Sisustusbloggareiden kisat. Kuka maalasi seinänsä tummaksi ensin?

17. maaliskuuta 2015

tummasävyinen sisustus

graniitinharmaa seinä

Käsittelen värisota-aiheen henkilökohtaisesti omilla ajatuksillani höystäen. En nosta esiin yksittäisiä bloggareita. Lyhyesti valaistuna, kiista sävyistä syntyi ruotsalaisten sisustusbloggareiden ja heidän lukijoidensa kesken. Sisustusmaailmassa puhutaan, että valkoiset kodit ovat "out". Tähän asti valkoinen sekä mustavalkoinen sisustaminen ovat olleet erittäin suosiossa. Sisustuksen tulevaisuus näyttää tummalta. Sävyt syvenevät ja värit tummuvat. 
Kuka maalasi seinänsä tummaksi ensin? Ruotsalaisilla sisustusbloggareilla tuntuu olevan äärettömän kova kisa siitä, kuka tuo esiin jotain sisustukseen liittyvää makeeta ensimmäisenä. Itseasiassa, ruotsissa melkein 9-vuotta asuneena, ymmärrän asian. Se kansa nimittäin vertailee itseään toisiinsa aikalailla. En puutu suomalaisten sisustusbloggareiden hommiin, mutta voin  kuvitella että tämän kaltaista kilpailua löytyisi myös suomalaisten bloggareiden keskuudesta.
Itse olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että kaikki on jo nähty! Kahlaan päivittäin PINTERESTIN IHMEELLISESSÄ MAAILMASSA ja totean kaiken olevan nähtyä! Minun on äärettömän vaikea ymmärtää, että bloggari kieltäytyy esimerkiksi kertomasta valitsemaansa värikoodia lukijalleen. Minkä takia sitä ei voisi kertoa? Jokainen koti ja sisustus on aivan omanlaisensa, vaikka joku seinä olisi samalla sävyllä maalattu kun toisen. Miksi olla "muka ensimmäinen" vaikka hyvin todennäköisesti ei sitä ole? Olen aloittanut oman blogini pitämisen nimenomaan inspiroidakseni muita. Luulen, että jokainen bloggari väittäisi motivaatiokseen toisen ihmisen inspiroinnin? Eikö? 
Minulle on aivan sama onko jokin asia sisustuksen liittyen "in" tai "out", jos se vain miellyttää silmääni. Yhtälailla sama on, vaikka tuhannella ihmisellä olisi saman värinen seinä kuin minulla. Sisustustrendejä seuraan mielenkiinnosta alaa kohtaan. En valitse värejä tai asioita sen mukaan ovatko ne muodissa vai ei. Veljeni uskalsi aikoinaan väittää toisin. Selitin hänelle jo kauan sitten, että visuaalisen ihmisen silmä muokkautuu näkemänsä mukaan. Selailen Pinterestiä ja bongailen sisustukseen liittyviä asioita. Omat mieltymykseni muodostuvat kaikesta ympärillä näkemästäni. Tyyliini sekoittuu sekä omia, että muiden ideoita. Kuka omistaa idean, joka on nähty maailmalla jo kauan sitten? Kuka pantentoi idean arkarrella paperikukka? 
Sävy, jonka ruotsalainen bloggari "ensimmäisenä" maalasi seinälleen oli jo kauan sitten bongattu tanskalaisissa kataloogeissa. Ei muuta! Kerro minulle ajatuksiasi aiheeseen liittyen. Kommenttiboxi on auki! 

/Itseasiassa tämä aihe on helposti rinnastettavissa muotibloggareille. Luulen, että samoja kisailuja käydään myös villakangastakeista ja siitä, kuka keksi ensimmäisenä sipaista huulilleen korallin väristä huulipunaa./


18 kommenttia

 1. Hahha mä oon edelläkävijä ja kerrankin meidänkin koti on "muodissa" tummine seinineen! :)♡ ;)

  VastaaPoista
 2. Heh, mahtava teksti. Olen samaa mieltä, että moni juttu on tehty aiemmin (varsinkin seinämaalien suhteen), kuten myös vaatetrendit, jotka toistavat itseään vuodesta toiseen. "Kuka eka?" kisaa ei siis kannata pelata. Blogeista on eniten hyötyä, kun haet tietoa ja jakamisen taito on silloin valttia - varsinkin kun etsit tiettyä maalisävyä, oli se sitten valkoista tai tummaa ja joku suostuu jopa jakamaan sen :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juuri näin. Itse oon aina ollu niin oman tieni kulkia...teen mikä kivalta vaikuttaa ja jaan senkin :) Terkkuja Emilialle <3

   Poista
 3. Amen! Hyvä teksti Johanna! Toden totta, mitä väliä kuka keksi ensin tai tekeekö joku samaa perässä.. Tai whatever, kaikki kun tosissaan on jo lähestulkoon joku kuitenkin jo keksinyt :) suottako sitä kisamaan!

  VastaaPoista
 4. Olisipa kamalaa jos meille Suomeenkin tulisi samantapaista kiistaa! Ihan kummalliselta kuulostaa.

  Ja toisaalta, esim. Annaleena's hem -blogissahan on nyt tosi paljon valkoista - onko hän sitten jo kaikkia muita edellä...? ;) Ja Lotta Agaton taisi kirjoitella, että värikausien jälkeen tulee aina kaipuu neutraalimpaan suuntaan, sykleissä menee.

  Itse olen pyrkinyt siihen, että kerron blogissa mistä olen alkuperäisen idean saanut ja linkitän inspiraation lähteeseen. Se tuntuu minusta reilulta. Toisaalta joskus voi käydä niin ettei enää muista mistä alkuperäinen idis tuli tai sitten se muovautuu eri lähteistä, joten krediittiä ei voi antaa. Ja kai sitä tulee joskus keksittyä jotain itsekin. :) Iloa minulle tuottaa se jos voin auttaa muita tai antaa vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, niin mäki kerron jos on jostain tietystä paikasta löytäny idean ja ihan selkeesti sieltä bongattu :) Se kuuluu asiaan. Sellanen harmittas kyllä jos on ilmiselvä idea varastettaisiin ja seuraavana päivänä oma ystävä bloggais sen omanaan ;)

   Poista
 5. Ääääääh! Me laajennetaan, meille tulee vauva, me rakennetaan siinä samalla 54 neliöö lisää tilaa, me pyritään tekemään se todella budjetti hallussa mentaliteetilla ja niin että ratkaisut kestää aikaa - toivottavasti! En tod.lähde vuoden päästä uusimaan tapettia tai maalia, oli miten trendikästä tahojaan :D Mutta joo, onneks en oo niin törmänny täällä tuohon kilpailuun ( tai luen "vääriä" blogeja joissa em moista hoksaa ) , toki muutaman kerran on saanut miettiä, että kehtaakohan sitä, kun joku just teki melkeen niin kun meinasin..Toisaalta moni blogikoti sisältää niin paljon samaa/ saman tyylistä kamaa, jotta onko oikeesti väliä kuka keksi ensin ja mitä? :) Itteäni ei haittaa, jos jotain superkivaa löytyy niin jakoon vaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan...kuka keksi mitä ;) Ja blogeista sitä inspistä just bongataan...ja ihan taatusti on samoja ratkaisuja, mutta ei ne samalta näytä....kun asunnot ja tavarat on aina erilaisia :) Terkkuja Sirpalle! <3 Onnea vaavista <3

   Poista
 6. Onpas muuten kivannäköisiä tummia seiniä... Poju voisi tykätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, meillä onkin jo tummentunu jokin aika sitten ja vieläkin aion muuttaa tätä olohuoneen lookkia ;) Terkkuja Nonnalle! <3

   Poista
 7. Mä oon tässä jo vähän odoellutkin uusia tuulia.. Tykkään kovasti loft sisustuksesta, joka monasti on aika tummanpuhuvaa, joten ootan innolla ! toi B&W on kyl iha jees, mutta kyllästyn niin helposti että alkaa jo riittää :DD Mutta niitä sisustuksia saa varmaan vielä pari vuotta kattella kuitenkin.. ;)

  Ihania kuvia ! sun blogis on aina niin tyylikkäät kuvat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mäkin olen odottanut muutosta a tehnyt sitä osittain itsekin jo :) Juu, ja yleensä sisustus muuttuu normaaleissa kodeissa melko hitaasti...tulee siis viiveellä eli tämä tumma tai pehmeämmät sävyt luulisin näkyvän vasta parin vuoden kuluttua ;)

   Poista
 8. Hyvä teksti! Mä olen joskus huomannut selitteleväni jollekin jotain hankintaa ihan siitä syystä, että toinen osapuoli on nähnyt sen jossain blogissa... Sain esimerkiksi kuulla joskus kotimme "blogimatoista". Mulla nousi vähän karvat pystyyn. Mä kun olin ostanut maton (ison ja pienen Randin) ihan vaan siksi, koska ulkonäkö/materiaali/hinta kohtasivat. Ja en ole kyllästynyt. Lienee tärkeitä olisi tehdä kodistaan sellainen, joka itseään mielyttää ja unohtaa se "mitä kaikilla muillakin on".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Omalla tyylillä ja omia mieltymyksiä kuunnellen ja toteuttaen...Mä karsastan "blogimatto" tyyppisiä termejä, vaikka toisaalta kait se pointti niissä on kuitenkin vain se et se on blogaissa paljon nähty ;) Terkkuja Jonnalle! <3

   Poista
 9. Hyvä Johanna. Taas kiinnostava teksti. Sä se osaat laittaa sanasi oikein ♥

  Joo on tää kyllä hassu (blogi)maailma. Mun mittapuulla kukaan ei todella voi olla se ensimmäinen ellei ole kyse pantetoidusta keksinnöstä. Kaikken muun on joku jossain jo kokeillut. Kumpa jokainen vaan menisi sillä mikä mielyttää omaa silmää. Saisi onnellisena asua omanlaisessaan kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura <3 Juuri näin <3 Terveisiä <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne