Iso vaatetusongelma ja uusi tavoite, The capsule Wardrope + video / Stora klädbekymmer och ett nytt mål, The capsule Wardrope + video

24. heinäkuuta 2015

tylsät vaatteet

farkut ja musta teepaitaMinulla on ongelma, vaatetusongelma. En ole vieläkään löytänyt ratkaisua pukeutumiseeni. Ongelmani on tyhjä kaappi ja toisiinsa sopivat vaatekappaleet. Minimalismia tutkiessani olen törmannyt termiin"The Capsule Wardrope". Ajatus kiehtoo minua suunnattomasti. "Kapselikomero" tarkoittaa käytännössä sitä, että kaapista löytyy minimalistinen määrä vaatteita jotka kaikki sopivat yhteen. Sellainen vaatekomero on minun uusi tavoitteeni. Tyhjä vaatekomero ja toisiinsa epäsopivat vaatteet tuottavat ongelmaa. Siksi kuljenkin melkein aina farkuissa ja mustassa teepaidassa. Nyt tämä saa muuttua! Ugah! Postauksen video havainnollistaa "kapselikomeron" erittäin hyvin. Mukavaa illan jatkoa!

/Tsekkaa lapsen pää ensimmäisessä kuvassa. Hän heitti hiekat päähänsä juuri ennen kuin toinen lapsi otti kuvan minusta, ei kiva!/

Jag har ett problem, ett klädproblem. Jag har ännu inte hittat en lösning på det hur jag ska klä mig. Mitt största bekymmer med kläder är ett tomt skåp med få kläder som inte passar ihop med varandra. Jag har forskat kring minimalism och hittat  "The Capsule Wardrobe" och finner den väldigt fascinerande. "Kapselklädskåp" handlar om i praktiken att man har en minimalistisk mängd med kläder som alla passar ihop med andra. Så vill jag ha det! Det är mitt nya mål! Förr tillfället har jag ett tomt klädskåp och det orsakar bekymmer. Därför har jag oftast på mig jeans och en svart tröja. Ny vill jag ändra detta! Ugah! Filmklippet här ovan demonstrerar "The Capsule Closet" mycket väl. Ha en fortsatt trevlig kväll.

/Kolla huvudet på barnet på bild ett. Hon kastade sand på sig just innan det andra barnet tog en bild på mig, inte kul!/ 

12 kommenttia

 1. Joskus kannattaa lähteä ulos mukavuusalueelta ja pukea päälle jotain ihan outoa. Se piristää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla ei taida sellaista olla :D Mun pitäs oppia hankkimaan ne "tylsät" perusjutut ....vitsi kun keksiski mikä olis outoa ja vielä et sopis mulle ;) Terkkuja Terhille!

   Poista
  2. En tiedä ovatko ongelmasi niin kauhean suuria. Heität vain ilmaan joitain ajatuksia. Toivon.

   Poista
  3. Heheh, juu eipä nämä maailman mittakaavassa niin suuria ole :D

   Poista
 2. Tulin vastavierailulle - pelastit nimittäin kommentillasi iltani - meillä on kotona tunteet hieman kuumina, kun tehdään pientä pintaremppaa. Isäntä ei ole mikään hanslankari vaikka niin haluaisi uskoa - ja minä taas ylitarkastajana puutun kuulemma epäolennaisuuksiin;)
  Kiitos siis kommentistasi - ja minä olen ihaillut tuota sinun yksinkertaistamisprojektiasi jo pitkään - itselläni se on vasta alullaan enkä kuvittelekaan, että edes lähelle sinun kotisi rauhaa (se minusta sinun kodissasi näkyy) tule pääsemään, mutta kunhan edes kulkemaan mahtuisi;)
  Kivaa iltaa sinulle - ja tuota kapselijuttua lähden nyt tutkimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla <3 Sellasta se elämä välillä on hahah meilläkin usein kuumia tunteita kun jotain tehään...ja niin se mies täälläkin puuttuu epäolennaiseen :D hahaah. Voi alota yksi asia kerrallaan siinä karhausprojektissa...."bird by bird" lintu kerrallaan <3 Hyvä siitä tulee! Terkkuja ja hali <3

   Poista
 3. Osuit ikuisuusongelmaan! Perkaan juuri vaatekaappiani todettuaini että 80 % vatteistani eivät päädy koskaan käyttöön, vaikka ovat "ihan kivoja". Aloitin lajittelemalla kaikki vaatteeni. Otin jokaisen vaatteen käteeni ja ajattelin ilahduttaako se minua. En siis ajatellut onko sille käyttöä kolmen vuoden päästä, viiden kilon kuluttua tai se että oli ostettaessa kallis. Tarvittaessa sovitin vaatetta vielä päälle usein todetakseni että se ei istu enää kauniisti, kun vyötäröltä pitäisi ihan pikkuisen saada pois (ei tule tapahtumaan). Vaatesäilytyksessä on nyt ihanan väljää.
  Huomasin myös että vaatteita oli alunperin kappalemäärälttään ihan liikaa. Matkustin viideksi päiväksi kohteeseen missä tiesin olevan pesukoneen ja kuivaajan enkä ottanut mukaan mitään vaihtovaatetta. Pesin siis housut kerran ja pellavaneuleen kolmesti (jokaisessa pesukoneessa on jonkisortin pikaohjelma vähälle pyyllimäärälle), olin puhtaissa vaatteissa, joskin aina samoissa. Tämä auttaa avaamaan myös lukkoja "korvien välissä", joka päivä ei tarvitse olla eri vaatekertaa päälle.
  Kapselikomero ei mielestäni sellaisenaan sovellu suomen oloihin, paitsi jos kesät ja talvet alkavat olla keskenään yhtä kylmiä ja sateisia. Mutta muutoin neljä vuodenaikaa asettaa omat haasteensa.
  Jatka päivitystä miten homma sinulla etenee ja jaa vinkkisi meille muillekkin :) Ja onnea kapselointiin!
  T: Nina L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä mä tähän mennessä oon tutkinu niin toi kapselijuttu on "summer editiona" ja "winter editiona" jne eli ilmeisesti kaudet on huomioitu. Sitä en vielä sitten tiedä miten ne muut kaudet säilötään, jotka ei ole käytössä. Todennäköisesti ne on muualla säilössä kun käyttökaapissa :) Tutkitaan asiaa lisää...Mutta hyvin varmasti sovellettavissa ideana tuo kuitenkin, vaikka ei ihan tasan kapselissa pysyiskään :) Terkkuja! Ja kerron homman etenemisestä!

   Poista
 4. Tämä on mahtava aihe! Itsekin asian kanssa tuskailen ja yksi eteen kaksi taakse systeemillä se oma tyyli ja tarve on alkanut hahmottua. Yleinen virhe mielestäni on (ainakin itselläni), että ostaa vaatteita ihmiselle, joka haluaisi olla, muttei ole.

  En tarkoita tällä väärän kokoisia, vaan esim. itse tykkäisin käyttää mekkoja ja hameita, mutta en sitten kuitenkaan käytä, tai että satsaa juhla/edustusvaatteisiin enemmän kuin oikea tarve on, jos käy parempaa vaatetta vaativissa tilaisuuksissa vain muutamankerran vuodessa.

  Kun hoksaa sen, mitä tarvitsee JA oikeasti tulee käyttämään, itselläni arkivaatteet ja siistit työvaatteet (saa olla farkut), niin homma alkaa toimia.

  Värit ovat kyllä ongelma mulla. Musta on vaan niin kätevä jos ei vaan viihdy kirkkaissa tai pastellisissa väreissä. Sinikkäästi yritän laventaa mustaa harmaan ja sinisen ja ruskean sävyihi, niiden löytäminen valmisvaatteista ei ole kyllä helppoa, kun olen sävystä tarkka, erityisesti kun vaate tulee kasvojen lähelle, se vaikuttaa ihon väriin paljon. Haluaisin myös olla iloisten värikkäiden vaatteiden käyttäjä, koska ne näyttävät ihmisten päällä niin kivoilta ja raikkailta, mutta olen lopulta tajunnut, että en vaan ole. Viihdyn epäväreissä ja ihailen niitä värejä sitten toisten päällä (ja sisustuksen yksityiskohdissa kotona!), koska yrityksistä huolimatta en niitä käytä.

  Hyviin kenkiin satsaan, tämän tiedätkin kenkäkaupassa töissä olleena, siis silleen hyviin, että niillä on hyvä liikkua, seistä ja kestävätkin. Itselläni on hakusessa tasaisen tummansiniset farkut, miten voi olla niin vaikea löytää! Kaikenlaisia haalistuksia ja repaleistuksia löytyy, mutta pyöreälle ja pitkähkölle kropalle siistit tasaväriset farkut, ei löydy :O Tai löytyisi varmaan, mutta en voi maksaa farkuista jotain yli 100 euroa tai vajaatakaan. Jossain vaiheessa tulevat varmasti vastaan.

  Mun mielestä sulla on tosi kiva pukeutumistyyli: selkeä ja omannäköinen sekä ajaton. Tällalailla se näkyy ulospäin, mutta jos jotain mielestäsi pitää muuttaa niin sitten pitää.

  Tämä on kiinnostava aihe, kerrothan jatkosta ja ideoistasi!

  Vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos erittäin mielenkiintoisesta kommentista aiheeseen liittyen <3 Joo, tuo on varmasti monen ongelma et hankkii sellasta mikä olis makeeta mut ei sitte sovi itelle ;) Mullakin taitaa olla niin. Sitten sorrun ostamaan myös liian paljon yläosia ja sitten niihin ei löydy alaosia. Nyt tän asian täytyy muuttua ja kerron taatusti lisää. Mä alotan projektin räväkästi ja kerron siitä myös sitten täällä bloginkin puolella. Odotan seuraavaa vapaapäivääni ;) Terkkuja vakkarilukijalle! Ihana et olet siellä <3

   Poista
 5. Oman tyylin löytäminen tuntuu todella vaikelta. Vaikka mielessä olen sellainen hippi vintagemekkoihin pukeutuva viherpiipertäjä niin siellä ne kaapissa seisoo ne mekot. Ulos lähden pelkistetyssä ja käytännöllisessä asussa :D koulussa tehdyn itse tutkiskelun jälkeen tyylikseni valikoitui luonnonllinen ja klassinen. Se on kyllä niin totta, kun vielä tajuaisi itsekin satsata juuri siihen pukeutumiseen ja jättää ne mekot niille, jotka niitä oikeasti pitää! :) minä osallistun syykuun haasteeseen ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja voi kun kiva kun osallistut <3 Suunnittelen nimittäin aika kattavaa blogikukautta aiheen parissa ;)

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne