Ovatko tyyliasiat "tyylikkäiden ihmisten" yksinoikeus? Mitä on tyyli? + Päivän asukuva + askel poispäin mukavuusalueeltani

8. maaliskuuta 2016


| Sponsoroitu postaus | OSKAR MARIN |

Hyvää Naistenpäivää! Tämän postauksen myötä starttaa erittäin mielenkiintoinen jatkuva yhteistyöni vaasalaisen OSKAR MARININ kanssa. Marinin täyden palvelun kulta- ja kellosepänliike perustettiin vuonna 1898 ja on täten vaasan vanhin alalla edelleen toimiva yritys. Marin ja sen verkkosivut ovat muutoksen alla. Lähitulevaisuudessa Marinin sivuilta löytyy myös verkkokauppa ja blogi. Olen tehtävästäni iloinen ja otettu! Astun innolla mukavuusalueeni ulkopuolelle. Tulen kirjoittamaan Marinin blogiin juttua säännöllisesti muutaman viikon välein. Lähestyn koruasioita minimalistisen tyylin kannattajana, mutta avoimin mielin. 

Olen viimeaikoina pohtinut paljon tyyliä ja sitä, että pidetäänkö tyyliasioita "tyylikkäiden ihmisen" etuoikeutena? Ihminen luokitellaan helposti ulkoisen perusteella. Toinen on tyylikäs ja toinen tavistyylinen. Mitä on tyyli? Tyyli on kaikki. Itse ajattelen välittömästi vain vaatteita tai jotakin hyvin eleganttia, mutta tyyli onkin vaikka mitä. On vaatetustyylejä, kirjoitustyylejä, sisustustyylejä ja monenlaisia elämäntyylejä. Luonnollisesti tämä postaus käsittelee ulkoista tyyliä ja vaatetusta. Joskus hiihdän kaupungilla farkut jalassa ja maihari-takki päällä. Jos tapaisit minut silloin saattaisit ajatella, että Johanna Koo on tavistyylinen. Kyllä! Olen myös sitä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etten esteetikkona kiinnostuisi kauneudesta ja vaatteista. Tykkään katsella muotikuvia ja kauniiksi laitettuja hiuksia. Tyyli on asenne! Se on minun ja sinun pääsi sisällä. Asenteesi ja mieltymyksesi näkyvät ulkomuodossasi. Itseasiassa, kun ensi kerralla katsot minua tarkasti saatat huomata, että minimalistinen elämäntyylini ja asenteeni näkyvät myös ulkomuodossani. Voit katsoa jo tämän postauksen kuvia ja koruja. Ne kielivät minun tyylistäni, joka on yksinkertainen. Tyyli kumpuaa sisältäni ja muovautuu matkalla ulos sellaiseksi kun sinä sen näet.

Tämä postaus avaa myös muutakin uutta. Teen lähiviikkoina pieniä pyrähdyksiä sisustusasioiden ulkopuolelle. Perehdyn itseeni ja omaan tyyliini. Kevät on aika, jolloin kauneudenhoito ja itsensä trimmaus tuntuvat ajankohtaiselta. Kutsuisin tätä naisen kevätherätykseksi! Luvassa on asiaa ainakin hiuksista, vaatteista ja koruista. Palataan asialle! Nauttikaa Naistenpäivästä naiset!

| Ensimmäisen kuvan korvakorut ylhäältä alaspäin ovat: EFVA ATTLING THIN CURVESWIRL EARRINGSEDBLAD ELKIN STUDS ja NIKAMA. Nikama onkin aivan omansorttinen brändi, suosittelen tutustumaan! Kaikki postauksen korvikset löytyvät Marinilta. |

|| Päivänasu: Pellavapaitamekko CARA / ZALANDO, mustat sukkikset ja nilkkurit Clarks ||

9 kommenttia

 1. Ei ole vain tyylikästä ja tavista. Monet meistä haluaa pukeutua hyvin ja mukavasti, mutta ei vallitsevan muodin mukaan. Itse pukeudun ekologisesti kirppiksiltä ostamiin vaatteisiin. Olen silti omantyylinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai jokaisella on oma tyylinsä :) Karrikoin hiukan kun tää kuitenkin käsittelee tavallaan nyn omasta näkökulmastani niitä jotka ovat "tyyli-ihmisiä" ja niitä jotka eivät ole joita kutsuin nyt taviksiksi...hiukan huono sanavalinta...olis ollu parempi laittaa tavispukeutujat ;) Se on selvä, että ei täällä kukaan toistensa kopio ole :)

   Poista
  2. Noin, vaihdoin sanat tavistyyliseksi...ja luonnollisestikin tarkoitan nyt siis farkkuja, teepaitaa ja sitärataa...joka on hyvin tavallinen vaatetyyli, jos verrataan esimerkiksi muoti-ihmisiin, jotka pukeutuvat monipuolisesti hameisiin ja vaikka mihin ;)

   Poista
 2. Uusia kivoja tuulia sulla (tuo korujuttu). Näytät niin hyvältä noissa kuvissa - minimalistinen tyyli on selkeästi sun juttu :)

  Itse olen vähän sellainen tavispukeutuja. Tykkäisin olla jotain muuta, mutten oikein tiedä mitä... Ihanimpia vaatteita ovat mun mielestä suht simppelit/melko minimalistiset, joissa on jokin juju, kuten 50-luvun tyylisiä yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on välillä sellanen fiilis, et tykkäis olla jotain muuta, mutta ei keksi mitä :D Loppujenlopuksi mäkin puen kyllä arkisin tosi perusvaatetta....Terkkuja ihanalle Tuulalle <3

   Poista
 3. Onnea uusista kuvioista! Eniten ihastelen nyt sun tuota paitamekkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija <3 Joo, tuo on ihana....en ole vielä pessyt sitä kertaakaan eli oletan, että pehmenee ekassa pesussa....Ostin vaalean, koska kevättä ja kesää kohden mennään. Luulen et on aika hitti viileille kesäilloille vaikka jonkun pitkän villatakin kanssa :) Terkkuja <3

   Poista
 4. Tyylikäs on aina,jos on sovussa itsensä ja kroppansa kanssa. Käytän pelkistettyjä ja rentoja vaatteita. Pellava on suosikkini- tunikoita, mekkoja ,housuja - eri väreissä ja pituuksissa löytyy. Melkein kaikki ostettu käytettyinä vuosia sitten. "Hyvä pellava muuttuu vintillä kullaksi,silkki mullaksi", vanha sanonta kuvastanee pellavan hyviä ominaisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on se asenne ;) Ja kyllä pellava on aivan ihana matsku! Tää tulee olemaan niin mun suosikki kesäilloille :) Terkkuja Ritvalle! <3

   Poista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne