Parhaat vinkkini sisustusblogin/blogin perustamiseen + asiaa valokuvauksesta

24. toukokuuta 2016

pehmeäsävyinen makuuhuone ja marimekon urna maljakko

tuomenkukat

Haluatko perustaa sisustusblogin tai blogin yleensä? Ajattelin jakaa muutaman vinkkini sinulle, joka olet aiheesta kiinnostunut. Keskityn luonnollisesti sisustus aiheisen blogin perustamiseen, mutta periaatteeni toimivat myös muihin aiheisiin. 

Perustin Löytö-blogini pian 7-vuotta sitten. Asuimme tuolloin ruotsissa ja olimme juuri muuttamassa Suomeen, Vaasaan. Koska olin tuolloin armoton kirpparifriikki ja hamsteri, oli tarkoitukseni esitellä "löytöjäni" tämän blogin kautta. Otin kuvat pokkarilla ja ne olivat postimerkin kokoisia. Blogi muuttui hyvin nopeasti ja aiheeksi valikoitui rakkain harrastukseni, sisustaminen. Toki olen vuosien varrella kirjoitellut paljon muistakin aiheista, mutta se tärkein on koti ja sen sisustaminen. 

Asiaan! 

Kun perustat blogin, joka käsittelee esteettisiä aihetta, on pohjaksi hyvä valita jokin mahdollisimman neutraali versio. Vaalea tausta on mielestäni parhaiten toimiva. Sitä vasten kuvat korostuvat ja nousevat esiin. Ostettavien blogipohjien suo on loputon! Ellet sinulla ole selkeää visiota siitä, minkä näköisen blogin haluat, voi sen oikean löytyminen olla erittäin hankalaa. Toki BLOGGERILLA ja WORDPRESSILLÄ on myös ilmaisia kivoja pohjia, jotka ovat helposti muokattavissa mieleisiksi. Omat suosikki "blogipohjakaupat" ovat BLOGMILK, MAIRA GALL ja MLEKOSHI PLAYGROUND. Päivan sana on "responcive" pohja, hanki sellainen. Se on pohja joka mukautuu laitteen, jolla blogia luetaan, mukaan. 

Kuvat ovat minusta täydellisessä avainasemassa. Rakastan selailla blogeja, jotka ovat täynnä isoja kirkkaita ja tarkkoja kuvia. Satsaa kuviin! Hanki itsellesi iisi järkkäri, jolla voit ottaa hyvät kuvat! Kukaan ei ole seppä syntyessään eli varaudu harjoittelemaan. Itse kuvasin blogin alkuaikoina pienellä pokkarilla ja kuvat olivat sen näköiset. Hankin muutama vuosi sitten CANONIN EOS 650 D:N, joka toimi loistavasti. Kaiken lisäksi sitä oli helppo käyttää. Nykyään otan kuvat OLYMPUKSEN OM-D E-M5 MARK 2 kameralla ja käytän OLYMPUKSEN M. ZUIKO PRO 12-40MM objektiivia. Kamerani on melko uusi ja olemme vasta tutustuneet. Harjoittelen siis vielä. 

Sisustuksen kuvaaminen on mukavaa puuhaa. Voit harjoitukseksi valita kodistasi kohdan, jonka haluat kuvata. Ota kuvat silloin kun on valoisaa. Hämärässä kuvat eivät onnistu, niistä tulee suttuisia ja epätarkkoja. Kiireessä käytän itse kamerani puoliautomaattitoimintoa eli kamera säätää itse tietyt asiat ja minä tietyt, tällä hetkellä säädän itse valoisuuden. Iso-arvon säätö on vaarallista puuhaa, sillä kun sitä käyttää likaa, tulee kuvista epätarkkoja ja söösiä. Parasta on ottaa kuvat hyvässä valossa. En ole erityisen hyvä valokuvauksessa eli kuvaukseen liittyviä teknisiä vinkkejä en osaa antaa. 

Omat kuvani kotioloissa otan hyvässä valossa, jalustan kanssa ja ilman kiirettä. Kun olen liikenteessä näpsin kuvia rennommin ja käytän osaksi myös INSTAGRAMMIANI. Instakuvat ovat huonolaatuisia , kun ne ladataan blogiin suurina, mutta toimivat kivasti kuvakollaaseissa. Kollaasien tekoon käytän joko PHOTOSCAPEA tai FOTORIA. Nämä ohjelmat ovat ilmaisia! 

Mielestäni kaikista tärkein asia niin sisustusta kuin muutakin kuvatessa on kulmat! Etsi erilaisia kuvakulmia ja kokeile uusia vinkkeleitä. Mikään ei  ole niin tylsää, kuin kuvat jotka otetaan aina samasta kulmasta ja samoissa paikoissa. Sisustuksessa tosin olemme melko sidottuja paikkaan, hehe. On erittäin vaikea kuvata oman olohuoneen sisustusta kaupungilla tai meren rannalla. Vitsi! Huomasitko? Heitin vitsin, noin vain! Tottakai omatkin kuvani, joskus toistavat itseään, mutta yritykseni löytää uutta on kova. 

Tämä postaus oli osittain "toivepostaus". Joku teistä kyseli aiemmin kuvaamisestani ja tässä kerroin siitä ainakin hiukan. Jos herää kysymyksiä, kysy!

/Ensimmäisessä kuvassa oleva upea maljakko on minulla kuvauslainassa. Maljakko on MARIMEKON URNA. Kuskaan sen erääseen paikkaan ja näytän joskus lisää!/


6 kommenttia

 1. Sattuipas sopivasti tämä aihe. ;) Olen tänään testaillut uutta kameraa ja tuntuu että oma blogi astuu nyt askeleen eteenpäin kuvien osalta. Automaattiasetuksilla vielä mennään, mutta josko harjoitus tekisi mestarin. :)

  Käytätkö muuten jotain ohjelmaa kuvien käsittelyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän Iphotoa ihan perus käsittelyyn ja sit on työn alla toi Photari :D Pitäs oppia!

   Poista
 2. Olisi niin myös tarve muuttaa blogipohja, mutta esim. Googlen käyttäjäraati taitaa mennä siinä samalla. Ja pelkään muittenkin osioiden lähtöä, enkä jaksaisi äärimmäisen paljon käyttää aikaa vihaamaani muokkailuun ja viilailuun.

  VastaaPoista
 3. Hahah, joo onhan siinä aina oma säätönsä....raati kyllä pysyy, mullakin tuolla alhaalla....ja aina on ollu mukana. Mutta on siinä tietty säätöä, jotta saa kaiken kohdalleen muutoksen jälkeen ;) Terkkuja Marille! <3

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne