Lähiöfestivaali ja vallattu talo Vantaan mikkolassa / Förortsfestival och ett erövrat hus i Mikkola i Vanda

5. elokuuta 2015

Vihreä seinä
Tikkurilan maalit
Liila seinä
Uudistettu keittiö
Tyylikäs keittiö
Rottinkinen vauvansänky
avotakan vanha kansi

Inspiroiva puhuja
Retro keittiö
taivas

maalattu ulkoseinä

maalattu rakennus

Vantaan Mikkolasta löytyy vallattu talo. "Our House" lähiöfestivaalit valtaavat purkua odottavan vuonna 1974 rakennetun elementtitalon. Kävin kyseisessä talossa ensimmäisten joukossa eilen. Mikä on lähiö? Lähiö on taajaman osa, jolla on omat palvelut. Talon, jossa kävin, parvekkeelta ja ikkunasta näkyi muunmuassa Siwa ja koulu.  Aurinko paistoi, kun astelin sisään tuohon mystiseen taloon. Tapahtuma oli leppoisa ja mielenkiintoinen. TIKKURILA oli luonut huoneisiin esimerkkejä siitä, miltä tavallinen "tylsä" kerrostalo voisi näyttää. Minua kiehtoo vanhat 70-luvun talot, niissä on sitä jotakin. Päällimmäisenä Tikkurilan osuudesta mieleeni jäivät keittiön ruiskumaalatut vanhat kaapistojen ovet, niin tyylikkäät uusilla vetimillä. Ekojohannan mieltä lämmitti erityisesti myös se, että näyttely on toteutettu kierrätyskeskuksista haetuilla tavaroilla. 
AVOTAKAN näytely talossa oli niinikään jännä. Kekkonen sisustuslehden kannessa!? Kyllä! Ihastuin Kekkosen liilaan nojatuoliin. Illan kohokohta oli muotoiluvaikuttajan Kaj Kalinin puhe. Superinspiroivaa jutustelua tyylistä, sisustamisesta ja muotoilusta! Positiivista tarinaa ja kivoja juttuja menneistä aikakausista ja Avotakan historiasta! 

OUR HOUSE LÄHIÖFESTIVAALIT 8-15.8.2015 Vantaan Mikkolassa! Suosittelen käymään ja inspiroitumaan uusista lähiöön liittyvistä visioista.  Lähiöt kuuluvat oleellisena osana ihmisten elämää! Lisää infoa linkin kautta!


I Mikkola i Vanda hittar man ett "erövrat hus". "Our House" förortfestival har erövrat ett gammalt våningshus från 1974. Jag besökte huset igår. Vad är en förort? Förort är en del av en tätort som har egna servicemöjligheter. Från balkonget från huset såg man blandannat en Siwa butik och en skola. Kvällen var solig och evenemanget jätteintressant. TIKKURILA hade målat och stylat olika konstellationer i rummen, hur ett vanligt "tråkigt" hyreshus skulle kunna se ut. Även inredningstidningen AVOTAKKA var med. Kvällens höjdpunkt var ett  tal från formexperten Kaj Kalin. Det var ett himla inspirerande tal som handlade om inredning, formgivning och stil! 


OUR HOUSE FÖRORTSFESTIVAL 8-15.8.2015 i Mikkola Vanda! Rekomenderas varmt! 

2 kommenttia

  1. Mua niin harmittaa etten päässyt/pääse tuonne työkiireiden vuoksi. Ihana idea minusta ja onneksi sain nyt katsella näitä kuvia. Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olis ollu huikee tavata sua <3 Ens kerralla <3

      Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne