Minun ja hänen vaatekomerot / Mitt klädskåp och hans

1. syyskuuta 2015

kaksi vaatekomeroa

Pieni kevennys tähän väliin! Katsastin eilen minun ja mieheni vaatekomeroita. Tältä ne näyttävät! Kysyin mieheltäni onko hän "noin pääpiirteissään" tyytyväinen omaansa, kuulemma on! Kehoitin häntä rakkaudellisesti poistamaan muutaman vaatekappaleen, joita hän ei käytä. Siistiessään komeroaan jakoi hän Facebook-sivulleen TÄMÄN kuvan tekstillä "Mä en kestä minimalismia..." hehe! Mukavaa Tiistaita! Illalla lisää!

/Edit: Vaikka ei uskoisi niin minunkin puolellani on 4 toppia, 4 paitapuseroa, 2 housut, 1 hame, 2 neuletakkia, 1 musta mekko ja 1 trikoopaita. Muovilaatikot ovat täynnä sukkia, alusvaatteita ja treenivaatteita. Hyvin siis pärjää! Ulkovaatteet ovat eteisen puolella./

En liten rolig post här emellan! Igår kollade jag genom mitt och hans klädskåp. Så här ser dom ut! Jag frågade honom om han var nöjd med sitt eget, ja han sa! Jag bad snällt att han skulle kolla genom kläderna och lägga bort sånt som han inte använder. Han gjorde det  och medan han höll på delade han DEN HÄR BILDEN med texten "Jag orkar inte med minimalism..." på sin FB-sida, hehe! Ha en trevlig Tisdag! Mera ikväll!

/Edit: Fat man inte tror så har jag på min sida 4 toppar, 4 blues, 2 par byxor, 1 kjol, 2 gardigans, 1 svart klänning och 1 svart tröja. Plastlådorna på hyllorna är fulla med strumpor, underkläder och träningskläder. Jag klarar mig bra! Ytterkläderna finns i hallen./

7 kommenttia

 1. :D Pientä pohdintaa... Miten paljon uskot että vähäiseen vaatemäärääsi vaikuttaa se, että käytät työvaatteita päätoimisessa työssäsi? Itse kun olen opettajana (kuten miehesi) ja käytän omia vaatteita töissä, tuntuu etten millään pärjäisi noin vähäisellä vaatemäärällä. Olen yrittänyt opetella yhdistämään vaatteita paremmin, karsimaan pois turhat ja ostamaan vain tarpeellista, mutta asukokonaisuuksia joudun kyllä päivittäin vaihtelemaan. Toki on kyseessä omasta valinnoista, asenteesta ja tavoista, mutta on todella tylsä pitää samoja vaatteita päivittäin. Koska teillä on miehesi kanssa erilaiset työt (ehkä olette muutenkin erilaisia?), voitko vaatia häneltä samaa (vähäistä) määrää vaatteita? Voiko minimalisti pakottaa toisen minimalistiksi? Toivottavasti ymmärrät pointtini, pohdin tässä "ääneen" enkä siis kritisoi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin eli en siis vaadi häneltä mitään ;) Hän on aina saanut tehdä päätöksensä itse ja tulee aina niin tekemään. Hänellä on taipumusta kerätä ja säästää kaikki, minulla taas ei. Erillaisia ollaan joo. Minä en pakota ketään mihinkään! Haluan vain inspiroida heitä, jotka omistavat liikaa ja kärsivät siitä. Minäkin omistin ennen aivan liikaa. Tuo kuva komerostani on tuore. Pyykissä on kaksi paria vaaleita farkkuja, viininpunainen neule ja muutakin. Ammattini puolesta saan siis vaatteet ja olen siihen niin tyytyväinen. Kun teen matkoja ja pukeudun valitsen aika usein samoja vaatteita hiukan erilailla yhdisteltynä. Useinmiten mulla on mustat housut tai vaaleat farkut eriyläosien kanssa eli olisin mielestäsi varsin tylsä pukeutuja ;) Totesin tuossa jokin aika sitten että vaatteiden minimointi ei sovi kaikille, esimerkiksi muodista kiinnostuneelle...ei onnistuisi. Anyways! Kirjoittamisen vaikeus ja asian esiintuominen on aina hankalaa ...tämäkin postaus on kirjoitettu luonnollisestikin pilke silmäkulmassa. Mun mies on horoskoopiltaan härkä ja toimii sen mukaisesti :D Hän ei tee asioita, jos minä käsken....tai joskus saattaa tehä....mutta jos nyt puhuttaisiin, että minä "pakotan" häntä minimalismiin. Härkää ei pakota kukaan :)
   Minimoinnin idea on juurikin karsia turhat pois ja turhaa...uuh, sitä löytyy armottamasti useammasta kodista. Minimointi ei tarkoita, että heitetään kaikki pois kun halutaan olla trendikkäästi "minimalisteja". Tämä on elämän tyyli ja jokaisella on omansa. Jotta näin :) Mukavaa tätä päivää! :)

   Poista
  2. Olet oikeassa, ei ole helppo kirjoittaa niin että toiset/toinen todella ymmärtää mitä haluaa tuoda esille. Taisin tuoda asiani huonosti esiin, kun todellakin halusin vain pohtia "ääneen" ja avata keskustelua. "Pakottaminen" oli minulta huono sananvalinta, se on voimakas sana. Parisuhteessa sitä tahallaan ja tahtomatta muokkaa toisiaan, mutta pakottaminen harvoin onnistuu, eikä kuulukaan (minusta) onnistua. Jokainen tekee valintansa. Mutta pitäähän sitä tuoda "hyvää sanomaa" esille. Ja minusta kyllä aina selkeästi tuot blogissasi esille että haluat inspiroida ja kertoa "hyvää sanomaa", et mitenkään väittää että "sinun sanomasi" olisi se ainoa oikea! :) Minusta et ole todellakaan tylsä pukeutuja, päinvastoin! Ja vaikka olisinkin sitä mieltä, mitä väliä sillä on. Emmehän tee valintoja toisten mieliksi, ei ainakaan vieraiden! ;) (PILKE, PILKE!) Yritän oppia että "less is more", monessa asiassa, ja siksi jätän vastaukseni myös tähän, toivoen että todellakin ymmärsit että halusin avata asiaa ja pohtia avoimesti, pilke silmäkulmassa. On ihana että olemme erilaisia! :) Hyvää yötä ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
  3. Kyllä, ymmärsin :) Yritän tosiaan aina olla nöyrä tekemisissäni ja sanomisissani. Blogissani kerron vain omista ajatuksistani asioiden suhteen ja ymmärrän, että jokainen on erilainen. Yksi tapa sopii mulle ja toinen sulle ja hyvä niin. Mieheni kanssa ollaan oltu naimisissa 14-vuotta ja olemme erilaisia, hyvin ollaan pärjätty. Mies arvostaa järjestelytaitojani joita hänellä ei samalla tavalla ole. Hän on myös meistä se, jota eniten harmittaa kaaos ja sotku...itse voin katsella aika moista tiskivuorta eikä se välttämättä häiritse. Minä taas arvostan hänen kokkailujaan, en osaa itse juuri mitään. Olisin aivan onneton ilman tota superkokkia <3 Näinhän se menee. Luulen myös, että useimmissa liitoissa joskus kuitenkin joku sanoo että "vie ne roskat nyt" tai "älä jätä sukkias tohon" jne :D Tavallaan se kuuluu asiaan. Ei nämä käytännön jutut vähennä rakkauden määraa tai toisen arvostusta. Ja kuten todettiin ei toisen pakottaminen onnistu en usko myöskään et sellasta tapahtuu normaaleissa suhteissa. Hankalat ja ongelmalliset liitot ovat sitten asia erikseen :/
   Ja voi hitsi kun mä saan allergisen reaktion usein väittelyistä, joissa toinen osapuoli luulee olevansa ainoa joka on oikeassa. 43-vuotisen elämäni aikana olen todennut, että ainoita oikeita tyylejä ei ole...ei elämässä, ei sisustamisessa, ei missään. Puhun siis aina omasta puolestani ja yritän olla pehmeä. Pehmeys on asia, jota kaipaan tässä karussa maailmassa, jossa kyynerpäätaktikoidaan ja luullaan olevansa kaikessa oikeassa. Kiitos sun kommenteista!! Asiallista ja hyvää! Mukavaa Keskiviikkoa! <3

   Poista
 2. Ja muuten mä jopa ite mietin kun tämän julkasin, että saas nähdä hätkähtääkö joku ;)

  VastaaPoista
 3. Those were the days då man fick ha arbetsdräkt på jobbet :) gillade det!

  Lite mer än så där har jag nog fastän jag också tycker att jag har lite. Har du inga shorts, linnen och sommarklänningar?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Absolut inga shorts :D Har typ aldrig använt...känner mig konstig i dom...linnen har ja i vitt oc svart synns på bilden fyra st....hade en sommar klänning men den satt så dåligt på mig så jag sålde den på loppis. Nu har jag två olika svarta klänningar....Köper en sommarklänning nästa år ;) Sedan har jag ljusa jeans men dom var i tvätten så jag tog bilden :D Det blir nog flera plagg mot hösten. Det är tomt pga "kapselikomero" projektet som ännu inte är färdig. Letar ännu några kvalitets plagg och en färgklick :)

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne