Henkilökohtaista: Mitä puuhasin vuonna 2005? / Boonuksena fiiliskuvia Instagrammista

20. kesäkuuta 2015

instagram kuvakollaasi
instagram kuvakollaasi

Vuonna 2005 asuimme täällä Katrineholmissa. Meillä oli tuolloin kaksi lasta, tytöt 2,5 ja 1-vuotta. Aloitin saman vuoden syksyllä lähihoitajan/perushoitajan reilut kaksi vuotta kestävät aikuisopinnot. Ylimmässä kuvassa näette rakkaita tuon aikaisia opiskelijatovereitani. Pidämme vieläkin yhtä ja tapaamme joka vuosi. Lähin opiskeluaikainen ystäväni oli Anna kuvassa vieressäni oikealla. Olemme hyviä ystäviä edelleen. Kiitos Facebookin voimme pitää toisiimme yhteyttä välimatkasta huolimatta. 
Opiskeluni sujuivat loistavasti, vaikka minulla oli pieniä lapsia. Tytöt kävivät hoidossa paikallisessa päiväkodissa kaupungin pohjoispuolella kahtena päivänä viikossa. Ketunkolo oli tuttu ja turvallinen hoitopaikka. Toinen tädeistä oli suomalaissyntyinen Harriet. Hän oli huippu täti! Muistan kuitenkin kuinka mielessäni harmittelin, kun nuorimmainen otti ensiaskeleensa päiväkodissa. 
Valmistuin kaksi vuotta myöhemmin "undersköterskaksi". Suomalainen ei saisi kehua tuloksiaan, tai niin me opimme, mutta kehun silti. Kova työ tuotti tulosta ja kaikki päättötodistukseni arvosanat olivat parhaat mahdolliset. Muistan kuinka opettajani moneen otteeseen sanoi minulle "Johanna, du måste fortsätta...du får inte lämna här" "Du har så mycket att ge". Nämä sanat vahvistivat sitä, että hoitoala oli minun alani. 
2005 vuonna me asuimme "Bryggaregatanilla" aivan Katrineholmin keskustan tuntumassa. Asunto oli valoisa ja tilava neljä huonetta ja keittiö. Muistan tuon ajan kiireisenä, mutta onnellisena. Olin tosin välillä hyvin väsynyt opiskelujen ja lastenhoidon takia. Rullasimme leveillä Emmaljungan kaksostenrattailla. Lastenvaatteet hankin useinmiten kirpparilta ja Åhlensilta. Tähän päättyy pieni vuosikatsaus. Mitä sinä teit vuonna 2005? 

/Kiitos Aini kuvan lainasta!/

Lähetä kommentti

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne