Parhaat vinkit blogikuvaukseen / Blogikuvauksen arki

26. huhtikuuta 2015

hassu lapsi

eukalyptuksen oksa

Sunnuntai! Vettä sataa ja me yskimme. Sairastuvalla eletään hitaasti. Minun lisäkseni sairaina ovat kolme neljästä lapsesta. Viikon tauti harmittaa, sillä minulla on meneillään luova kausi. Inspiraatiota riittäisi vaikka mihin, mutta kunto ei vielä kestä. Olen tosin pystynyt istumaan koneellani ja kirjoittaa blogiposteja. Muutaman kuvankin olen ottanut. Tänään pohdin blogikuvauksen arkea ja elämääni kameran kanssa. 

Rakastan kuvaamista! En tykkää teknisistä asioista, vaikka niitä pakosta joutuukin välillä miettimään.  Edelleen vahvimpana muistona ja inspiraationa kuvaukseen liittyen mieleeni muistuu ihanan KIRSIKAN blogikuvauskurssi Vaasa-Opistolla. Kurssilta mieleeni jäi niin paljon muutakin blogin visuaaliseen toteuttamiseen liittyen. Tulet vielä näkemään jänniä juttuja, sen lupaan! VANHA POSTAUKSENI KURSSISTA, KLIK!

Blogikuvauksen arki on tämän kokoisessa perheessä oma lukunsa, kuten kuvista näet. Tuo pieni nenä ja söötti otsa osuvat kuviini melko usein. Joskus taustalle unohtuu keinuhevonen, johdot tai kasa vaatteita. Ennen halusin kuvistani tyhjiä. Halusin vain kuvattavan asian näkyvän. Nykyään on toisin. Etsin mielelläni uusia mielenkiintoisempia kuvakulmia, sellaisia joissa näkyy muutakin. Opettelen tätä vasta. Sunnuntain ja aavistuksen paremman olon kunniaksi jaan muutaman oman vinkkini blogikuvaamiseen liittyen. Ole hyvä!

Keksi uusia kuvakulmia! 

Kuvaa alhaalta ylöspäin, makaa lattialla ja kuvaa esimerkiksi viherkasvisi alakautta. Kuvaa ylhäältä alaspäin, kiipeä tuolille tai hanki teline. Viherkasvillasi on monta yksityiskohtaa. Näet ne, kun tarkastelet sitä eri suunnilta. Kokeile jokaista mahdollista suuntaa! Asiat alkavat näyttämään jänniltä! 

Ole rohkea ja kokeile kaikkea!

Testaile valotusaikoja. Kokeile teoreettisesti sopimatonta vaihtoehtoa, joskus se saattaa näyttää hauskalta. Älä kangistu kaavoihin. Kaavat eivät ole luomisen kannalta hyvät. Ompelussa, matikassa , fysiikassa ja muutamilla muilla osa-alueilla kaavat tosin ovat välttämättömät. Esimerkkinä kokeilustani kuvata suoraan auringon kirkkaaseen vastavaloon löydät kuvia VANHASTA POSTAUKSESTANI "VALO" KLIK!  Joskus myös hämärässä otettu kuva on kiva.

Tee kollaaseja ja käytä kuviasi monipuolisesti!

Itse tykkään seurata blogeja, jotka ovat monipuolisia kuvien ja sisällön suhteen. On tylsä katsella kuvia, jotka on otettu aina samasta paikkasta, samalla tyylillä ja asetuksilla. Blogi on mainio paikka luoda! Kuvakollaaseja on helppo tehdä! Kaksi kätevää ilmaista ohjelmaa ovat PICMONKEY ja Photoscape. Molemmissa on mahdollisuus saada maksamalla lisää ominaisuuksia. 

Keskity ja näe vaivaa! 

Ota kuvasi huolella! En tosin ole paras esimerkki tästä, sillä joskus kuvaan vauhdilla. On kuitenkin paras ottaa kuva niin, että se on valmiiksi hyvä ja tarkka. Ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat ovat käteviä, mutta niillä ei valitettavasti voi parantaa kaikkea. 

Kuvat ovat tärkeä osa blogiasi, joilla värität kertomasi! Satsaa niihin! 

animaatio gif


Lähetä kommentti

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne