Ruokaa läheltä Reko

9. joulukuuta 2014

Kananmunia ja luomuporkkanoita
Ruoka-aiheinen inspiraatiokuva

valkoinen lampaantalja

Muutama viikko sitten hain ensimmäiset REKON kautta tilaamani tuotteet. Ostin vapaana juoksentelevien kanojen munia Kvarnfors Gård tilalta ja luomuporkkanoita Jungarålta. Kolmekymmentä munaa, viisi euroa. Reko ruokapiiri on mieletön juttu. Homma toimii siten, että lähialueen maanviljelijät tarjoavat tuotteitansa Rekon FB-sivujen kautta. Ostajat, eli sinä ja minä, teemme tilauksemme ilmoittamalla toiveemme FB:n kommenttikentässä, kyseisen myyjän tarjouksen alla. Myyjät saapuvat Vaasan Kasarmintorille joka toinen Torstai ja tuovat tilaamasi tavaran. Mainio homma! Välikädet ovat poissa, ostat lähiruokaa ja tuet siten paikallisia maanviljelijöitä ja tilanpitäjiä. Mikä parasta saat taatusti turvallisia ja laadukkaita raaka-aineita. Viime kerralla ostin lampaantaljan Monicalta. Täydellisen valkoinen ja kiharainen talja hintaan 80 euroa. Tällä hetkellä ongelmaksi koituu se, että lapset rakastavat taljaa ja siitä kilpaillaan. Ratkaisen asian ostamalla vielä ainakin yhden taljan lisää, tällä kerralla mustan. Suosittelen Rekoa sydämeni pohjasta. Liity ryhmään! Oman kokemukseni perusteella suosittelen, että kirjoitat ostoksesi hyvin muistiin. Se helpottaa, kun noudat tilauksiasi. Minulla oli hiukan hankaluuksia löytää myyjät pimeällä torilla. Tosin jo toisella kerralla löysin helposti.  Muita Rekon kautta tilattavia tuotteita  ovat muunmuassa lihat, viljatuotteet, hunaja, tyrnimarjaglögi, marjat, juurekset, vihannekset, perunat, villalanka ja lampaantaljat. Mieheni haaveilee joulukalkkunasta, sellaisenkin tilaaminen olisi mahdollista Rekon kautta. 

/Kiitän Kirsiä todella merkityksellisestä kommentissa HOLTITTOMAT KYYNELEET postaukseni alla. Tuon kaltaisella kommentilla jaksaa taas pitkälle! Kiitos! Muutenkin toivon, että postaus osuu heidän silmiinsä, jotka ovat menneet rikki. Rakkautta!/

6 kommenttia

 1. Itse olen tutustunut tähän aiheeseen jo tovi sitten töiden kautta, tosi hyvä, että saatiin tuon ringin pysäkki Vaasan keskustaankin. En vielä ole tilannut mitään, kunhan saamme muutettua ja vähän paremmat säilytystilat ja pakastimet, niin sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ihan huippu et mekin saadaan Vaasassa hakee :)

   Poista
 2. Olen niin monesti ajatellut tehdä tilauksia, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Voiko tuotteita ostaa myös paikanpäältä, ilman tilausta?
  Niin ihanan näköinen lampaantalja! Tiedätkö onko lampaantalja ekologisesti käsitelty? Sellainen olisi nimittäin joululahjatoiveenani tyttärelle! :)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  t.Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Suosittelen tilaamaan <3 Tuotteet on tilattava ensiksi FB-sivun kautta eli kauppiaat tuovat mukanansa vain ennakkoon tilatut tuotteet :) Voi nyt en osaa sanoa lampaantaljasta onko ekokäsitelty....olettaisin...kannattaa liittyä ryhmään ja kysästä Monica Ek nimiseltä ihmiseltä joka taljoja myy :) Ostan itse vielä yhden mustan :) Terkkuja Heidille!

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Pitää nyt tosissaan skarpata ja tehdä tilauksia, tämä on niin mainio juttu ja tällaista toimintaa haluan mielelläni tukea! :)

   Poista
  3. Ole hyvä <3 Kyllä! Tällasta mainostan joka käänteessä on niin hieno homma:) Terkkuja!

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne