Ruokailutilan totaalisen muuttunut näkymä, perkolaattori, vanhat muistot ja kärsineen näköiset kasvot

11. helmikuuta 2016

instakollaasi

Instoilla mennään! Kaksi viimeistä päivää ovat olleet superharmaita. Valoa on liian vähän. Eilen, ystäväni toi minulle vanhan 60-luvulta lähtöisin olevan pöydän. Virittelin sen ruokailutilaamme ja näkymä muuttui totaalisesti. Aaamulla minulla oli hetken sellainen tunne, kun olisin matkannut ajassa taaksepäin, luvulle kuusikymmentä. Meillä yhdistyvät nyt erittäin radikaalisti moderni keittiö ja vanhat huonekalut. Jostain kumman syystä mieleeni muistui muutama päivä sitten vanha rouva Ruotsista. Elettiin 2000-luvun alkua ja olin juuri muuttanut rakkaaseen naapurimaahamme ja saanut töitä paikallisesta kotipalvelusta. Kävin erään rouvan luona joka oli melko tarkka ja joskus hiukan ärhäkkä. Hänen kahvinsa keitettiin perkolaattorilla. Muistan kuinka menin hänen luokseen ensimmäisen kerran ja sain kunnon läksytyksen siitä, kuinka "nykyajan nuoriso ei osaa keittää kahvia edes perkolaattorilla". Olin aivan hermona, mutta näyttelin kuin olisin keittänyt sellaisella ennenkin, todellisuudessa minulla ei ollut hajuakaan koko vekottimesta. Täti tuhahteli kärsimättömänä ja kyseli, "onnistuuko?" Minä arka suomalaistyttö siihen, että "juu, kyllä tämä tästä". Kauanhan siinä kesti, kun etsin osia ja mietin laitteen toimintaa. Tämä tarina muistui mieleeni hiljattain. Halusin meille perkolaattorin ja laitoin ostoilmoituksen paikalliselle FB-kirpulle. Nyt meillä on keittiössä "Butler". Tunnelmallista! Kiva porina ja kahvi on ainakin kuumaa. 

Tällä hetkellä lataudun työviikonloppuun. Vapaata oli kitsaasti, mutta ensi viikolla saan onneksi useamman päivän. Postauslistalla on vaikka mitä mukavaa,  palaan aiheisiin ensiviikolla. Toki käyn sinua moikkaamassa viikonloppunakin, vaikka töissä välillä käynkin. Mukavaa Torstai-iltaa!  

/Nyt aion tehdä hiukan kasvohoitoa, kasvoni näyttävät kärsineiltä!/

8 kommenttia

 1. Upean pöydän olet saanut!Kasvohoito olisi tarpeen täälläkin.Matkalla kävin jalkahoidossa ja maksoi vain 16e tuolla Latviassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi oi olisin totaalisesti myös jalkahoidon tarpeessa ;) Pitäs käydä oikeen noissa halvoissa maissa hoidoissa :D Terkkuja Aikulle! <3

   Poista
 2. Oi miten ihana kuvasarja! Teillä on ilme muuttunut reippaasti! Kaunista. En muuten edes tiennyt, miltä perkolaattori näyttää... Piti oikein kurkkia kuvasta. Tuo laite se lienee! Mukavaa työviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nonna! <3 Joo muutos on kyllä tosi suuri... välillä miettii, että kuinka tämä edes on mahdollista ;) Joo, perkolaattori on kuvassa se hopea kannu :D Terkkuja Nonnalle <3 <3

   Poista
 3. Todellakin ihana aikamatka menneisyyteen! Tuo pöytä tuo aivan eri fiiliksen koko tilaan, on upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja kun pään kääntää toiseen suuntaan näkyy moderni keittiö ;D aika huisaa :) Mä etsin nyt mustaa simppeliä penkkiä tolle seinän puolelle ja sitten mulla on pari tuolia ja isä tuo Ikeasta mulle yhden Sinnerlig-jakkaran ;) sen tumman :) Terkkuja Sirpalle!

   Poista
 4. Oi, juuri sen näköinen pöytä mitä olen haeskellut jo jonkin aikaa <3 Perkolaattoriin vaihdoin myös viime vuoden puolella ja tykkään siitä tosi paljon. Saatan vain kuvitella, mutta kahvi on kuumempaa, parempaa ja juhlallisempaa kun sen pulputtaa perkolaattorissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo on kiva pöytä :) Joo, kyllä se vaan kuumempaa keittää :D ja parempaa. terkkuja! :)

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne