Miksi jauhan minimalismia? Varför tjatar jag om minimalism?

11. elokuuta 2015

japanin vaahtera

...siksi koska maailma on täynnä maximalismia. Tänään totesin jälleen kerran, kuinka kevyttä elämä on ilman liikaa tavaraa. Minulla on kolme vapaapäivää. Useinmiten vapaat päiväni kuluvat siivoten. Minimalismin myötä asia on muuttunut. Siivoan, mutta siihen ei kulu läheskään yhtä paljon aikaa kuin ennen. Aikaa jää muuhun! Tänään aloitimme remontoimaan autotallia. Myös sieltä olemme kärränneet turhuutta kaatopaikalle. Blogini "Minimoipeli" alkaa Syyskuussa. Suunnittelen mukavia postauksia aiheeseen liittyen. Osallistujiakin on ilmoittautunut ja olen siitä erittäin iloinen. En siksi, että saisin "prääsätä" omia juttujani, vaan siksi että haluan jokaisen kokevan elämän keveyden ilman turhaa materiaa. Postaukseni pelistä löytyy TÄÄLTÄ!

/Muuten, minut valittiin STYLEROOMIN "VÄRIÄ PINTAAN" KILPAILUUN. Äänestä, jos tykkäät! Jos voitan lupaan lisää remonttihuveja ja uusia pintoja!/

...för att världen är full av maximalism. Idag konstaterade jag än en gång hur livet är lätt utan onödiga mängder saker. Jag har tre lediga dagar, oftast är dom städdagar. Minimalistiska livsstilen har ändrat även detta. Jag städar, men det tar inte lika lång tid som förut. Jag har mera tid! Mera tid för annat. Idag har vi börjat renovera garaget. Det fanns massor med onödiga saker, som vi nu har transporterat till återvinningscentralen. Löytö´s "Minimeraspel" börjar i September. Jag planerar trevliga poster. Några har redan anmält sitt intresse och det är jag glad för. Inte för att jag får "tjata" mitt eget, utan för att jag vill att alla skall få uppleva ett lättare liv utan onödigt mycket materia. Bloggposten om spelet hittar du HÄR!

/Föresten, jag är en av tävlande på STYLEROOM´S "VÄRIÄ PINTAAN" tävlingen. Rösta på mig, om du gillar! Om jag skulle vinna, skulle det betyda mera renovering och nya ytor här på bloggen!/

12 kommenttia

 1. Mä äänestin jo:) Olet kisassa ihan omaa luokkaasi. Niin upea muutos!!!

  VastaaPoista
 2. Minua minimalismissa kiinnostaa eniten se, että oppisi huomaamaan, miten elämä voi olla tyhjää, jos koko ajan ostaa uutta ja kuluttamisesta tulee iso osa mielihyvää. Tosin minä en tyyliltäni minimalisti ole, mutta esimerkiksi sisustukseen en juuri uutta osta ja pistän tavaraa kiertoon, en säilö kaikkea ja kirppiksilläkin olen aikaisempaa harkitsevampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juuri näin! Mä nautin tästä "puhtaasta" ja yksinkertaisesta olotilasta. Tuntuu jotenkin kun koko elämä olis yhtäkkiä selkeämpää ja ajatukset myös :) Terkkuja Kirsikalle! <3

   Poista
 3. Lähden mukaan pelaamaan, vaikka olenkin jo vuoden verran karsinut. Aloitin vaatetuksesta ja siitä edennyt kaappeihin ja laatikoihin sekä sisustukseen. Tiedän, että karsimista löytyy vieläkin. Totta on, että vähemmän tavaraa ympärillä antaa jotenkin "seesteisemmän" olotilan ja myös ajatukset sitä myöden ovat selkeämpiä, tai ainakin niille on tilaa. :)
  Jos ostan kotiin jotain tai itselle vaatteen, pyrin noudattamaan sääntöä; pari entistä pois. Ahkerana kirppistelijänä olen tullut myös hyvin harkitsevaksi. Tästä siis jatketaan. :)
  Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa!! Terkkuja ihanalle Eijalle <3 <3

   Poista
 4. Minimalismi kunniaan! Kuuntelen työkaverin valituksia siitä, kuinka hankalaa ja hirveää se on alle 30neliöistä yksiötä siivota. Olen melko varma, että ongelmana on lähinnä tavarapaljous. Sinne olisikin kiva päästä siivoamaan... ja heittämään tavaraa pois :) Kauhulla odotan myös sitä, kun äitini yrittää tunkea eron jälkeen kaiken omaisuutensa kaksioon, omakotitalosta kun muuttaa... Finalisteja oli yllättävän vähän, mutta sulla oli paras muutos, vaikka keittiön välitilakin oli aika nätti, mut ei ihan mun tyylinen ;) Ääni tuli siis sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äänestä <3 <3 Mahtavaa!! Juu, muutos oli kyllä aika iso ;)

   Poista
 5. En av de främsta orsakerna till att jag har anammat en mycket mer minimalistisk livsstil är just att jag älskar att ligga på soffan med en god bok. Jag gör det mycket hellre än plockar och städar. Därför har jag valt att ha mindre prylar. Precis som du säger, mindre tid åt städning, mera tid för roligheter!

  VastaaPoista
 6. Toi oli Johanna taas niin hyvin kirjoitettu ♥ Kyllä - maksimalismia on paljon. Ja vähemmän tavaran myötä aikaa vapautuu myös muulle. Mä olen luopunut nyt 257 tavarasta. Eron uuden ja vanhan kodin välillä kyllä huomaa - sekä neliöissä, että selkeydessä. Silti kotoisuus ja toiminnot ovat hyvin säilyneet. Kiitos inspiraatiosta - nää on aina mielenkiintoisia juttuja ♥

  ps. äänestetty :)

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne