Perjantai ja oodi sisustamiselle + rankkaa pohdintaa sisustusalan töistä ja opinnoista

20. toukokuuta 2016

viherkasvinurkka ja cap pöytävalaisin

Hei, nämä viimeiset kaksi vuotta, kun olen opiskellut sisustusartesaaniksi ovat herättäneet paljon ajatuksia sisustamiseen liittyen. Lapsesta asti, olen järjestellyt tavaroita ja sisustanut. Sisustus on ollut lempiharrastukseni aina. Rakastan olla kotona ja luoda kivoja tiloja. Opintojeni aikana olen kuitenkin käynyt melko syvissä vesissä liittyen sisustamiseen ammattina. Itseasiassa, jos olen täysin rehellinen harkitsin koulun lopettamista kesken.Yhtäkkiä, koko sisustushomma alkoi tuntumaan aivan turhalta puuhalta elämän pyörteissä. Välillä mietin jopa, että enhän minä edes osaa sisustaa erityisen kivasti. Luulen, että nämä ajatukset liittyvät siihen, että minulla on leipätyö sairaalassa jota rakastan, jonkin sortin identiteettikriisi siis. Ollakko hoitaja vai sisustaja? 

No, en sitten lopettanut koulua, vaan jatkoin. Olen päätökseeni erittäin tyytyväinen. Enää vähän jäljellä ja sitten valmistun. Toiminimiasia on työn alla ja tällä hetkellä olen jopa innostunut. Muutenkin tämä asunnon myyminen ja se, että en tällä hetkellä viitsi täällä sisustaa, on herättänyt minut huomaamaan kuinka tärkeä harrastus sisustaminen minulle on. Mieletön juttu on myös se, miten paljon tämä blogini on tuonut minulle upeita tarjouksia ja kokemuksia. Tälläkin hetkellä agendassani on yksi erittäin upea projekti, mutta siitä en voi vielä kertoa. 

Oodi sisustamiselle

Miten upeaa on maalata seinä. On valkoinen huone, mutta muutaman tunnin pensselin sutimisella, huone on aivan muuta. Tunnelmat muuttuvat pienillä asioilla! Kävelen kirpparilla ja näen rottinkijakkaran. Ostan sen neljällä eurolla ja asetan sen päälle ison viherkasvini, raikasta ja halpaa. Yhtäkkiä, olohuoneen nurkka näyttää uudelta, kiitos sen jakkaran. Sisustamisen ei tarvitse maksaa hunajaa! Joskus olen kuullut lauseen "kyllä minäkin tekisin, mutta kun ei ole varaa". Luonto on täynnä ilmaisia asioita, joilla voit sisustaa. Joskus et tarvitse mitään, siirrät vain tavaroiden paikkoja ja peset lattiat mäntysuovalla. Vanhat asiat ovat uudistettavissa. Toki joskus, on kiva hankkia uusi matto! Fiilikset nousevat, pöydälläni on Onnenbambun ja Tulitikkukaktuksen taimet. Istutan ne saviruukkuihin ja lisään ne viherkasvien kokoelmiini! Sisustaminen on ihanaa!

[Kiitos hänelle, joka taimet lahjoitti VAASAN ALUEEN KIERRÄTÄ & LAHJOTA RYHMÄN kautta!]

Näpsäsin pitkästä aikaa sisustusaiheisen kuvan meiltä

3 kommenttia

 1. Hyvä Johanna!! Tsemppiä opiskelun viimeisille metrille ja tuleviin haasteisiin alalla!! Itse valmistuin sisustusalalta viisi vuotta sitten ja olen edelleen erittäin tyytyväinen ammattivalintaani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Jenni <3 Sä se teet aina kaunista jälkeä <3 Terkkuja ja hali <3

   Poista
 2. Tää oli ihanan inspiroiva postaus siitä, ettei sisustamisen tarvitse tosiaankaan olla aina suurta ja maatamullistavaa, vaan pieniäkin juttuja. Mullakin on välivaihe, kun tietää, että muutto lähestyy, niin ei sitä enää tätä vanhaa sisustele. Mutta onneksi tunnelmia voi muutella vaikka tuoreilla kukilla ja laittamalla pöytään liinan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Iloinen jokaisesta kommentista! Kiitos!

Copyright © LÖYTÖ
Design by Fearne