Bird By Bird, yksi asia kerrallaan

4. tammikuuta 2015

Pajunoksat sisustuksessa

Sanonta "Bird By Bird" liittyy seuraavaan tarinaan. Kuten tiedätte tykkään Facebooksivustosta BECOMING MINIMALIST. Todella inspiroivia juttuja. Sivuston ylläpitäjä Joshua Becker kertoi joitakin aikoja sitten ANNE LAMOTTIN KIRJASTA BIRD BY BIRD. Kirjan titteli on saanut alkunsa kirjailijan veljestä kertomasta tarinastaan. Poika oli kymmenen vuotias ja saanut tehtäväkseen piirtää lintuja. Paperin palautuspäivä läheni ja pieni poika koki hankaluutta tehtävän valmiiksi saattamisessa. Poika pyysi kyyneleet silmissään isältänsä apua, kuinka saada tehtävä alkuun ja loppuun. Tähän isänsä totesi "Bird by bird, buddy. Just take it bird by bird". Toisin sanoen tämä tarkoitti, että ei kannata ajatella kokonaista paperia täynnä lintuja. Piirrä yksi lintu, tee se valmiiksi ja siirry eteenpäin. Tähän isä totesi vielä "And son? Do it now." Jos osaat englantia, suosittelen lukemaan jutun kokonaisuudessaan TÄÄLLÄ!
Miten helppo ja yksinkertainen ohje. Aloita yhdestä asiasta ja siirry seuraavaan. Tässä kohden mietin esimerkiksi kodin järjestämistä ja tavaroiden minimointia. Ihmisellä on taipumus nähdä "vuori" asioita. Näet helposti vain kaiken tekemättömän. Liian monta asiaa yhtä aikaa lamauttaa mielen. On vaikea päästä alkuun. Elämme vuoden 2015 ensimmäistä kuukautta. Ihmiset aloittavat uusia harrastuksia ja tekevät lupauksia. Minä haastan simppeliin vuoteen 2015. Yksinkertaisen elämän luominen on helpompaa kuin uskoisi. Aloita! Etsi kotoasi ongelma kohta. Aloita pala palalta, yksi tavara kerrallaan. Pohdi tarkkaan onko tavara tarpeellinen ja käytetäänkö sitä. Näillä puheilla aloitan uuden sarjan "Yksinkertaisempi vuosi". Käsittelen joka kuukausi minimalismiin ja yksinkertaisempaan elämään liittyvän aiheen. Tervetuloa lukemaan! 

4 kommenttia

  1. Intressant! Din blogg ger så mycket inspiration. :)

    VastaaPoista
  2. <3 Hyvä Johanna !!

    Mielenkiintoista. Mulla on täällä menossa samansuuntaiset kuviot. Olen aloittanut asian hiljaa hiiskumatta kenellekään. Tunnustellut. Ja nyt miettinyt, että saattaisiin siitä sanasen blogiinkin kirjoittaa. Mielenkiinnolla seuraan tätä. Ja sitä sun FB-sivua.

    VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne