Kodintekstiilit osa 1. Näin ripustat verhosi kuudella eri tavalla / verhojen peruskiinnitysmenetelmiä

22. huhtikuuta 2015


verhoon ommellut kiinnityslenkit

Verhon tarrakiinnitys
rypytysnauha ja tarrakiinnitys verhoihin
Verhojen rypytys
Verhon kiinnitys perus kujalla
verhokuja tangolle
verhojen hotellirypytys
kuusi tapaa kiinnittää verhot


Eilen ompelin koulussa esimerkkejä siitä, kuinka verhot voidaan kiinnittää. Itse kuulun tällä hetkellä siihen ryhmään, joilla verhoja ei juurikaan ole. Tähän on kuitenkin tulossa muutos ja verhoton kausi taitaa omalta osaltani olla ohitse. Ensimmäisen kuvan "lenkkikiinnitys" kuuluu suosikkeihini. Ruotsin   ÅHLENS on loistava esimerkkikauppa monipuolisesta verhovalikoimasta. Heiltä löydät todella monen tyyppisillä kiinnitysmenetelmillä varusteltuja verhoja. Lenkkikiinnitys on hyvin yleinen ruotsalaisissa kodeissa. Metallisia pikkunipsuttimia ei juurikaan käytetä. Toisessa, kolmannessa ja neljännessä kuvassa näet mallit erinlaisista rypytysnauhoista, jotka olen ommellut kankaaseen. Luonnonvalkoiseen kankaaseen kiinnitetyssä nauhassa on mahdollisuus sekä nipsu että tarrakiinnitykseen. Tarrakiinnitys on minulle täysin vieras, en ole kokeillut. Seinään kiinnitetään tarran vastapuoli ja verhot kiinnitetään siihen. Kuullostaa helpolta ja litteältä kiinnitykseltä. Naruista vetämällä saa aikaiseksi systemaattisen rypytyksen. Viidennessä ja kuudennessa kuvassa näet yleisen kujakiinnityksen. Leveä nauha ommellaan kiinni verhon ylälaitaan. Tangon voi pujoittaa tangon läpi kahdella eri tavalla. Seitsemännessä kuvassa olen havainnolistanut "hotellikiinnityksen". Kankaaseen ommellaan leveä nauha. Nauhassa on välit joihin voi pujoittaa metallisen "haravakoukun", oma keksimä nimitys kyseiselle vekottimelle. Esimerkiksi KIRSCHILTÄ löytyy tankoja joihin kuvan koukku menee suoraan. Viimeisessä kuvassa vilahtaa yksinäinen "purjerengas". Purjerengaskiinnitys on suhteellisen helppo toteuttaa, vaikka osa pitää sen toteuttamista hankalana. 

"Verhomaailma" on iso. Kiinnityskonsteja on näiden lisäksi todella monia. KIRSCHILLÄ on muuten mainiot sivut. Löydät niiltä armottomasti informaatiota verhoista. Sinulle sopivan lopputuloksen ratkaisee kuitenkin se kuuluisa "maku". Omat kiinnitysmenetelmäsuosikkini ovat lenkit ja peruskuja. Myöhemmin esittelen hiukan erilaisempia vaihtoehtoja. Niitäkin löytyy. Odotan parhaillaan pakettia. joka sisältää pellavaa. Koska olen oman sisustuselämäni tuulihattu ja takinkääntäjä muuttuikin suunnitelmat nojatuolin uudesta kankaasta. BERTIL CHARCOAL vaihtui ASTRID NATURALIIN, tuosta noin vain! Minua ei sido mikään!

/Koko postaus on täysin maksamatonta mainosta, asioita joita olen ostanut puhtaasti omalla rahallani. Ei muuta sanottavaa! Edelleenkin, jokainen mainos blogissani on merkitty postaukseen. En tule  jatkossakaan ilmoittamaan "ei maksettuja" mainoksia! Luotan, että sinä luotat!/

Lähetä kommentti

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne