät kuvat ja sisältö. Juosten ei kannata kusta, oho, sori! Blogi kasvaa parhaiten, kun  kirjoittaja on kekseliäs ja tarjoaa vaihtelevaa sisältöä. Kuvat ovat kaiken a ja o. Huonot suttuiset kuvat eivät pysäytä. 
Blogi ei kasva muiden avulla. Se ei kasva pelkillä yhteistöillä tai promotilaisuuksilla vaan kovalla työllä. Blogia ei kasvata muut, sen kasvatat sinä. Toisaalta linkittäminen on mukava lisä. Sydäntäni lämmittää, kun joku linkittää omani. Se on selvä! Millainen on sinun mielestäsi hyvä blogi? 

/Nämä ovat omia ajatuksiani, joita pohdin bloggarin roolissa. Olen harmikseni havainnut, että nykypäivän blogit toistavat usein itseään ja mainokset ovat lisääntyneet. Ei siinäkään mitään vikaa ole, jos blogi pysyy niistä huolimatta raikkaana ja omanlaisena. Hips! Monenlaista avautumista ja pohdintaa. Parasta mennä nukkumaan. Virne./

16 kommenttia

 1. Aika paskalta välillä oma blogi omasta mielestäni tuntuu ja koska aika ei riitä ihan sellaiseen kehittämiseen kuin tahtoisin, sillä kuten sanoit se vaatii kovaa työrä, mutta työt haittaavat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan työ häiritsee harrastuksia ;) Sun blogi ei ole paska <3

   Poista
 2. Millainen on hyvä blogi, se on ikuisuuskysymys johon on loputtomasti vastauksia. Makuja on niin monia erilaisia. :) Mä uskon että linkitykset voivat tuoda blogille nostetta, mikäli niiden linkittäjänä toimii blogi, joka on tyyliltään jotenkin linkitetyn blogin kaltainen. Jos vaikkapa tunnettu muotibloggaaja linkittää blogiinsa tuntemattomamman muotibloggaajan blogin josta itse pitää, voi toisesta blogista tulla nopeasti hyvin tunnettu ja suosittu. Sama pätee varmaan muihinkin genreihin, mutta sitten taas niiden genrejen risteäminen harvemmin tuo nostetta. Kun esimerkiksi mun blogia suositeltiin kerran eräässä tunnetussa perheblogissa, blogiin pamahti yhtäkkiä monituhatpäinen kävijärysäys. Mutta oma blogini on hyvin kaukana näiden tämän perheblogin lukijakunnan seuraamasta genrestä, eikä tämä toisen tekemä linkitys loppupeleissä vaikuttanut mitenkään oman blogini lukijamääriin. Eipä se minua haitannut, pidän blogia oli sitten huomiota tai ei, mutta tuntui kyllä suurelta kunnialta, kun toinen sillä tavoin huomioi. Sellaisesta tulee todella hyvä fiilis, ja se antaa lisää intoa oman blogin kanssa hääräämiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vois siitä hyötyäkin olla, mutta silloin täytys just olla intressit kohdillaan. Vaikka on munkin blogia linkattu samanhenkisissä sisustusblogeissa, mutta eipä niistäkään pysyvästi ole tilastot nousseet. Mutta kuten sanoin niin on tuo likitys kiva juttu. On vain bloggareita jotka luulevat et sillä saadaan iso blogi juu ja se on totta et makuasiat vaikuttavat ihan kaikessa myös näissä hommissa ;)

   Poista
 3. Tiedätkö Johanna, että itse olen pohtinut tätä nyt viime aikoina paljon ja syvällisestikin! Ja ajatellut myöskin postaavani tästä joskus... Ehkä joskus postaankin, kunhan vain saisin ajatukseni ensin kasaan... Aina mietin, että kuinka pitäisi kehittää blogia ja olla aktiivisempi ja kirjoittaa enemmän ajatuksella ja ottaa parempia kuvia.. Mutta sitten kun on vain pakko hoitaa myös arki! Ja välillä tuntuu, että uusia ei lyödä blogiin millään ja jos löytää sekin jää yhden kerran jutuksi.. Niin mikä ne sitten saisi jäimään? No se sisältö niin kuin sanoit... Mutta mikä on sellaista sisältöä, että sinne halutaan uudelleen? Onko kohderyhmäni liian pieni? Kylläpäs nuo asiat on vaan niin hankalia ja sellaisia ikuisyys-kysymyksiä, joihin vastausta ei tahdo löytyä, tai sitten niihin ei ole sitä yhtä oikeaa vastausta... Ja sitten toisinaan miettii, että nyt kun kuitenkin on sellainen ihana luotto lukijakunta jo syntynyt, tarviiko sitä enempäänsä? plääh, paljon sekavia ajatuksia- anteeksi ;) Ja tuo linkitys, sitähän paljon tehdään ja myös omaa blogiani on linkkailtu kerran jos toisenkin.. Ja kyllä niistä aikamoisia rysäyksiä kävijämääriin saa, mutta eipä niistä kyllä sitä jatkuvaa nostetta tule...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Sehän on tietty niin, että sisustusblogin on vaikeampi ,tai ainakin olen sen niin mieltänyt, saada lukijoita. Suosiossa ovat muoti ja lifestyle...Niin tuttuja kysymyksiä, joita olen pohtinut enemmänkin. Sisältö....sitä olen miettinyt et ehkä se vaihtelevuus ja mielenkiintoiset aiheet olisivat se juttu. Toisaalta stä taas haluisi pitää bloginsa yksinkertaisena ja samaa aihetta käsittelevänä, mutta se rajoittaa varmasti lukijakuntaa...tulee helposti toistoa ja ennen pitkään...pitäs keksii jotain vaihtelevaa ;) öööh

   Poista
 4. Hyvä blogi voi olla monenlainen ja itse seuraan sekä sisustus-, perhe- että ns. yleisblogeja. Joskus myös sporttiin painottuvia. Tärkeintä on rehellisyys, avoimuus, ja se, että uskaltaa pistää persoonansa peliin, joskus jopa vereslihalla. Jos uskaltaa paljastaa omaa haavoittuvuuttaan, niin multa ropisee isot pisteet ♥ Liibalaabaa en jaksa lukea, enkä jotain kynttiläpäivityksiä. Sisustusblogejakin on niin moneen lähtöön, mutta sinun blogisi on yksi parhaista, joihin olen törmännyt :)

  Itse haluaisin panostaa omaan blogiin enemmän ja selkeyttää linjaa, mutta aika ei tällä hetkellä riitä... Ehkä sit joskus. Toisaalta, kun bloggaus on harrastus, enkä saa siitä tuloja (paitsi tänä vuonna 2 postauksesta), niin samapa tuo. Pääasia, että kokee hetkittäin voivansa antaa muille jotain ja saa itselleen hyvää mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! <3 <3 Kyllä toi avoimuus ja rehellisyys on tosi tärkeitä....itse tykkään myös tietynlaisesta epätäydellisyydestä...jotta hommat ei näytä liian sliipatuilta ;) Terkkuja Tuulalle! <3

   Poista
 5. Sisustus- ja tyyliblogien suurkuluttajana tykkään persoonallisista blogeista, joiden tyyli sivuaa omaani ja joissa on hyvät kuvat ja hyvä teksti. Kuvia ei saa samasta aiheesta olla myöskään liikaa; yhdessä postauksessa sama kuva-aihe hieman eri kulmasta otettuna, mutta kymmeneen kertaan toistettuna on todella puuduttavaa luettavaa ja yleensä tällainen postaus jää minulta ainakin kesken. Jos bloggaaja kuvaa aina kotiaan samasta suunnasta, kuvassa sama sohva eri tyynyillä somistettuna, ei mielestäni tee blogia hyväksi ja mielenkiintoiseksi. Usein juuri nämä ovat kuitenkin niitä suosituimpia ainakin käviämäärillä mitattuna. Tällä hetkellä skippaan kaikki sisustusblogit, joissa esitellään oma asetelma minikuusesta maljakossa tai ruukussa, paperipussisomistuksia ja samanlaisia kuvia kynttilöistä ja hyasinteistä. Etenkin suomalaisia sisustusblogeja vaivaa liikaa samankaltaisuus ja mustavalkoisuus. Toki piristävän erilaisiakin löytyy. Indiedays-sivustolla tämän huomaa erityisen hyvin kun blogit on samalla sivulla valittavissa. Sieltä huomioni blogien seasta saakin lähes aina Keltainen talo rannalla -blogi, joissa esitellään maailmalta ihanan persoonallisia koteja. Löytö-blogissa pidän erityisesti opiskelujutuistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamen koko tekstille!! Tuo on niin totta mitä kerrot suomalaisista blogeista...ne valitettavasti toistavat itseään ja toisiaan aika usein :/ Terkkuja Annalle! <3

   Poista
 6. Tähän kysymykseen on varmaan yhtä monta hyvää vastausta kuin vastaajaakin :) Mä tykkään eniten rennoista blogeista, joissa ei stailata liikaa ja pienet virheet ja epätäydellisyydet saavat näkyä. Tykkään (yllätys) itse tekemisestä ja kivoista omista ideoista. Niitä viimeiseen saakka hiottuja tekstejä ja kuvia katselen sisustuslehdistä. Blogimaailmassa elämä saa näkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kiitos ihana niistä koruista <3 <3 <3 Tyttö pitää korviksia ja minä korua <3 Olet ihana!!

   Poista
  2. Kiitos samoin. Jotenkin piti muistaa, kun näet niin paljon vaivaa meidän muidenkin alueen bloggareiden vuoksi ja järjestät ja ylläpidät kaikkea kivaa <3

   Poista
 7. Sinun blogisi on tällä hetkellä yksi lemppariblogeistani. Miksi? Vaikea sanoa, nämä ovat henkimaailman asioita. Sinulla on paljon postauksia. Niiden aiheet vaihtelevat, opiskelujuttusi tukevat blogin aihepiiriä (ja toisinpäin). Syrjähtelet aiheesta sopivasti, elämänmakuisesti. Esiinnyt omana itsenäsi ja uskallat antaa itsestäsi sopivasti. Vaikutat mielenkiintoiselta ihmiseltä, elämäntilanteemme ilmeisti kohtaavat sopivalla tavalla. Koen, että saan blogistasi iloa, oivalluksia ja hyötyä, sekä sellaisia yhteisymmärryksen hetkiä, jotka kuuluvat nimenomaan blogimaailmaan. Kuvasi ovat laadukkaita ja kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Sanna! <3 Kiitos! Aina kiva saada palautetta ja varsinkin sitä hyvää <3 Hyvää yötä <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne