Avautumista sisustustyyleistä ja niiden arvostelemisesta + kaksi kuvaa siitä, millaista meillä oli ennen / Tankar om inredning och att bebömma det + två bonusbilder hur vi hade det för 1,5 år sedan

11. heinäkuuta 2015

retrokoti

mustavalkoiset Marimekon tyynyt

kukka ja musta kissa

Tämä päivä vierähti työmaalla. Väsyttää, mutta halusin siitä huolimatta avautua sisustamiseen liittyvistä aatoksistani. Minua harmittaa, että ihmiset arvostelevat toistensa sisustustyylejä. Olen havainnut, että monien on erittäin vaikea ymmärtää sitä, että jokaisella on oma tyylinsä. Olen erittäin allerginen liian vahvoille ilmaisulle siitä, mikä sisustuksessa on trendikästä ja varsinkin "oikeaa". Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että oikeaa tai väärää ei ole olemassa. On vain erillaisia näkemyksiä ja makuja sisustukseen liittyvissä asioissa. Vihaan yli kaiken otsikoita "vältä näitä mokia sisustuksessasi", "nämä asiat ovat poissa muodista" tai "löytyykö kodistasi nämä kauheudet?". Meillä oli ennen mustavalkoista, nykyään värit ovat pehmeät ja utuiset. Ajat muuttuvat ja maku sen mukana. On myös sisustajia, jotka ovat uskollisia tietyille väreille ja tyyleille koko elämänsä. Kaikki on oikein! Mielipiteitä saa olla, mutta ne on mielestäni esitettävä nöyrästi. Minun sisustustyylini ei ole se ainoa oikea! Ugh! Postauksen kuvat ovat meiltä noin puolitoista vuotta sitten. 

/Kuvien verhot: MARIMEKON ISOT KIVET ja ARTEK SIENA/Idag har jag varit på jobbet. Jag är aningen trött, men vill ändå skriva en post om mina funderingar kring att inreda.  Jag tycker att det är trist då människor bedömer andras inredningstilar. Jag har konstaterat att många verkar ha väldigt svårt att förstå att alla har sina egna stilar. Jag är mycket allergisk mot starka utlåtelser om det som är rätt eller fel då det handlar om inredning. Själv tycker jag att det finns ingenting som är rätt eller fel. Det finns bara olika synpunkter och smak om inredning. Jag hatar då tidningar bland annat skriver rubriker "undvik dessa misstag", "det här är inte trendigt" eller "finns dom här hemskheterna i ditt hem?" Förut hade vi svart och vitt. Idag har vi mjuka och dimmiga toner. Tiderna ändras smaken lika så. Det finns även människor som är trofasta sina färg och stilar livet ut. Allt är rätt! Man får ha åsikter, men dom skall framföras med en ödmjuk attityd, för att min inredningsstil är inte den ända rätta! Ugh! Bilder på posten är tagna från oss ca 1,5 år sedan. 


/Gardiner på bilderna: MARIMEKKO STORA STENAR och ARTEK SIENA/

16 kommenttia

 1. Word!!! En voisi olla enempää samaa mieltä Jossuseni! Juuri niinkuin puhuttiinkin! <3

  VastaaPoista
 2. Jep. Juurikin näin, tosin itse kirjoitan silloin tällöin pilke silmä kulmassa kotimme "kauheuksista", mutta se on asia erikseen ja eri tyylillä kun mitä sinä haet postauksessasi. Annetaan kaikkien kukkien kukkia sisutuksessakin. Tykkään itse seuraillu blogikoteja laidasta laitaan. Nyt asuntomessujen aikaan vahvoihin mielipiteisiin törmää paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juuri noin :) Ja toi on tosiaan ihan eri jos puhuu omastaan pilke silmäkulmassa :D Terkkuja Sannalle <3

   Poista
 3. Viisaita ajatuksia, enpä voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi! (Ja hyvä muistutus myös itselle säilyttää avarakatseisuus ja arvostus joka ikiselle kodille, ihminenhän sitä itsekin tässä vain on. :)
  Oma sisustustyylini on kokenut melkoisen muutoksen viimeisen parin vuoden sisällä, mutta valkoinen on kulkenut mukana läpi kaikkien muutosten. "Valkoinen sisustus on sieluton", "valkoiset kodit ovat kliinisiä ja tylsiä", "kaikilla on kamala ja väritön valkoinen koti", "ketä muka voi kuvastaa kokovalkoinen koti?"... Alkuun se satutti. Eihän kukaan halua omaa kotiaan tuollaisten yleistysten ja arvosteluiden kohteeksi. Tai en minä ainakaan. Mutta jos jotain hyvää tulee vanhenemisen myötä ;) niin sietokykyä juuri tällaisille kommenteille. Enää en ota itseeni (ihan jokaisesta) arvostelusta. Rakastan meidän kotia juuri tällaisena kuin se nyt on! Ja ehkä vielä vähän enemmän, kun remontti viimein saadaan loppuun. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juurikin tuosta valkosuudesta saa usein negatiivista....ja minä minimalistina niinikään et jaa teillä on sit sellanen sairaalakoti...mutta ikä tuo varmuutta omasta tyylistä ja mieltymyksistä eikä niistä enää piittaa . Terkkuja Jessicalle <3

   Poista
 4. Nice pillow cases, loved the patterns!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes! <3 Marimekko collection. Have a great Sunday! <3

   Poista
 5. Ajattelen, että on osittain kaupallisuuden elinehto, että ihmisissä herätetään tyytymättömyyttä siihen, mitä heillä on ja käytetään ihmisten epävarmuutta hyväksi, myös sisustusmarkkinoilla. Näin saadaan ihmiset ostamaan taas jotain trendikästä...ja olemaan ikuisesti tyytymättömiä. Osittain tästä taitaa poikia se omista mieltymyksistä poikkeavan välillä kitkeräkin arvostelu.

  VastaaPoista
 6. Aamen. Usein sisustuksen onnistuminen taikka epäonnistuminen on kiinni aivan muista asioista kuin sisustuksen tyylistä. Tilan käytöstä, mittasuhteista, tasapainosta, muodoista, linjoista jne. Kaikille sisustustyyleille on paikkansa! :)

  VastaaPoista
 7. Puhut niin asiaa!! Tätä samaa itsekin pohtinut ja ärsyttää toden teolla mainitsemasi tyyppiset otsikot. Jokainen sisustakoon kuten tykkää, eiköhän se ole tärkeintä, että asukkaat itse viihtyy omassa kodissaan!

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne