Vinkit ja neuvot kalkkipitoisella Country French maalilla maalaamiseen

7. huhtikuuta 2015

Country french ekologinen maali

country french värikartta
Country french värikartta vaaleat sävyt

/Sponsoroitu postaus COUNTRY FRENCH/ Mukavaa Tiistai-iltaa! Asiaan! Olen saanut lukuisia kysymyksiä kalkki/kalkkipitoisilla maaleilla maalaamiseen liittyen. Kirjoitan siis kattavan postauksen omista kokemuksistani aiheeseen liittyen ja annan käytännön vinkit maalamiseen. Olen maalannut COUNTRY FRENCHILLÄ yhden lastenhuoneen ja olohuoneen/keittiön seinän. Tulokset ovat loistavat!

Millainen on Country French maali? Tuote sisältää vähäisen määrän sammutettua kalkkia. Maalipinnasta tulee luonnollinen ja hengittävä. Maali ei missään vaiheessa vapauta huoneilmaan haitallisia ainesosia. Mikä parasta tuote on ekologinen ja kotimainen. Jauhe toimitetaan pienissä pusseissa, kierrätetyissä pahvipakkauksissa. Tuote ei sisällä keinotekoisia side-tai lisäaineita eikä luovuta ilmakehään haitallisia päästöjä. Country Frechillä saadaan aikaiseksi sama tulos kuin kalkkimaalilla. Tuote poikkeaa edukseen kalkkimaaliin verrattuna siinä, että sen päälle voidaan maalata suoraan tavallisella maalilla, kun taas puhtaan kalkkimaalin pinta on hiottava tai maalattava pohjamaalilla ennen uutta käsittelyä toisella tuotteella. 

Miten maali sekoitetaan? Maalijauhe on pakattu pieniin Minigrip-tyyppisiin pusseihin. Yksi pussillinen jauhetta sekoitetaan huolellisesti 6 desilitraan vettä. Jotta pigmentit saavat tekeytyä kunnolla, kannattaa maali sekoittaa muutama tunti ennen maalaamista. Sävyllä LAAVA maalatessani sekoitin värin jo edellisenä iltana. On äärettömän tärkeää, tasaisen tuloksen saavuttamiseksi, sekoittaa jauhe veteen huolellisesti ennen maalausta ja muutaman kerran myös maalauksen aikana. 

Miten/millä maalataan? Maalata voit joko telalla tai isolla pensselillä. Telalla tuloksesta tulee tasainen, kun taas isolla pensselillä pinnasta tulee eläväisempi. Pensselillä voi sutia kahdella tapaa joko sikinsokin tai systemaattisesti tasaisin vedoin ylhäältä alas. Itse valitsin sikinsokin sutimisen, koska halusin nimenomaan eloisan ja hiukan epätasaisen tuloksen. 

Tärkeää: Maalattavan pinnan laatu vaikuttaa siihen, kuinka monta kerrosta sinun on maalattava. Jos pohja on kiiltävä ja liukas saatat joutua maalaamaan kolme kerrosta. Jos taas pohja on valmiiksi  matta tarvitset todennäköisesti vain kaksi kerrosta. Pohjatyö on tylsä homma, mutta niin tärkeä. Puhdista liat ja pölyt ja pakkeloi epätasaisuudet. Aloita maalaamalla kaikki maalattavat pinnat ripeään tahtiin kerran läpi. Anna kuivua noin tunti ja maalaa toinen kerros reippaasti läpi. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että maalilla ei kannata paikkamaalata jälkeenpäin vaan alue on maalattava kokonaisuudessaan. Country French maali kuivuu nopeasti. Maalattu pinta on kosketuskuiva 1/2-2 tunnissa, mutta lopullisesti kuiva noin 1-4 viikossa. 

Sävyjen valinta on hiukan hankalaa. Ensinnäkin kivoja sävyjä löytyy monia. Valinta saattaa olla siis  vaikea ellet ole varma mitä haluat. Tietokoneruutu vääristää ja totesin, että parhaiten sävyn näkee  oikeasta paperisesta värikartasta tai kuvista joissa useampi väri näkyy vierekkäin [esimerkkinä MUSTAT SÄVYT] Itse olen ihastunut tuotteeseen. Tulos on kaunis ja maalaaminen helppoa. Ekojohannan mieltä erityisesti lämmittää tuotteen kotimaisuus ja ekologisuus. Jos sinulla on kysyttävää, kysy! Omistan CF värikartan eli jos kiinnostuit ja asut vaasassa, lainaan sitä mielelläni. Luulen, että kartan voi myös tilata suoraan yritykseltä! Kiitos COUNTRY FRENCH! Annan 10 pistettä!

/Terveiset sinulle ihana, joka moikkasit minua kirpparilla tänään ja kerroit lukevasi blogiani. Piristi aivan älyttömästi! Kiitos!/

8 kommenttia

 1. Kiitos myös sinulle, oli tosi kiva nähdä sinut ihan "livenä". Blogisi on ihanan inspiroiva ja hyvänmielinen, kuten sinäkin olit. Aurinkoista kevättä sinulle, ja jatka samaan malliin !!! :)
  Eija

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä :) Mitenköhän on, voiko tuolla maalilla maalata tapetin päälle? Sellaisen tapetin, joka kestää ns. tavallisenkin seinämaalin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tapetin päälle voi maalata, mutta valmistaja ei ota vastuuta siitä. Tapetti kun voi alkaa kupruilemaan siellä alla ja maali voi reagoida eri lailla eri matskun kanssa. Suosittelevat, että tapetti poistetaan alta ja niin suosittelisin minäkin, vaikka se onki aika hurja duuni ;)

   Poista
 3. Ihanaa, kiitos! Kokeilen tätä seuraavassa maalausprojektissa ;)
  Iloa päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! <3 Suosittelen lämpimästi <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne