Vaikeat värivalinnat, kotimainen maali ja vihjeitä sävyjen valintaan

10. helmikuuta 2015

Kotimainen harmaasävyinen kalkkimaali

Country French kotimainen kalkkimaali

Asiaan! Värien valitseminen sisustuksessa voi olla joko äärettömän helppoa tai sitten armottoman vaikeaa. Jos sinulla on vahva tietoisuus siitä mitä haluat valinta automaattisesti helpottuu. Itse olen sen sortin ihminen, joka tietää yleensä melkein heti millaista haluaa. Olen vahvan vision ihminen. Ajatukset syntyvät pääni sisällä ja pystyn sieluni sisustajan silmin näkemään usein jo valmiin lopputuloksen. Olen juuri solminut uuden blogiyhteistyön COUNTRY FRENCHIN kanssa. Kyseessä on yritys, joka myy turvallista ja ympäristöystävällistä Ulvilassa valmistettua sammutettua kalkkia  sisältävää maalia. Perehdyn aiheeseen paremmin, kun pääsen kokeilemaan. Sillä aikaa voit tutustua maalin ominaisuuksiin TÄÄLLÄ! Tilaamani sävy on INKIVÄÄRI ja maalaamme sillä toiseksi vanhimman tytön huoneen. Raportoin projektin huolellisesti ja kerron omat käyttökokemukseni maalista. Tuskin maltan odottaa! 

Muutama asia, joka on hyvä muistaa sävyjä valitessa:

Tarkastele maalattavaa tilaa. Huomio sen koko, valoisuus, käyttötarkoitus ja jo olemassa olevat huonekalut. Omasta mielestäni pieni huone on hyvä maalata vaaleilla sävyillä. Muistan, kun vuosia sitten tapetoimme melko pienen makuuhuoneemme tumman ruskealla tapetilla. Huone tuntui entistä pienemmältä. Vaaleat ja valkoiset sävyt tekevät päinvastoin. Ne saavat aikaan tilan tunteen. Toisaalta säännöt on tehty rikottaviksi. Jos pieni huone on valoisa, voit hyvin käyttää myös tummempaa sävyä. Kylmät sävyt loitontavat ja lämpimät lähentävät. Makuuhuoneeseen on hyvä valita pehmeä ja rauhoittava sävy, kun taas leikkihuoneeseen kannattaa valita heleämpiä ja kirkkaampia sävyjä. Työhuoneeseen sopivat inspiroivat ja innoittavat värit. Jos sinun on hankala valita värejä juttele ja pohdi asiaa jonkun toisen kanssa. Sisustusasioiden spekuloiminen avartaa. Saatat inspiroitua kokeilemaan sellaista, jota et itse olisi huomannut ajatella. Värejä ja maaleja on todella paljon. Valitse ensimmäisenä sopiva tuote käyttötarkoitukseesi. Keskity vasta sen jälkeen sävyihin. Valitse aluksi kolme potentiaalista väriä. Mieti miltä ne näyttäisivät seinillä. Paras tapa, jos haluat olla todella varma valinnastasi, on ostaa pieni määrä maalia  ja maalata sillä vaikka pieni levynpala. Kannattaa  myös muistaa, että väri joka kartassa näyttää vaalean ruskealta, saattaa koko seinälle maalattuna ollakin paljon tummempi. Kuvat hämäävät. Blogitekstini alapuolella löydät muutaman hyvän linkin aiheesta. Yksi linkeistä on englanninkielinen videoklippi. Linkeistä saattaa olla sinulle hyötyä!  Mukavaa Tiistai-iltaa! Lähden sauvakävelylle! Kuvat: Coutry French.


/EDIT: Korjasin tekstiä, sillä maali ei ole täysin kalkkimaali. Aine sisältää kalkkia vähemmän, kuin kalkkimaali.  Tämä tekee aineesta entistä turvallisemman. Lopputulos pitäisi kuitenkin olla samankaltainen. Minä testaan, te katsotte. Virne./ 

Lähetä kommentti

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne