Toivepostaus: "Miten saada kotiin lämmin tunnelma sisustuksella, joka kuitenkin noudattelee minimalistista linjaa?" / 4 parasta vinkkiäni + 6 havainnollistavaa kuvaa

26. tammikuuta 2016

minimalistinen keittiö
Lyyraviikuna
tumma ja vaalea keittiö
harmaa seinä ja tulppanikimppu
pehmeäsävyinen makuuhuone
pellavatyynynpäällinen
Iltaa! Minulle on esitetty muutamia postaustoiveita ja tässä niistä ensimmäinen. "Miten saada kotiin lämmin tunnelma sisustuksella, joka kuitenkin noudattelee minimalistista linjaa?" Hyvä kysymys, kiitos siitä! Päätin rajata postaukseni neljään kohtaan ja ilmaista ajatukseni mahdollisimman yksinkertaisesti. Postauksen kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa. Ne ovat meiltä otettuja ja niiden joukossa on sekä vanhoja että tuoreita kuvia. Kuvat havainnollistavat mielestäni erittäin hyvin sen, mitä tulen kirjoittamaan. Miten luoda pehmeää ja kotoisaa tunnelmaa, kun tavaraa on vähän?

Uskon, että suurin osa mieltää minimalistisen sisustuksen valkoiseksi ja tyhjäksi. Olen kuullut mielipiteitä ja oletuksia, jotka pitävät minimalistista kotia tylsänä, steriilinä ja karuna. Näin sen ei tarvitse olla ellei sitä haluta. On monia keinoja saada tunnelma lämpimäksi ilman isoa määrää koristeita ja tavaraa. 4 vinkkiä, ole hyvä!

Värit:

Olen jälleen todennut viimeisten kuukausien aikana miten paljon värit ja sävyt vaikuttavat sisustukseen. Meillä on hyvin pitkään ollut valkoiset seinät. Värimieltymysteni muutosten myötä, olen siirtynyt muihin sävyihin ja valkonen on saanut jäädä. Katso nyt kuvia ruokailutilasta ja makuuhuoneesta. Huomaat todennäköisesti suuren eron kokonaiskuvassa, kun vertaat valkoista ja värillistä seinää. Tummat ja pehmeät sävyt luovat kodikkuutta ja saavat avaran tilan tuntumaan lämpimältä. Makuuhuoneemme on niinikään hyvä esimerkki tästä. Pehmeä greige sävy saa tilan näyttämään lämpimältä.

Kukat ja kasvit:

Vihreä pukee jokaista kotia. Viherkasvit ja kukat tuovat minimaaliseen sisustukseen luonnon monimutkaisuutta. Ne pehmentävät ja raikastavat kokonaisuutta. Olohuoneemme on melko tyhjä, mutta viherkasvinurkkaukseni saa kulman näyttämään välillä jopa kasvihuoneelta. Luonnollista ja pehmeää!

Huonekalut ja valaisimet:

Vanhat ja uniikit huonekalut tuovat mukavan tuulahduksen menneestä. Nekin luovat omalta osaltaan kodikkuutta ja tuovat sisustukseen tarinaa menneestä. Katso esimerkiksi kuvia ruokailutilastamme. Vanhat tuolit puun eri sävyissä saavat aikaiseksi tapahtumaa, vaikka muuta tavaraa ei näkyvissä ole. 

Valitse pehmeitä valaisimia. Luonnon materiaalit, niin huonekaluissa kuin valaisimissakin ovat mainio konsti, jolla saat tyhjän näyttämään mielenkiintoiselta. Hyvä esimerkki on edellinen valaisin "Garland" joka meillä oli ennen makuuhuoneessa. Ainakin omasta mielestäni monimutkainen, jopa bling, sopii mainiosti hyvin yksinkertaiseen kokonaisuuteen. 

Tekstiilit:

Villa, pellava, juutti, puuvilla, silkki ja monet muut materiaalit saavat ihmeitä aikaan. Meillä ei ole ollut verhoja aikoihin, mutta pikkuhiljaa olen siirtynyt niitä käyttämään. Verhoilla, matoilla, koristetyynyillä ja peitoilla pehmenee mikä vain, jopa minimalistinen sisustus. Huomaat sen, kun heität kokeeksi pehmoisen villahuovan kovan ja karun tuolin nojalle. 

Näihin konsteihin minä uskon! Itseasiassa, olen todistanut nämä meidän omassa kodissamme. Tosin on otettava huomioon, että meidän kuusihenkinen perheemme asuu pienessä puutalossa [100 neliöö]. Pieni talo on paljon helpompi sisustaa kodikkaaksi ilman tavaraa, kuin iso jylhä kivitalo. Lopuksi on todettava, että lämpö ja koti syntyvät muista asioista, kuin koriste-esineistä ja tavaroista. Paras sisustuselementti on, kun tyhjän ruokapöydän ympärille istahtaa neljä lasta. Tuolit ovat sikin sokin ja huone täyttyy iloisesta pälinästä. Se on kaikkein paras tapa saada minimalistinen sisustus lämpimäksi. 

Toivon, että tekstini vastasi kysymykseesi! Mukavaa illan jatkoa jokaiselle! Jos heräsi lisäkysymyksiä, kysy! Vastaan mielelläni!

8 kommenttia

 1. kiva postaus. Hyviä vinkkejä, niitä noudatellen kevääseen .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna <3 Kiva kun käväset, sunkin juttuja on niin kiva seurailla tuolla ryhmissä <3

   Poista
 2. Kiitos kiitos kiitos tästä!! :) Ihania kuvia ja hyvin puit vinkit sanoiksi. Tulen palaamaan tähän postaukseen varmasti vielä, kun kotiprojekti etenee!

  Terv. Kati, se kysyjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kati sun kysymyksestä! Aina kiva kun saa vastata oikeaan asiaan <3 Terkkuja sulle! <3

   Poista
 3. Hintsun verran tekis ( just vasta tapetoin ) mieli maalata ruokailutila tummaks, mutta en kehtaa. En en en, koska vanhalla tapetinjämällä tapetoin uuden väliseinän, ettei tartteis koko tilaa tehdä uudelleen. No nyt tekis. Ääh. Pakko "kärsiä" :D

  Kaunista on, kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehe :D Tuotahan se on, kun tykkää sisustaa...ja nythän meillä ei enää ole yhtä tumma ruokailutila ;) terkkuja <3

   Poista
 4. Tumma seinä on kyllä napakymppi ja valaisin kruunaa kokonaisuuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nyt tosin on tuo harmaa ja se on hiukan vaaleampi sävy, mutta lämpöä ja pehmeyttä tuo silti :) Terkkuja Katjalle! <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne