Talomme pohjapiirrustus / 100 NELIÖTÄ kompaktia asumista ja uusia suunnitelmia

3. helmikuuta 2015Pohjapiirrustus
sisustusaiheinen kuvakollaasi

Joskus, joku en muista kuka, halusi nähdä kompaktin asuntomme pohjapiirrustuksen. Tänään jaan sen sinulle. 100 neliötä, kuusi henkilöä ja kaksi kissaa. Elämme kompaktisti pienessä erillistalossa. Kuten pohjapiirrustuksesta voitte nähdä, ei meillä ole hukkaneliöitä. Tällä hetkellä vanhimmalla tytöllämme on oma huone [kuvassa kaikista eniten vasemmalla]. Toiseksi vanhin ja herra Hoo jakavat keskimmäisen makuuhuoneen. Minä, hulkkini ja Judit majoitumme kolmannessa makuuhuoneessa [kuvassa eniten oikealla]. Askarteluhuone toimii tällä hetkellä leikki/tietokonetilana. Oma työpisteeni sijaitsee olohuoneen yhteydessä. "As we speak" suunnittelen muuttavani järjestystä. Samassa yhteydessä maalaamme pintoja ja loput katoista valkoisiksi. Olemme siis maalanneet kattoja valkoisiksi. Ne ovat olleet alunperin läpikuultavat valkolakatut. Uudessa suunnitelmassa vanhimmat tytöt saavat omat huoneet ja herra Hoo jakaa Juditin kanssa nykyisen askartelutilan. Mieheni työpiste siirtyy askarteluhuoneesta meidän makuuhuoneeseen. Itseasiassa en haluaisi makuuhuoneeseen työpistettä, mutta näillä neliö määrillä on tämän kokoisen perheen tehtävä kompromisseja. Helmikuun lopussa lähdemme Ikeaan ja teemme muutamia hankintoja. Kutsun teidät seuraamaan projektiani. Toteutan kaiken siinä tahdissa, kun aikatauluni sallii. Jaan postauksieni yhteydessä vinkkejä kalustamisen ja järjestyksen suhteen. Jos sinulla on kysymyksiä, kysy! Vastaan ja annan mielelläni vinkkejä! 


/Nootti veljelleni: Pian maalataan! Tulen ottamaan tiloista ennen ja jälkeen kuvia eli kivoja muutoksia luvassa. Nyt lenkille! Ajöss!/

15 kommenttia

 1. Meillä on 86,5m2 ja 4 hlöä, lastenhuone tuntuu ahtaalta ja pojat tarvis omaa tilaa kun toinen haluaa yövaloa ja toinen ei ja seuraavana iltana toisin päin.. :P Ja jos saisi läksyrauhaa enemmän. Teillä on kiva koti, ihana ja valoisa. Miten ihmeessä te pärjäätte yhdellä vessalla? :D Me ollaan katseltu asuntoja täällä päin ja yksi kiva pienehkö omakotitalokin olisi ollut, mutta vain yksi vessa. Ehkä niitä pystyisi lisäämään remontin yhteydessä..en tiedä.. Ja jotenkin olen ihastunut tähän kahdessa kerroksessa asumiseen. Makkarit kun on yläkerrassa niin iltaisin on kivaa omaa rauhaa alhaalla kun lapset nukkuu. :) Tänne muuttaessa ensin ajattelin että olisi vaikeaa kun oli taapero ja vauva tulossa, mutta hyvin on mennyt ja yksitasoiseen en mielellään enää muuttaisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on pärjätty yhdellä vessalla....ihme kyllä ;) No toisaalta mulla on meikkauspiste eteisen kulmalla ja aineet siis siinä....hiukset kuivataan samassa paikassa ...eli vessassa käydään vaan you know :) Kahdessa tasossa on just tuo hyvä puoli et saa rauhotettua jomman kumman kerroksista. Me asuttiin ennen kahdessa kerroksessa...oli muuten mieletön etu kun teki yötöitä...sai nukkua alakerrassa rauhassa :)

   Poista
 2. Oletteko koskaan ajatellut seinän purkaamista/avaamista oh:n ja at:n välillä? Me hankittiin 100m2 talo josta nyt on tulossa 135m2 talo tästä syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kiva, mutta autotalli on niin huonossa kunnossa...melkeen pitäs pistää maantasalle ja rakentaa uusi. Tämä on muuten taloyhtiö eli tollaset muutokset pitäs viedä pidemmän kaavan kautta jos edes olis mahdollisia luvallisesti... Terkkuja Andylle :)

   Poista
  2. Yep, ymmärrän. Mekin jouduttiin säätämään aika paljon vaikka omakotitalo. Mutta nyt remontissä täys vauhti päällä ja hyvä tulee. Meillä oli juuri samanlainen tilanne kuten teillä, eli oh oli at:n vieressä. Nyt kun puretaan seinä niin tehdään autotallista keittiö joten keittiö ja oh samassa tilassa, yhteensä 57m2.

   Poista
 3. Mä rakastan compact living ja näppäriä järjestelyitä! Meillä 5henkee 76 neliön neliössä eikä oo yhtään liian nafti ku neliöt on hyvin sijotettu ja vessojakin on kaksi ;)

  jään innolla odottamaan tuloksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, mäki tykkään et mielummin liian vähä tilaa kun liian paljo ;) Terkkuja <3

   Poista
 4. Kiva lukea kaikkien kommentit suht tiiviistä asumisesta :) Nostan hattua! Meillä on n.90neliöö ja kolmestaan asutaan _vielä_ vaan siitäkin huolimatta 54neliön laajennus on aluillaan. Tää rintsikka kun on malliltaan sellanen ettei juurikaan isoja huonemuutoksia tehdä..Oma kummi asu muuten aikoinaan about 20 vuotta viiden hengen perheensä kanssa 54neliön kaksiossa - silti siellä käydessä ei koskaa tuntunu ahtaalle :D Luultavasti kun ei tarvinnu ite asua siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Aivan, ennen vanhaa asuttiin tosi pienissä tiloissa...nykyään ollaan menty toiseen ääripäähän...pitäs olla niin armottomasti neliöitä. Tämä on kyllä hyvin suunniteltu ja ei tunnu ollenkaan tukkoselta. Tähän vaikuttaa tietty tämä minimalistinen tyyli ja tavarattomuus :) Terkkuja Sirpalle <3

   Poista
 5. Hyvä pohja teidän kodissa, kompakti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä pohja mahdollistaa täällä asumisen :) Terkkuja Sarpille <3

   Poista
 6. On kyllä näppärä ja kompakti pohja teillä. :) Kivaa, jään odottelemaan sinun muutospostauksia :)

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne